Alkalmas e, egy 7 éves gyermek vigyázni a 4 hónapos
öcsikére 5 percet?
Figyelt kérdés
Van egy 7 éves fiam,és egy 4 hónapos!A kicsi már nagyon élénk,már kúszik...A kicsi leesett az ágyról úgy,hogy a nagyobbik mellette volt....Erre én nagyon kiakadtam,h a nagyobbik nem tesz ellene semmit,h ne essen le a kicsi...Az anya szerint,ez természetes,h nem figyel rá,hisz ő még egy 7 éves gyerek....Jó ez így,vagy én vagyok túl szigorú???
"Bocsi, de mellőlem is gurult már le a saját lányom, egy pillanatra figyeltem másra..."
Szerintem nincs olyan gyerek aki ne zúgott volna le valahonnan. Én konkrétan néztem a gyereket és fel is voltam rá készülve, mégis leesett egyszer. Nabumm. Akkor mi van. Azóta is esik-kel, mindig kék zöld folt a térde, lába. De nem így nő fel minden (pláne fiú) gyerek? Anyám mindig azt mondta nekem is, olyan a lában mint egy katonai térkép.
2014. jún. 12. 15:28
12/24 anonim válasza:
kérdezőnek írtam, hogy bocsi, mert iszonyú igazságtalan a 7évessel, és igen, nekem meg lányom van, szintén esik kel, de ilyen ez a gyerekkor :) már 2 éves nagy lány :)
2014. jún. 12. 15:30
13/24 anonim válasza:
De mit kellett volna tennie a hétévesnek? Elkapja a négyhónapos öcsikét esés közben? Vagy megfordítja az ágyon, hogy más irányba kússzon?
2014. jún. 12. 15:37
14/24 anonim válasza:
Megengeded neki,hogy kivegye a kiságyból,felvegye a kezébe,cipelje ide-oda? Mert ha igen akkor hozzá van szokva,hogy kell megfogni,mire kell vigyázni vele stb.!Ez esetben felelősségre lehet vonni,persze az ésszerűség határain belül! Régen egy 7 éves gyerek sokkal több mindenre volt képes,mint egy mai monitorfüggő és biztos vagyok benne,hogy ma is vannak (sajnos többnyire kényszerből) ilyen gyerekek!
Amennyiben csak egy "szokványos" mai hétéves akkor bizony hiba volt vele otthagyni a picit!
2014. jún. 12. 15:58
15/24 anonim válasza:
Nem, nem alkalmas. Nem az ő felelőssége. Ha a kicsi pl. félrenyel valamit, vagy bekpa a szájába valamit, és lenyelni, akkor fél perc alatt is megfulladhat, nemhogy 5 perc alatt. Anyukádnak igaza van.
Azt tudod, hogyha a kicsinek bármi baja lesz, akkor te fogsz börtönbe vonulni és csak súlyosbító tényező az, hogy a 7 évesre hagytad a tesót? Csak hogy tudd, most szólok.
2014. jún. 12. 16:40
16/24 anonim válasza:
Nem az o kotelessege es felelossege ennyi idosen.
2014. jún. 12. 18:52
17/24 anonim válasza:
Nem szigorú vagy kérdező, hanem ostoba.
Egy, nem a gyerek feladata a másik vigyázása. Nem neki szültél. Én is mindig kiakadtam amikor anyám rámbízta a kistesómat, nem az én dolgom őt pátyolgatni.
Kettő, egy ismerősöm 2 éves gyereke nemrég halt meg így. Rábízták a nagyobb tesóra, aki szintén csak egy pár éves gyerek volt, a kicsi meg magára rántotta a forró fazekat.
És ebbena sztoriban te lennél a hunyó és a felelőtlen anya, nem a másik kisgyerek...
2014. jún. 12. 20:16
18/24 anonim válasza:
szerintem ezt a "kedves" apuka tette fel és ő szeretné a gyereket megbüntetni, az anyja meg azt mondta hogy "Az anya szerint,ez természetes,h nem figyel rá,hisz ő még egy 7 éves gyerek"
2014. jún. 12. 20:32
19/24 anonim válasza:
Régen teljesen természetes volt ez, de egy mai 7 évesre nem lehet rábízni egy csecsemőt. Kiknél mi a szokás, mit kényszerít az élet az emberre. Láttam nemrég 5 év körüli fiút, aki max 1 hós kistesóját ringatta, csitítgatta (sikerrel és gyakorlattal!)a vállán, amíg anya jegyért állt sorba(meglehetősen sokáig, és eközben a forgalmas út mellett terelgette 2 év körüli húgát is).Képesnek képes rá, de ahhoz úgy kell nevelni, és ha lehet, nem kellene ezzel terhelni, csak ha muszáj.
2014. jún. 12. 21:45
20/24 anonim válasza:
Most komolyan egy hétévestől vársz ilyen felelősséget? Nem mini Einstein, ráadásul ha egy percre nem oda néz, akkoris történhet 1 mp alatt baj, ha amúgy figyel. Sőt veled is megtörténhet, hogy két másodpercre nem tudsz odafigyelni, mert épp megcsíp egy méh vagy elkezd fájni a fogad. És nem lennél emiatt kifejezetten hibás vagy felelőtlen, a gyerek meg pláne nem az. Ha már vkit hibáztatnék, akkor az a szülő lenne, aki magára hagyja a kúszó, élénk gyerekét, és a hétéves gyerektől várja azt, hogy vigyázzon rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!