Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Melyik testvérnek a legjobb...

Melyik testvérnek a legjobb lenni?

Figyelt kérdés

2023. okt. 29. 16:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
96%

Annak amelyiket szeretik. Ez inkább azon múlik, hogy szép gyerek-e, és a szülõ látja magát vagy valakit akit szeretett benned.

Én sajnos az anyai nagymamámra hasonlítok, akivel anyukámnak nagyon nem volt jó a viszonya.

2023. nov. 1. 09:59
 12/61 NTBS ***** válasza:
96%
Mindegyiknek van előnye és hátránya.
2023. nov. 1. 12:20
 13/61 anonim ***** válasza:
100%
Erről mindenkinek más lesz a véleménye, mert mindenki másmilyen családban nőtt fel. A legtöbben a legkisebbre szavaztak, nálunk én vagyok a fiatalabb testvér, igaz csak egy féltesóm van, de így is hozzá hasonlítgatnak mindig. Ő milyen jó tanuló volt gimiben meg az egyetemen, komoly kapcsolata van x éve, gyereke stb. Amikor meg arról akartam meggyőzni anyukámat, hadd legyen már tetoválásom, mert a nővéremnek is most lett, akkor már hirtelen nem érdekelte, a tesóm mit hogy csinál. (Egyébként nem is értem, miért csinálták ezt, én (a nővéremmel ellentétben) soha nem jártam el bulizni, nem ittam, a cigit ki sem próbáltam, tehát egyáltalán nem voltam rossz gyerek)
2023. nov. 1. 12:42
 14/61 anonim válasza:
90%

Szerintem legkisebbek.

És ezt úgy mondom hogy én is legkisebb vagyok :) nekem úgy jó ahogy van, de úgy látszik csak én vagyok így ezzel:D

2023. nov. 1. 17:15
 15/61 anonim válasza:
88%
*legkisebbnek
2023. nov. 1. 17:18
 16/61 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk én vagyok az idôsebb (nô). Egy öcsém van. Én semmi hátrányát nem éreztem annak, hogy én vagyok az idôsebb, szóval számomra így volt jó, ahogy van. Ugyanakkor azt se hiszem, hogy öcsém bármi hátrányát látta annak, hogy ô meg a fiatalabb. Csomó mindenben segítettem neki iskolásként. Bekötöttem a könyveit. Volt hogy felolvastam neki a kötelezôt. Az korábban általam kidolgozott tételekbôl készült a töri érettségire, stb. Volt, hogy martuk egymást, de nem volt jellemzô. Úgyhogy szerintem ha öcsémet kérdeznénk, ô is azt mondaná, jó volt úgy, ahogy volt.
2023. nov. 2. 06:29
 17/61 anonim ***** válasza:
96%
Első gyereknek mindenki örül. Ő az első gyerek, az első unoka, az első unokaöccs/húg, stb. A második gyerek, már nem akkora szenzáció, főleg, ha hamar érkezik az első után. A harmadik gyerek meg a “de jó, újra van egy kicsi a családban”. Ha van több is, azoknak meg már ott vannak a nagy tesók támogatónak. Szóval nem tudom kinek a legjobb, de a legrosszabb a 2. hely itt is.
2023. nov. 8. 21:58
 18/61 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én pont fordítva éreztem. Ha egyből az első után jön a második, akkor rögtön az a szenzáció és az első már le van sz*rva

2023. nov. 8. 22:14
 19/61 anonim ***** válasza:
89%
Vannak erre kutatások és statisztikák, de mivel minden eset, család és helyzet más, ezt mindenki maga érzi.
2023. dec. 12. 13:21
 20/61 anonim ***** válasza:
94%

Hárman vagyunk fiú testvérek.

Én középső gyerek vagyok, fixen az a legrosszabb,a szürke rossebb.

Van egy bátyám aki 2 évvel idősebb nálam és egy öcsém aki 5 évvel fiatalabb,mint én.

Az első gyerek az,olyan különleges.

Utána jöttem én,majd az öcsém a késői gyerek,aki szintén olyan különleges,mert már nem is számítottak rá.

Pl.a ruhák

Az első gyereknek mindig új ruhát kell venni, miután a bátyám már kinőtte őket, megkaptam mindig a használt ruháit ( utáltam,hogy használt ruhákat kapok)

Aztán az öcsém is természetesen ruhákból mindig újakat kapott.

És ez nemcsak a ruhákkal volt így,hanem kb mindennel.

Ruhák, játékok, elektronikai cikkek.

Előnye talán az volt,hogy nagyon hamar suli mellett folyamatosan dolgoztam,hamar megtanultam értékelni a pénzt,

és hogy megtudtam,saját zsebből venni azt amit megkívántam.

Bátyámnak 17 évesen fizették a jogsit utána 1 evvel később autót vettek neki.

Amikor én léptem abba a korba természetesen nem úgy álltunk anyagilag csak később saját fizetesemből raktam le a jogsit.

Öcsémnek természetesen mikor oda jutott 18 éves korára fizették, és ahogy meglett neki a jogsi, utána kapott egy autót is.

Nagyon rossz szürke rossebbnek lenni, középső gyereknek.

Ma már nem zavar, mert felnőtt ember vagyok, külön élek.

Viszont gyerekként és fiatalként emlékszem nagyon bántott ez a megkülönböztetett bánásmód.

2023. dec. 12. 15:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!