A sógorom kutyájaban nem bízok és nem merem a gyerekeimmel ott hagyni őket. Tenyleg olyan lehetetlen dolog ez?
Figyelt kérdés
Sose szerettem a kutyakat, egy gyerekkori rossz emlék miatt félek is tőlük. Nagy baj szerencsére nem történt, csak rossz emléknek maradt meg. A sógoromék most vettek egy nagy testű kutyust, ami még kölyök, viszont nagyon nem tudják kezelni. Többször volt hogy úgy közelített a gyerekek felé hogy azok megijedtek (2 és 4 éves) kiabáltak és sírtak. Nem veszik észre hogy nem kéne közel engedni hozzájuk a kutyát. Én meg alapból sem értek a kutyákhoz, szóval hiába vagyok ott, nem tudom a gyerekekre + a kutyákra is figyelni. Így meg merem kint hagyni őket az udvarom, mármint a sogoromek felügyeletevel, meg a kutyával együtt. Így en vagyok a gonosz a családban meg aki szethúzza a társasagot mert megkértem hogy ne hozzák el ide. Kívábcsi vagyok ez tenyleg normális hogy nem tartják tiszteletben a kérésem. Egyszerűen nem érzem biztonságosnak főleg hogy nem tudják iranyítani a kutyát (òk is mondták hogy nehezen kezelhető)2023. jan. 26. 20:45
51/52 anonim válasza:
Előzőhöz csatlakozom a másik oldalról: Én tartok a kutyáktól, ha egy kutya megugat, félek, átmegyek a másik oldalra, stb. Ezt a gyerekem érzékelte is kiskorától, de nem hatott rá különösebben, imádja a kutyákat, semmilyen kutyától sem fél, a közösségi szolgálatát kutyamenhelyen fogja tölteni. Szerintem ebben az esetben nem a kérdezőre kell rászállni, ha a gyerekekben kialakul valami a kutyákkal szemben, az nem miatta lesz, inkább a sógor felelős, mert pont az ő neveletlen kutyája miatt érik ijesztő ingerek a gyerekeket. Az pedig alap, hogy saját háziállatot máshoz nem viszünk, hacsak külön nem hívják. Azt még hozzátenném, hogy a kutyák temperamentuma is különböző, nem minden ember jön ki bármilyen temperamentumú kutyával, ilyen pici gyerekek közelében pedig nagytestű, kajla, neveletlen kutyának semmi keresnivalója. Arra kellene törekedni, hogy a gyerekeknek is először jól nevelt, kiegyensúlyozott, barátságos kutyákkal legyen kapcsolata.
52/52 anonim válasza:
Ne vetítsd ki a te rossz élményeidet a gyerekeidre. Csak azt éred, el hogy ők is komplexusosak lesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!