Beszéljek a bátyámmal emiatt, hogy ne mondjon többet ilyet?
Nincs tökéletes viszony köztem és a bátyám között.
Mikor megismertem a feleségem akkor volt 2 éves a kislánya. Azóta eltelt 6 év, és a sajátomként nevelem. Ő is apának hív engem, a vérszerinti apja azóta nem is látta. A lányom nem is emlékszik már rá. Tudja, hogy nem én vagyok a vérszerinti apja.
A bátyámnak van egy 6 éves fia. És tegnap anyáméknál voltunk vendégségbe, és a fia is ott volt. Hallottam, hogy mondta a lányomnak, hogy neked a (itt a nevem hangzott el, legyen most Laci). Tehát,apa azt mondta, hogy neked a Laci nem is az apukád. Rögtön közbe szóltam, hogy ez nem igaz,mert én vagyok az apukája.
Igazából nagyon mérges vagyok és csalódott is. Miért mond ilyet a gyerekének. Vagy mondja, de akkor normálisan magyarázza el. A lányomnak is rosszul esett.
Most dilemmában vagyok, hogy mit csináljak. Beszéljek e a bátyámmal erről, vagy ne?!
Aha
Simán lehet, hogy a fiú annyit hallott otthon, hogy ez a Béla milyen szépen neveli, mennyire szereti a Dórikát, pedig nem is a vér szerinti lánya.
Te simán megtaníthatnád a lánynak, hogy Dórikám, igaz, hogy nem tőlem származol, de ettől még pont úgy szeretlek. Ha bárki erről beszél, nyugodtan mondd, hogy tudom, de úgy viselkedik velem, mint egy igazi apuka, úgyhogy nekem ő az apukám.
Neked nem az a bajod, hogy a fiú elmondta, hiszen nem titok, nem hazugság. Az a bajod, hogy elvárod egy gyerektől, hogy megvédjen, mert kb ezt vártad volna a kislánytól.
1. Egyrészt a sráccal is beszélni kellene erről, hogy igaz, hogy nem én vagyok a vér szerinti apukád, de nagyon-nagyon szeretlek, stb.
2. Másrészt pedig a bátyáddal is beszélni kellene, hogy legyen már benne valami minimális jóérzés, és ne pofázzon ilyeneket a gyereknek, különben is semmi köze hozzá.
Ott rögtön vissza kellett volna kérdezned, hogy és mije vagyok akkor, a nénikéje?
Tartok tőle, hogy neked szólt a szúrás, hogy magát fényezze, az ő " igazi" apaságával.
Sajnos ha nem jó a viszonyotok, akkor félek, hogy a lelki dolgaid hiába magyaráznád neki, ( a kislány meg nem számít neki ) de egy próbát azért megér.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!