A sógorom kutyájaban nem bízok és nem merem a gyerekeimmel ott hagyni őket. Tenyleg olyan lehetetlen dolog ez?
#42 Vicces hogy azt mondod a gazda nem tudja megnevelni a kutyáját.
De az nem gond hogy te nem is próbálod nevelni a gyerekedet. Pl arra hogy helyén kezelje a dolgokat és ne rettegjen indokolatlanul. Had féljen a gyerek, jó van az úgy, üvöltsél hangosabban..
"Nem lenne egészségesebb szerinted megtanitani annak a gyereknek hogy figyelj fiam, a kutya nem bánt, csak játszani akar, ha megnyal az még nem fáj, ő így fejezi ki a szeretetét, de moss utána kezet"
De a kérdező leírta itt kommentben, ismétlem, leírta(!), hogy őt nem zavarja, ha a gyerek szereti a kutyákat simogatni, nincs vele gondja, hanem hogy volt olyan szitu, mikor úgy ment oda a kutya, hogy attól a kicsi gyerek megijedt. Egy 2 évestől mit vársz?
Őszintén én még nem láttam gyereket, aki félt volna az állatoktól. Én 8 évesen egy felnőtt vizsla szájában voltam koönyékig. Ha fél tőle, akkor az a te viselkedésed miatt van.
Miután a gyerek emberek legalább annyira nehezen kezelhetőek, mint a kutya gyerekek, ezért ne engedd őket össze, amíg a kutya nem megbízható. De ne hidd, hogy a te félelmed nem érzi a gyerek. Kezeltesd magad, mert ez így nem egészséges.
Hülyeség, hogy a félelmet csak eltanulhatja a gyerek. Férjem kutyás rendőr, 3 nemetjuhaszunk van itthon és egy mentett kutya, az udvar két részre van osztva, tehát ahol vagyunk ott ők közvetlenül nincsenek. De ezt látja szuletesetol, hogy etetjuk, simogatjuk stb őket, hol az apja, hol én plusz kutyás képzésekre járunk, bemutatokra.
Mégis az utcán nem mer a járdán menni ott ahol kicsiként sírva fakadt egy hirtelen raugatastol. A kóbor kutyaktol is fél.
Ami szerintem nem baj. Egy kutya sosem biztonságos főleg egy gyereknek 100%ban a kutyák osztonlenyek. Bármi kivalthatja a vadászosztont. Az is lehet csak védi magát, ezért támad adott helyzetben.
Az meg hazugság, hogy jajj nem bant. Alsós osztalytarsamat anno egy tacskó harapta nyakon úgy, hogy műteni kellett. "nem harapós kutya, nyugodtan lehet simogatni" típus volt ő is.
Aki latott már testközelből olyat, hogy mire képes egy kutya, mi alapján tanítják stb az megerti, hogy a kutyatol igenis tartani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!