Beszéljek a bátyámmal emiatt, hogy ne mondjon többet ilyet?
Nincs tökéletes viszony köztem és a bátyám között.
Mikor megismertem a feleségem akkor volt 2 éves a kislánya. Azóta eltelt 6 év, és a sajátomként nevelem. Ő is apának hív engem, a vérszerinti apja azóta nem is látta. A lányom nem is emlékszik már rá. Tudja, hogy nem én vagyok a vérszerinti apja.
A bátyámnak van egy 6 éves fia. És tegnap anyáméknál voltunk vendégségbe, és a fia is ott volt. Hallottam, hogy mondta a lányomnak, hogy neked a (itt a nevem hangzott el, legyen most Laci). Tehát,apa azt mondta, hogy neked a Laci nem is az apukád. Rögtön közbe szóltam, hogy ez nem igaz,mert én vagyok az apukája.
Igazából nagyon mérges vagyok és csalódott is. Miért mond ilyet a gyerekének. Vagy mondja, de akkor normálisan magyarázza el. A lányomnak is rosszul esett.
Most dilemmában vagyok, hogy mit csináljak. Beszéljek e a bátyámmal erről, vagy ne?!
Én beszélnék róla, hogy ne mondjon ilyet a gyerek előtt, vagy konkretizálja, hogy bár nem a vérszerinti apja vagy, attól ugyanúgy szereted mintha a sajátod lenne.
(Amúgy sem értem az ilyen embereket akik ezen rugóznak. Miért lenne az jobban az apja aki "megcsinálta", mint aki ott van vele minden nap és törődik vele? Nonszensz.)
A lányod tudja, hogy nem te vagy az apja. Egy 6 éves gyerek nem fogja tudni felmérni, hogy mit mondjon vagy ne.
Nem kell ezt túlzottan felfújni.
Egy apa nem attól lesz IGAZI apa hogy ő a vérszerinti, hanem attól hogy neveli, szereti, gondoskodik róla. Sok vérszerinti apa nem mondhatja el magáról hogy jelne van a gyereke életében, hogy akarja.
Nem sok ember képes szeretni tiszta szívvel a nem biológiai gyerekét de aki igen, az becsülendő és nem kéne olyanokkal dobálózni hogy nem az apja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!