Az en felelossegem ezt helyre hozni vagy te hagynad az egészet?
Most 1 evre visszakoltoztem a szuleimhez
Ocsem eleg passiv aggressivva valik neha, foleg amikor a baratnoje itt van akkor nem lehet nagyon hozza szolni
Pl multkor megkerdezem oket, hogy a foldszinten lesznek vagy a tetoterbe mikor dolgozom (otthonrol vegezheto munkam van).. Es olyan nehezkesen valaszolnak, mintha neheztelnek, hogy csondben akarok dolgozni lehetoleg a foldszinten a nappaliban es ezert akarom tudni h meddig lesznek ott
Es ugy erzem mintha az ilyenek miatt nehezkesse valt volna az egy légtérben levés
Van, hogy egyutt ebedelunk, de ha en nem kezdemenyezek akkor ul egy helyben es nem szol semmit
Mit lehet vele kezdeni, ugy erzem h nincs nagyon mirol beszelni, de ugyanakkor eleg nehez a jelenletebe lenni olykor
29f
Pont ezért nem kérdezem, meg tőle, hogy mi a gond, és amikor máskor meg normális, akkor nehéz elhinni, hogy tényleg az, vagy csak megjátsza
Nyilván elengedném, és 5 évig nem is beszélnék vele, hátha változna a helyzet később, de nyilván a mostani együttélés ami a probléma
Sziasztok!
Végig olvadtam az egész beszélgetéssort.
Azért valamit tisztázzunk, mert nem egészen értem. Mennyi köztetek a korkülönbség? Öcsikéd dolgozik? Ő tartja fenn a lakást, vagy a szüleid és ő csak ott él?
Aki azt írta, hogy a kérdező "vendég" a szülei házában, ő mit érez? Őszintén. Az otthonomban én nem vagyok vendég, a szüleim az otthonunknak hívják a helyet, nem szállónak. Az öccse ebben az esetben épp ugyanúgy vendég, sőt(!), ahogy azt láthatjuk még annyi talpraesettség sincs benne mint a kérdezőben, mert ő végig otthon lebzsel és hazaviszi a barátnőjét is, tehát feltételezem nekik 2 bevételi forrásuk is van, el lehetne költözni. (: nem hiszed? Saját példa:
Én vagyok nálunk a fiatalabb testvér. Bátyám otthon él 28 évesen mert onnan dolgozik. Nekem párom van és már 19 éves koromtól albérletben laktunk. Most 25 vagyok, ugyanez a felállás. Nekem párkapcsolatom lett, igényeljük a privát szférát, másik várósban tanultam és dolgozom. Semmi gond nem volt ebből. Hazajárunk szüleimhez sokszor, szeretünk otthon lenni és ha BÁRKITŐL, akár szülőtől,tesótól - de nálunk ez meg nem történne - azt kapnám meg, hogy én vendég vagyok a szülőházamban, hát olyan következne, amit még nem látott, azt garantálom.
Ezzel azt akarom mondani: igen, tiszteletben érdemes tartani egymás akaratát és maradjunk szépen a saját szobánkban, ha csend kell, otthon én is ezt teszem, ha meetingem van vagy valami, DE ne védjük már az öcsikét azért légyszi. Ez nem egészen okés, már azért sem, mert a passzív agresszív viselkedés gyerekes és nem old meg semmit. Elmondom én ki a vendég ott nálatok és kinek kéne meghúznia magát: a barátnőjének. Mert nem a jegyese, meg senkije nektek.
Mi egy rövid ideig barátom otthonában laktunk, pici volt az a lakás. Nagyon kellemetlenül éreztem magam néha, pedig egy szóval nem panaszkodtak - éreztem. Kell a magánszféra. Bele nem tudok gondolni, hogy ha az ott élő nővére azt mondta volna nekünk, hogy neki most kint kell lennie a nappaliban, vagy tudunk e picit most csendesen lenni és nekünk állt volna feljebb. Hát nem. És magunk ellen beszélek itt, de ez az igazság. Ezeket meg kell beszélni. Mi teljesen jól kijövünk bátyámmal, imádja, ha otthon vagyunk párommal.
"Aki azt írta, hogy a kérdező "vendég" a szülei házában, ő mit érez? Őszintén. Az otthonomban én nem vagyok vendég, a szüleim az otthonunknak hívják a helyet, nem szállónak. Az öccse ebben az esetben épp ugyanúgy vendég, sőt(!)"
Pl én azt érzem, hogy ha már egyszer elkoltoztem otthonról, akkor az q hely az otthonom, ahol élek. A szüleim haza, lakasa szülői ház névvel és érzelemmel fut.
Az "öcsike" Nem költözött el, neki bizony még mindig a szülői ház az otthona.
Ezért vendég a kérdező és ezért van otthon az öccse
Huga azért 0..? Komoly.
De bassus 43, ne ezen a szón kattogj már kérlek. Fogadok el se olvastad.
Mondom másképp: Mivel tett le többet a kedves testvére, hogy így bánhat vele? Ráadásul fiatalabbként?
Enged anyukám nagyon durván helyre rakna ilyen viselkedés miatt. A bátyám hazatérne, ez ugyanúgy az ő helye, mint az enyém. Pont. Ő is a gyerekük,ha elment előtte, ha nem.
Vagy mondom még máskéépp, a te szavaiddal élve: Amíg nem fizet bele valaki egy háztartásba felnőtt emberként, addig ő ott vendég.
Szóval ebben az esetben az öccse is az. Bár ennek hátteréről jelenleg nem tudunk.
42
De azért érdekes, mennyire másképp látja a legtöbb válaszoló. A lényegtelen untakozó kommentektől eltekintően
Pont ezért mondam, hogy vezérbika elven most ő érzi magát előtérben, mivel barátnője van, és akkor neki most jobban megy az élet, haverjai is vannak stb.. és most úgy érzi, hogy beszólogathat, és ha nem akkor jön a passzív aggresszívkodás, én meg mit akarok 29 évesen, hogy mégis hogyan gondolom én ezt, hogy visszaköltöztem, tiszteletben tartva mindenki helyét, csupán annyit várok el, hogy úgy tegyenek velem ahogy én is velük. Amivel szüleimnek nincsen gondja egyáltalán, főleg, hogy nem élősködöm senkin sem
43. De mivel visszaköltöztem amíg talpraállok, ezért csak ne legyen már vendég abban a házban ahol felnőttem ( igaz ezek a mentális harcok eléggé megnehezítik, de egyedül meg más problémák jönnének, szóval tényleg csak egy problémát cseréltem a másikra)
"De mivel visszaköltöztem amíg talpraállok, ezért csak ne legyen már vendég abban a házban ahol felnőttem "
Pedig az vagy.
De vendég vagy, mert miattad változik mások élete.
Ha van 5 gyereked, és mondjuk van mindegyik közt 5 év, mindig átrendeződik az életetek, ha egy kirepül a fészekből. És akkor is, ha visszajön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!