Mit tennétek a helyemben?
"Igen, ő beadta volna. Anyu százezreket adott neki, azt elfogadta."
. Amit az otthonra költhetett volna.
"...van egy ápoló lány, aki naponta háromszor rá tud nézni. Na mármost a problémám az, hogy ha hosszabb időre elmegyek otthonról, akkor felügyelet nélkül van és nincs, aki etesse."
Ott az ápoló lany, nem értem mi a gond.
Én ápoltam 10 évig az agyvérzéses-agylágyulásos apámat - ápolónő nélkül - tehát tudom, hogy milyen nehéz ez!
A bátyád elfekvőbe akarta tenni, de te nem akartad, így sajnos nem vethetsz a szemére semmit, te vállaltad!
Ellenben anyagilag köteles hozzájárulnia az ápoláshoz, ha az ő anyagi lehetőségei megengedik és nem veszélyezteti a saját és családja megélhetését.
Nálunk nekem ki kellett maradnom a munkából és az 1000 km-re élő testvérem, aki nyilván nem tudott részt venni a tevőleges részben, havonta küldött nem kevés pénzt a kiesett munkabéremre és apám ellátására.
Az örökséget meg még időben biztosítsd be, mert igencsak hoppon maradsz!
Ez pontosan arról szól, amit a kérdező megfogalmazott.
Ő nem akarta az otthont; vállalta a gondozást.
A báty szerette volna az otthont, nem akarta/tudta vállalni a gondozást.
A kérdező most - lásd még "érzelmi zsarolás meg család" - rá szeretné lőcsölni a testvérére ezt a feladatot, legalább részben.
Kérdező, a testvéred nem akarja az anyját se etetni, se pelenkázni.
Hiába lázadozol.
A keresztet, amit önként vettél a nyakadba, ne akard máséba tenni.
"Ellenben anyagilag köteles hozzájárulnia az ápoláshoz"
Idéznéd a kapcsolódó jogszabályokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!