Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Alkalmas e, egy 7 éves gyermek...

Alkalmas e, egy 7 éves gyermek vigyázni a 4 hónapos öcsikére 5 percet?

Figyelt kérdés
Van egy 7 éves fiam,és egy 4 hónapos!A kicsi már nagyon élénk,már kúszik...A kicsi leesett az ágyról úgy,hogy a nagyobbik mellette volt....Erre én nagyon kiakadtam,h a nagyobbik nem tesz ellene semmit,h ne essen le a kicsi...Az anya szerint,ez természetes,h nem figyel rá,hisz ő még egy 7 éves gyerek....Jó ez így,vagy én vagyok túl szigorú???
2014. jún. 12. 14:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem alkalmas rá és ez nem az ő dolga.

(Ha esetleg arra gondolnál, hogy felelősségre kéne vonni.)

2014. jún. 12. 14:58
 2/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem, egy 7 éves KISGYEREK nem alkalmas arra, hogy egy babára vigyázzon, én 4 hónaposan még 17 évesre se bíznám rá.

Viszont aki ezért a 7 évest felelősségre vonja, az meg szülőnek nem alkalmas.

2014. jún. 12. 14:59
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 7 évesen üveges szemmel bámultam a tévét, szóval körülöttem felrobbanhatott volna a ház is, ha a tévé ép marad. Én nem bíznám rá a 7 évesre, főleg ha meg se kértem előtte, nem magyaráztam el neki. Néha még nekem is nehéz lesni a kicsi minden mozdulatát, nemhogy egy gyereknek.
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne a 7 évest szidjad, hanem vigyázz a gyerekedre. A te felelősséged, nem egy kisgyermeké. A 7 éves még kicsi és egyébként egy kisbaba egy pillanat alatt legurul az ágyról.
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Arra az öt percre kell betenni a kiságyba vagy a hordozóba, onnan nem esik ki. Ne a nagyobb gyerekre légy mérges, neki nem ez a dolga.
2014. jún. 12. 15:02
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem alkalmas, és nagyon igazságtalan lenne felelősségre vonni érte. Még kisgyerek, bármi elvonja a figyelmét.
2014. jún. 12. 15:02
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez megtörtént velem is, én 6 éves voltam, anya kiment a konyhába (elvileg 5 percre, nekem többnek tűnt sokkal) és megkérte, hogy figyeljek tesómra, aki az ágyon volt. Én meg elmélyültem a tvbe és a másik pillanatba már csak azt vettem észre, hogy a tesóm leesett az ágyról. Aztán én kaptam érte, nem is kicsit.
2014. jún. 12. 15:07
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, de mellőlem is gurult már le a saját lányom, egy pillanatra figyeltem másra. A szülővel is megesik, nemhogy egy gyerekre, a lányom akkor 7-8 hós volt. Nem vagyunk gépek, pláne nem egy 7 éves gyerek!
2014. jún. 12. 15:19
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

igen, te vagy "túl szigorú"- ahogy te fogalmazol.

Én inkább azt mondanám, hogy felelőtlen felnőtt, aki a saját feledékenysége és felelőtlensége miatt érzett dühét egy kisgyermeken akarná levezetni.

Ez így nagyon szánalmas, ne is haragudj.

Egy 7 évestől még az is csak nagy jóindulattal várható el, hogy saját maga testi épségére vigyázzon, nemhogy egy csecsemőre!

(ezért vannak a szülei!)

Az édesanyának igaza van, nem a 7 éves dolga és itt most nem egy nemtörődöm kamaszról beszélünk, hanem egy éppen iskolás vagy iskolába készülő kisgyermekről.

Egyébként pedig akárhogy csűrjüki-csavarjuk a dolgot igenis azzal a felnőttel kellene "keménykedned"- adott esetben saját magaddal- aki a baleset időpontjában felelős volt a gyerekekért, akivel voltak, aki vigyázott rájuk.

Az pedig alapvető, hogy 4 hónapos csecsemőt NEM hagyunk ágyon vagy más helyen felügyelet nélkül, ahonnan le tud fordulni, le tud esni.

(legrosszabb esetben amíg mosdóba megy az ember pl. addig be lehet tenni a kiságyba, járókába, a földön lévő játszószőnyegre stb.- de ágyon hagyni???)

Egy picit nagyobb önmérsékletet javasolnék és egy nagy adag felelősséget.

Minden jót

2014. jún. 12. 15:22
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Rá lehet, de csak úgy, hogy kiságyban van... Egy 7 éves gyerek nem tudja,mhogy az a gyerek leeshet, megakadállyozni sem igazán tudja..

5 percre egyedül is hagyom a 4 hőnapos gyereket, de nem űgy, hogy leessen..

Ilyenért nem leghet egy 7 éves gyereket megszidni,

Túl szigorű vagy, és túl nagy felelősséget akarsz a nagyobbik gyerek nyakába tenni, er ő meg nem alkalmas, me a kicsi túl kicsi..

2014. jún. 12. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!