Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Párom testvérének van egy bizonyos mértékű értelmi visszamaradottsága, kedves, rendes, semmi baj vele, csak valószínűleg nem tudna egyedül megélni, ugyanis ha fel is veszik valahova dolgozni, sokat nem kapna. Jelenleg még a szüleivel él, de a napokban beszéltünk arról a párommal, hogy mi lesz amikor a szülők már nem lesznek. Valószínűleg mi kell gondozzuk ha addigra nem változik a helyzet, és a kérdésem az lenne, hogy ti a helyemben vállalnátok azt, hogy a jövőben úgy éljetek férjjel, gyerekekkel, hogy közben a sógor is veletek lakik, akire nyilván főzni, mosni, takarítani kell, plusz pénzelni is valamennyire...?! Vagy inkább bérelnétek neki egy kis lakást és ugyanúgy főznétek rá és segítenének, csak nem veletek lakna.. Egy kis idő van még eddig, de már mondtam a páromnak, hogy egyáltalán nem egyezek bele abba, hogy velünk éljen egy házban. Senki nem azért köti össze az életet valakivel, hogy ne tudjon otthon lenni a saját házában, mert mindne pillanatban ott teremhet a testvér... Egyébként nem úgy kell őt elkepzelni, hogy életképtelen, viszont elvan kényeztetve, az ég világon semmit nem csinál egész nap csak tévét néz és nem tudom, ha majd nem lesznek a szülők, mihez kezd magával, mert sokmindent nem tud csinálni, kommunikálni is alig kommunikál...

2021. jan. 11. 17:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Eszetek ágában se legyen befogadni, egy ilyen ember a fejetekre fog nőni és levakarhatatlan lesz. Tudom, hogy kegyetlenség, de ilyen esetben racionális döntésre van szükség és hideg fejre, mert az egész életetek rámehet. Ha betegséggel él, akkor vagy keressetek számára egy megfelelő intézményt vagy legalább egy gondozót, aki ránéz néha. Sajnos az anyagi teher mindenképpen rajtatok marad, de legalább arra törekedjetek, hogy nyugodt életetek legyen.
2021. jan. 11. 17:19
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Tamogatnam a parom, hogy tamogassa, de ez alatt nem a hozzank valo koltozest ertem. Az ki van zarva.
2021. jan. 11. 17:20
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Teljesen egyetértek veletek, és azzal tisztában vagyok, hogy anyagilag mi kell ellássuk, ez van, az élet ilyen ezt úgy fogom fel. De mondtam a páromnak is, hogy mind lehet családtag, mind lehet szüksége segítségre mert egyedül nem tud megélni, a mi kapcsolatunkat mégsem tehetjük tönkre miatta..
2021. jan. 11. 17:24
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
A támogatás addig rendben van, amíg külön lakásban él, dolgozik és legfeljebb kiegészíteni kell néha.
2021. jan. 11. 17:26
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Meg kellene tanitani az onellatasra, ha enyhe ertelmi fogyatekossaga van, akkor tud fozni, takaritani, egyszerubb munkat csinalni. Ez a szulok hibaja, hogy ennyire elkenyeztettek, veluk is beszelnek. Egyebkent en igen, bevallalnam, de ugy koltoznek vele ossze, hogy teljesen kulonallo lakreszben vagyunk. Vagy berelnek/ vennek neki valami lakast, nem tul messze tolunk. De nyilvan ezt neked kell atgondolni, az biztos, hogy nem konnyiti meg az eletet az idos szulok+ testver apolasa.
2021. jan. 11. 17:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, megkene tanitani. Ha odateszi az anyja, töröl port, neha süt palacsintát, mert szereti. Tényleg kedves, aranyos, csak nem volt vele eleget foglalkozva és az a baj, hogy hagyják már kiskoratol, hogy telefonon jatszodjon egész nap és tévét nézzen (mert "de mi mást csináljon?"), pedig ha foglalkozva lett volna vele akkor tudott volna fejlődni.
2021. jan. 11. 17:33
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Anyósodéknak van ingatlanuk? Akkor azt eladhatjátok, és abból kaphatna egy lakást férjed és a tesó, de a tesó lakna benne (akkor már nem kellene bérleti díjra költeni havonta).
2021. jan. 11. 18:32
 8/12 anonim ***** válasza:
86%

Megmondanám a páromnak, hogy az anyja magának szülte a gyereket nem a páromnak/nekünk.

Nem érdekelne mi van/lesz vele, élnénk az életünket.

2021. jan. 11. 20:27
 9/12 A kérdező kommentje:
És mindemellett borzasztó idegesítő, hogy csak anyuka fizetésből élnek, mert apuka "eleged dolgozott már életében és ő ebben az országban többet biztos nem fog", ehelyett ül egész nap otthon, ugyanazt csinálja mint a fia, és szomorkodik, hogy de vajon mi lesz majd a fiával ha ők nem lesznek. Csak én hogy mondjam meg neki, hogy ha már anyuka fizetésből meglehet élni, menjen el apuka is dolgozni, tegye félre a pénzt és majd vesz a fiának egy lakást amiben éljen, ezzel megoldva lenne a szomorkodás és gondolkodás, hogy mi lesz majd vele... Semmirekellő lusta emberek...
2021. jan. 12. 09:36
 10/12 anonim ***** válasza:
85%

Biztosan nem költözne hozzánk, bármilyen kedves-rendes is.

Hogyne... Oldják meg, vagy hogyha a párom annyira magához venné, akkor egészségére, éljen vele boldogan, de én lépek.

Lehet szívtelennek nevezni, nem érdekel, de nem kívánom a sógor/nőt pelenkázni 50 éves koromban - mertha így alakulna, akkor jön a "te vagy a nő, a te dolgod" - marhaság.

2021. jan. 12. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!