Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Melyik testvérnek a legjobb...

Melyik testvérnek a legjobb lenni?

Figyelt kérdés

2023. okt. 29. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
88%
En lany ikertesoja vagyok egy fiunak. Szerintem ez a legjobb. 😃
2023. dec. 12. 22:23
 22/61 anonim ***** válasza:
97%
Ez mindenütt más és más. Én pl nagyon örülök, hogy én vagyok a legidősebb. A húgom egész gyerekkorunkban azt hallgatta a szüleinktől, hogy miért nem képes példát venni az okos nagytestvéréről, hogy ő sokkal éretlenebb, nem olyan jó, tehetséges, stb. Hiába szóltam nekik, hogy hagyják már, ügyet se vetettek rám. Mindig nagyon sajnáltam őt, mikor ez ment, szörnyű lehetett neki ezt hallgatni, mikor szegénynek csak annyi vétsége volt, hogy másodiknak született. És bár a mi viszonyunk szerencsére nagyon jó, mindent megbeszélünk egymással, és kb ő a kedvenc emberem a világon, azért érzem rajta, hogy ezen sosem tudott teljesen túllépni, mindig megvan benne a kisebbségi érzés. Szóval én azt mondanám, nagyobbnak lenni jobb. De ahogy előttem is írták, van ahol pl a kisebbik van jobban elkényeztetve, szóval ez családonként változik.
jan. 2. 18:42
 23/61 anonim válasza:
97%
Mindegyiknek megvan az elonye es hatranya. En ketgyermekes csaladbol jovok, en vagyok a nagyobb fiu, egy hugom van. 22 valaszolo tapasztalatai kicsit nalunk is megvoltak, ami alapjan en is azt mondanam hogy nagyobbnak lenni valamivel elonyosebb, viszont szuleim szerintem mindkettonkre hasonloan buszkek es senki sincs elonyben vagy hatranyban reszesitve.
jan. 3. 00:19
 24/61 anonim ***** válasza:
98%
Természetesen ez minden családban változó lehet, de nekem nagyon jó volt, hogy volt egy nővérem akire mindenben számíthattam.
jan. 3. 14:35
 25/61 anonim ***** válasza:
95%
Ahogy nagymamamat nezem, o a legfiatalabb 6 kozul. Es o is bevallotta, es latom rajta, hogy milyen rossz erzes amikor elhagyja orokre az egyik testvere, es mar csak 2-en vannak.. Ebbol a szempontbol nem tudom melyik a jobb oszinten. Lelki fajdalmak sorozata - mivel tobb testveres a tema - vagy pedig hamarabb meghalni.
jan. 9. 21:56
 26/61 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek többsége a saját helyzetét érzi legrosszabbnak, függetlenül attól, hogy hányadiknak született.

Nekem lányként csak öcséim voltak, és irigyeltem a lány unokatestvéremet, akinek 2 bátyja volt. Teljesen ledöbbentem, amikor elmesélte ennek az árnyoldalait. :)

jan. 9. 22:35
 27/61 anonim ***** válasza:
100%
Két nővérem van és egy öcsém. Nővéreimet már kicsi korban is elintéztem mikor cm és kg ban előnyben voltak, de kenhettem a hajamra mert a szülők mindig nekik hittek. Aztán mikor öcsém lett plusz feladatom volt figyelni rá ilyen semmilyen utasításokkal hogy verés terhe mellett akadályozzam meg hogy rosszat csináljon de mindezt úgy hogy ne sírjon mert azért is verés jár---- nem volt könnyű és igazságos műszak
jan. 10. 14:10
 28/61 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem mindegyik ugyanolyan jó, csak mindegyik más és más okokból.

Akinek van akár csak egy testvére is, máris sokkal jobb helyzetben van, mint az, akinek nincs egy se.

jan. 10. 20:50
 29/61 anonim ***** válasza:
89%
Ez csaladokon belül egyedi.
jan. 17. 22:19
 30/61 anonim ***** válasza:
87%
Ideális esetben senki sem érzi magát elhanyagolva, de ahol megtörtént a környezetemben, ott elsöprő többségben figyeltem meg ezt a nagyobb gyerekek kárára, a kicsiknek mindent is szabad. Aztán csodálkoznak, hogy a nagy rühelli a tesóját vagy épp felnőttként nem akar gyereket.
febr. 19. 17:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!