Mi legyen a szülői házzal?
Akkor végül és a pénz a kérdés.
Ez 3 módon oldható meg, vagy eladjátok, vagy kiadjátok, amihez viszont bele kell fektetni.
A kettő közti megoldás olyan albérlőt találni, aki kevesebb/semennyi bérleti díjért vállalja a ház felújítását (vagy annak egy részét), mert valamennyire ért hozzá és/vagy mert ő fizeti a munkásokat. Ilyet is szoktak csinálni.
Eladni egyszerűbb, viszont ha így tesztek akkor a hirtelen jött sok pénzzel ajánlott takarékoskodni, mert aztán a saját lakásotokat adhatjátok el... :D
(Én amúgy sajnálnék egy személyes kötődésű házat eladni, de hát nem mindenki ilyen romantikus mint én... :D)
Megértelek Kérdező, mert én is hasonló cipőben jártam azzal a különbséggel, hogy sem a testvérem, sem én - már nem laktunk arra felé. Ám így is néha eszembe-eszembe jut a régi ház, ahol a pajtásaimmal a gyermekéveimet töltöttem, ahol átéltem a világháborút. A házat azóta lebontották, új épült helyette, de Mindenszentek idején mégis megállok előtte és csak nézem, nézem...
Az érzéseidtől függetlenül - adjátok el.
El kell adni is kész.
Ha a családi megtakarítás kell a felújításhoz, akkor fenntartani se tudnád hosszú távon, pláne , hogy a harmadik testvér még csóróbb.
Vagy hitellel kivásárolod a testvért, aztán reméled, hogy bejön a csok
Matekozni kell. Ha rakoltotok 3milliot de az erteke megnovekedik 10millioval akkor erdemes belevagni.
Ekkor azonban meg kell egyezni a testverekkel, foleg ha csak te adod ra a penzt. Ha most er mondjuk 9milliot es fejenkent jutna 3milla, de felujitas utan eladnatok 18ert akkor vagy levonjatok kezdeskent a raforditott penzedet amit azonnal visszakapsz es amaradekot harmadoljatok, vagy esetleg azert mert az erteknovekedes csak miattad jott letre es ezzel ok is jol jartak, azt mondod hogy a rafirditas visszakapasa utan te kapsz kicsit tobbet, mondjuk 40%ot, ok meg ketten 30at 30at.
Beszeljetek meg. Szamolgassatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!