Annak amelyiket szeretik. Ez inkább azon múlik, hogy szép gyerek-e, és a szülõ látja magát vagy valakit akit szeretett benned.
Én sajnos az anyai nagymamámra hasonlítok, akivel anyukámnak nagyon nem volt jó a viszonya.
Szerintem legkisebbek.
És ezt úgy mondom hogy én is legkisebb vagyok :) nekem úgy jó ahogy van, de úgy látszik csak én vagyok így ezzel:D
Ezt én pont fordítva éreztem. Ha egyből az első után jön a második, akkor rögtön az a szenzáció és az első már le van sz*rva
Hárman vagyunk fiú testvérek.
Én középső gyerek vagyok, fixen az a legrosszabb,a szürke rossebb.
Van egy bátyám aki 2 évvel idősebb nálam és egy öcsém aki 5 évvel fiatalabb,mint én.
Az első gyerek az,olyan különleges.
Utána jöttem én,majd az öcsém a késői gyerek,aki szintén olyan különleges,mert már nem is számítottak rá.
Pl.a ruhák
Az első gyereknek mindig új ruhát kell venni, miután a bátyám már kinőtte őket, megkaptam mindig a használt ruháit ( utáltam,hogy használt ruhákat kapok)
Aztán az öcsém is természetesen ruhákból mindig újakat kapott.
És ez nemcsak a ruhákkal volt így,hanem kb mindennel.
Ruhák, játékok, elektronikai cikkek.
Előnye talán az volt,hogy nagyon hamar suli mellett folyamatosan dolgoztam,hamar megtanultam értékelni a pénzt,
és hogy megtudtam,saját zsebből venni azt amit megkívántam.
Bátyámnak 17 évesen fizették a jogsit utána 1 evvel később autót vettek neki.
Amikor én léptem abba a korba természetesen nem úgy álltunk anyagilag csak később saját fizetesemből raktam le a jogsit.
Öcsémnek természetesen mikor oda jutott 18 éves korára fizették, és ahogy meglett neki a jogsi, utána kapott egy autót is.
Nagyon rossz szürke rossebbnek lenni, középső gyereknek.
Ma már nem zavar, mert felnőtt ember vagyok, külön élek.
Viszont gyerekként és fiatalként emlékszem nagyon bántott ez a megkülönböztetett bánásmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!