Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A sógorom kutyájaban nem...

A sógorom kutyájaban nem bízok és nem merem a gyerekeimmel ott hagyni őket. Tenyleg olyan lehetetlen dolog ez?

Figyelt kérdés
Sose szerettem a kutyakat, egy gyerekkori rossz emlék miatt félek is tőlük. Nagy baj szerencsére nem történt, csak rossz emléknek maradt meg. A sógoromék most vettek egy nagy testű kutyust, ami még kölyök, viszont nagyon nem tudják kezelni. Többször volt hogy úgy közelített a gyerekek felé hogy azok megijedtek (2 és 4 éves) kiabáltak és sírtak. Nem veszik észre hogy nem kéne közel engedni hozzájuk a kutyát. Én meg alapból sem értek a kutyákhoz, szóval hiába vagyok ott, nem tudom a gyerekekre + a kutyákra is figyelni. Így meg merem kint hagyni őket az udvarom, mármint a sogoromek felügyeletevel, meg a kutyával együtt. Így en vagyok a gonosz a családban meg aki szethúzza a társasagot mert megkértem hogy ne hozzák el ide. Kívábcsi vagyok ez tenyleg normális hogy nem tartják tiszteletben a kérésem. Egyszerűen nem érzem biztonságosnak főleg hogy nem tudják iranyítani a kutyát (òk is mondták hogy nehezen kezelhető)
2023. jan. 26. 20:45
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
19%
#42 elég szomorú.
2023. jan. 27. 10:45
 42/52 anonim ***** válasza:
44%

#42 Vicces hogy azt mondod a gazda nem tudja megnevelni a kutyáját.

De az nem gond hogy te nem is próbálod nevelni a gyerekedet. Pl arra hogy helyén kezelje a dolgokat és ne rettegjen indokolatlanul. Had féljen a gyerek, jó van az úgy, üvöltsél hangosabban..

2023. jan. 27. 10:49
 43/52 anonim ***** válasza:
70%

"Nem lenne egészségesebb szerinted megtanitani annak a gyereknek hogy figyelj fiam, a kutya nem bánt, csak játszani akar, ha megnyal az még nem fáj, ő így fejezi ki a szeretetét, de moss utána kezet"

De a kérdező leírta itt kommentben, ismétlem, leírta(!), hogy őt nem zavarja, ha a gyerek szereti a kutyákat simogatni, nincs vele gondja, hanem hogy volt olyan szitu, mikor úgy ment oda a kutya, hogy attól a kicsi gyerek megijedt. Egy 2 évestől mit vársz?

2023. jan. 27. 10:55
 44/52 anonim ***** válasza:
4%
44, tudod ez azért van, mert nem mindenkinek a bolhazsák az első.
2023. jan. 27. 11:30
 45/52 anonim ***** válasza:
30%
#46 a gyereked érdeke hogy ne rettegjen a kutyaktol nem a "bolhazsáké" te ostoba. Nem leszel ott egész életében mellette hogy megvédd a rettenetes gyilkos bolhazsákoktól. Pedig bizony találkozni fog az élete során elég sok kutyával ha tetszik ha nem. Az utcán, a baratnőnél, a baratjánál stb.
2023. jan. 27. 12:01
 46/52 A kérdező kommentje:
25# nekem időm sincs reagálni az ilyenekre, ez kb 2 mp alatt történik meg, hogy a kutya odarohan ugrál es megnyalja a 2 éves, amúgyis visszahúzódó gyerek fejét. Es egy nagytestű kutyaról van szó ami jóval nagyobb mint az én 2 évesem. A gyerek azonnal ordít és látom hogy megijed, én csak odamentem vigasztalni hogy sekmi baj nem tortent stb. Sehol nem írtam hogy panikolok, nyilvan felnitt ember vagyok es pont hogy nyugodtan próbálok reagálni. Ezt egyesek nem nezik ki másból hogy azert mert vki fél a kutyától még nem tolom rá a gyerekemre, ponthogy nyugodt próbálok maradni.
2023. jan. 27. 13:26
 47/52 A kérdező kommentje:
44# nem üvöltöttem soha, es kar kb 3x leírtam hogy nyugodtan reagáltam pont azert hogy a gyerek ne feljen egy kutyátol. De ha egy 2x akkora állat r9han egy 2 eves felé es nyalogatka hidd el 100x is mondhatom a gyereknek hogy maradjon nyugodt eddig mindig megijedt.
2023. jan. 27. 13:31
 48/52 anonim ***** válasza:
72%
Hadd kérdezzem már meg: milyen fajta kutyáról van szó és mennyi idős? Puszta kívánciság.
2023. jan. 27. 18:14
 49/52 anonim ***** válasza:
40%

Őszintén én még nem láttam gyereket, aki félt volna az állatoktól. Én 8 évesen egy felnőtt vizsla szájában voltam koönyékig. Ha fél tőle, akkor az a te viselkedésed miatt van.

Miután a gyerek emberek legalább annyira nehezen kezelhetőek, mint a kutya gyerekek, ezért ne engedd őket össze, amíg a kutya nem megbízható. De ne hidd, hogy a te félelmed nem érzi a gyerek. Kezeltesd magad, mert ez így nem egészséges.

2023. jan. 27. 20:56
 50/52 anonim ***** válasza:
85%

Hülyeség, hogy a félelmet csak eltanulhatja a gyerek. Férjem kutyás rendőr, 3 nemetjuhaszunk van itthon és egy mentett kutya, az udvar két részre van osztva, tehát ahol vagyunk ott ők közvetlenül nincsenek. De ezt látja szuletesetol, hogy etetjuk, simogatjuk stb őket, hol az apja, hol én plusz kutyás képzésekre járunk, bemutatokra.

Mégis az utcán nem mer a járdán menni ott ahol kicsiként sírva fakadt egy hirtelen raugatastol. A kóbor kutyaktol is fél.

Ami szerintem nem baj. Egy kutya sosem biztonságos főleg egy gyereknek 100%ban a kutyák osztonlenyek. Bármi kivalthatja a vadászosztont. Az is lehet csak védi magát, ezért támad adott helyzetben.

Az meg hazugság, hogy jajj nem bant. Alsós osztalytarsamat anno egy tacskó harapta nyakon úgy, hogy műteni kellett. "nem harapós kutya, nyugodtan lehet simogatni" típus volt ő is.

Aki latott már testközelből olyat, hogy mire képes egy kutya, mi alapján tanítják stb az megerti, hogy a kutyatol igenis tartani kell.

2023. jan. 27. 22:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!