Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Melyik testvérnek a legjobb...

Melyik testvérnek a legjobb lenni?

Figyelt kérdés

2023. okt. 29. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
19%
És most testvéri viszonyról beszélünk. Nem arról hogy valaki nem tiszteli a szomszédot tiniként. Hanem konkrétan egy idősebb testvér együttel egy fiatalabbal. Szerintem ha magába néznek az idősebb testvérek tudják miről beszélek. Sok évig tényleg mindenben ők a tapasztaltabbak, plusz rájuk bízzák a kisebb testvért megerősítve a tudatban hogy ők irányítanak...és ez meglátszik a személyisegen később mert ezt a beidegződést nehéz leküzdeni. Szerintem sokan bele se gondolnak.
2024. ápr. 20. 19:03
 52/61 anonim ***** válasza:
72%

Legidősebb vagyok, utálom, mint a szrt. Mindenért én voltam a hibás, ha a kicsi valamit csinált, tuti engem bsztak le, mert "ő kicsi".

Én legyek megértő, elfogadó, kedves, nyitott és mellesleg viseljem el mosolyogva, amikor rám akaszkodik, tanulni nem tudok tőle és sorolhatnám.

Ő és persze bármilyen program volt, minden körülötte forgott, az hogy én 10-12 évesen nem valami dedós mozifilmet akartam nézni vagy nem játszóparkba menni, senkit nem érdekelt.

Ott voltam én, meg a kicsi, a szent, a cuki... nincs vele jó kapcsolatom. Sőt, semmilyen.

2024. máj. 1. 07:31
 53/61 anonim ***** válasza:
53%

"Sok évig tényleg mindenben ők a tapasztaltabbak, plusz rájuk bízzák a kisebb testvért megerősítve a tudatban hogy ők irányítanak...és ez meglátszik a személyisegen később mert ezt a beidegződést nehéz leküzdeni."

Egyáltalán nem mindenkin úgy látszik meg, ahogy írod. Sokkal jellemzőbb, hogy a felelősségérzetet alakítja ki, a megértést, a segítőkészséget, a gondoskodást, a toleranciát, a talpraesettséget, azt, hogy fel tudja találni magát mindenféle helyzetben, a problémamegoldási készséget, egy csomó pozitív tulajdonságot.

2024. máj. 1. 07:36
 54/61 anonim ***** válasza:
23%

"Ott voltam én, meg a kicsi, a szent, a cuki... nincs vele jó kapcsolatom. Sőt, semmilyen."

Hány évesen nem heverted ki még mindig?

2024. máj. 1. 07:37
 55/61 anonim ***** válasza:
75%
53. Az hogy fel tudja találni magát minden helyzetben inkább intelligencia kérdése, ami nem tanulható.
2024. máj. 1. 08:06
 56/61 anonim ***** válasza:
75%

"Az hogy fel tudja találni magát minden helyzetben inkább intelligencia kérdése, ami nem tanulható."

Az intelligencia nem tanulható.

De minél több féle helyzetbe került már valaki, annál inkább fel fogja tudni találni magát, mert egyre nagyobb gyakorlata lesz benne, úgyhogy ez tanulható.

2024. máj. 1. 20:28
 57/61 anonim ***** válasza:
64%
Legjobb egykenek igy nincs vita semmin, az oroksegen sem. Mellette jo ha vannak unokatesok is, igy legalabb vannak rokonok.
2024. máj. 11. 03:33
 58/61 anonim ***** válasza:
88%
Az unokatesók egyáltalán nem olyan közeliek, mint a testvérek - már eleve fizikailag sem annyira elérhetőek legtöbb esetben... Tök jó, ha vannak, de nem helyettesítik a testvéreket.
2024. máj. 11. 10:43
 59/61 anonim válasza:
50%
Szerintem a legkisebbnek. Legidősebb vagyok, én vagyok aki az utat töri az utánam következőknek. Édesanyám szigorúbb volt velem annyi idősen, mint velük.
2024. máj. 20. 22:46
 60/61 anonim válasza:

c)!

Nővérem mindig szeretget...!

2024. jún. 19. 08:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!