A sógorom kutyájaban nem bízok és nem merem a
gyerekeimmel ott hagyni őket. Tenyleg olyan lehetetlen
dolog ez?
11/52 A kérdező kommentje:
Nem szeretném ha a gyerekek pánikolnának ez egyértelmű, és direkt próbálok nyugodt maradni, pontosan azért hogy ők ne féljenek mint èn. Viszont ami miatt kétségem van, hogy azt látom ők se tudjàk kezelni. Amikor az az első hogy egy 2 eves gyereket megnyal es a gyerek halálra rémül, szerintem ezt nem kène hagyni, akkor se ha nem fogja bántani. Hiszen pont így fog a gyerek is félni a kutyától, ha hirtelen ráront. Szóval probáltam èn sem eltúlozni a helyzetet.
Az az apuka jutott rólad eszembe, akibe egyszer belefutottam (már régen) a gyerekeim ovija mellett. Valaki a kicsi kutyájával jött a gyerekért, és kikötötte a kerítéshez, amíg beszaladt az udvarra gyerekért. Közben jött ki említett apuka a gyerekével, utóbbi csillogó szemmel indult a kutya felé. Apuka visszarántotta és szinte hisztérikus hangon ordította a gyereknek, hogy ezt nem szabad, a kutyáktól FÉLNI KELL. Borzalmas volt. Te is hasonló lehetsz. Sajnos a gyerekeiddel jól kitolsz.
2023. jan. 26. 22:32
13/52 A kérdező kommentje:
Ha azt látnám hogy megfogjak a kutyat es engedik a gyereknek megsimogatni nyilvàn semmifèle bajom nem lenne. Viszont azt làtom hogy a kutya rohan es ugrál ( 2 evest siman fel tudja boritani) es a gazdik alig tudnak a kutyára is figyelni nemhogy a gyerekekre
14/52 A kérdező kommentje:
12# most irtam hogy szeretnem elkerülni hogy ugy járjanak mint en es probálok higgadt maradni. Viszont a gazsikon azt latom hogy nem tudjàk uralni a helyzetet es a gyerekek folyton megijednek. Emiatt nem örülök neki
12-es, te miért akarod ennyire kényszeresen a kérdezőre nyomni a felelősséget? ALAP hogy nem engedek neveletlen állatot vendég közelébe, felnőttébe SEM, nem hogy egy két éves gyerekhez. Tudom, vannak akinek a kutyájuk az isten, más nem számít, de durva amit csinálsz
2023. jan. 26. 22:37
16/52 A kérdező kommentje:
Természetesen egyedül soha nem hagynám őket, úgy értettem hogy a sógorom, a kutya, meg a gyerekek együtt.
17/52 A kérdező kommentje:
+ ekkora gyerekeknek nem tudom megmagyarázni hogy miert csinálja azt a kutya amit, mert meg a gyerek is ösztönből reagál, megijed, stb...
De, meg tudod magyarázni. A 2 éves gyerek is megérti (a 4 éves meg pláne), hogy még a kutyus is kicsi, ő is gyerek és barátkozni, játszani szeretne, csak még nem tudja, hogy kell viselkedni. Pontosan, mint az embergyerekek. Hány gyerek indul neki lendületből a másiknak kitárt karral, mert ölelgetni akarja? Alkalmasint egy kisebb gyereknek az is ugyanolyan ijesztő lehet. Viszont meg lehet magyarázni.
Sógorodéknak is meg kell tanulni bánni a kutyával, ha még nem rég van velük. Javasolhatnád nekik, hogy vigyék el kutyasuliba, az mindenkinek jót fog tenni.
2023. jan. 26. 22:48
Ha hozzátok mennek, mondjátok meg, hogy nem mehet a kutya, ha meg ti mentek, akkor ne a kertben legyen a program vagy szimplán ne menjetek. Az meg szerintem teljesen egyértelmű, hogy a kutyával ne hagyjátok egyedül a gyereket.
Nekem ilyen "agyonképzett" kutyáim vannak, akik versenyeznek, néha meg bemutatóznak és szuperül viselkednek kb mindig, de sose hagynám őket egyedül 7-8 év alatti gyerekekkel, mert az a tapasztalatom, hogy nem igen fejlődött még ki az érzelmi intelligenciájuk és random olyan ötletek jutnak az eszükbe, amivel komolyan árthatnak a kutyáimnak és akár egy támadásba is kényszeríthetik őket (pl megtörtént esetek: tök jó buli a kutyát homokkal dobálni, bottal hadonászva futni felé és kergetni, kismotorral ráhajtani, a hátára ráülni, tépni a szőrét, a pofáját böködni...). Az meg egy belsős családi történet, hogy egyik unokatesóm 3 éves kora körül kinyírt egy rakat pár napos kacsát, mert meg akarta őket itatni...
2023. jan. 26. 23:18
20/52 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó :D egyedül semmiképpen az egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések: