Mi legyen a szülői házzal?
"Siman elkepzelheto hogy akar duplazni, triplazni is lehetne a megterulest. Mutass egy ennel jobb befektetest"
Ez csábítóan hangzik, de minden befektetésnél két sarokszám van. Az egyik a várható megtérülés, a másik a kockázat. A kockázatról nem írtál semmit, márpedig ebben az esetben az sem kispályás. Ha ezt is bele tudod venni az érvelésedbe, könnyebben tud dönteni a kedves kérdező, még úgy is, hogy jelenleg az érzelmei is befolyásolják.
Milyen kockazat van egy ingatlanban ami jo helyen van (allitolag)? Semmilyen. Maximum 2honap helyett 4honap alatt lesz eladva.
Ezert mondtam hogy nem szabad tobol elutasitani a felujitast. Lehet hogy vegul az lesz a bolcs dontes, de elotte erdemes felmerni a jelenlegi erteket, a felujitas utani varhato erteket. Ha szignifikans az erteknovekedes, lehet targyalni a felosztasrol, azt belekalkulalva hogy egy ember biztositja a koltsegeket.
Ha neked 3-4 millió az összes megtakarított pénzed, és csak a telek 70-80 millió, nem is kétséges, hogy el kell adni, igy jártok jól mind, felújítással nem kéne vesződni. 3-4 millióból mit lehet megcsinálni ma, főleg a Balatonon? Nyílászárók cseréje meg pl. új fűtés, de az nem sokkal emeli az értékét. Aki 70-80 millióból telket vesz, valószínűleg egy új, modern házban akar lakni, szóval vagy lebontja vagy csak a falak maradnak és beletol még 20 millát.
Én is a felújítás nélküli eladást javaslom.
"Milyen kockazat van egy ingatlanban ami jo helyen van (allitolag)? Semmilyen"
Te csak az eladásról beszélsz, amiben tényleg nincs kockázat. De van előtte egy felújítás is, amiben azért bőven akad. Nem tudom, ez a 3-4 milliós becslés milyen megalapozottságú, de azok alapján, amit a mi környékünkön látok házfelújítás címszó alatt, nyugodtan meg lehet szorozni kettővel, mire vége lesz. Ritkán van olyan felújítás, ahol ne röpködnének a plusz százezrek vagy milliók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!