Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen egykének lenni?

Milyen egykének lenni?

Figyelt kérdés
2022. dec. 8. 20:28
1 2 3
 11/21 NTBS ***** válasza:
100%
Érdekes. Vannak előnyei, hátrányai. Kinek melyikből jut több.
2022. dec. 9. 05:37
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szerettem.

14 éves koromig voltam az, aztán lett egy tesóm - akit gyakorlatilag nekem kellett életben tartani, mert "úgyis otthon vagyok" (pl szünetek).

Onnantól kezdve nem volt életem, folyamat rá kellett vigyázni suli után, szünetekben, mindig rám hagyták.

Mondanom sem kell, a hatáam közepére nem kívántam az egészet - igen, a szülők rontották el, de attól én szppptam vele 21 éves koromig -, és fixen nem akarok gyereket.

2022. dec. 9. 09:05
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Később szerintem meggondolhatod még ha olyan párod lesz. :)
2022. dec. 9. 12:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretek az lenni. Sosem unatkoztam, mindig jól eljátszottam egyedül, sokszor az oviban sem feltétlenül vágytam mások társaságára szüleim elmondása alapján. A mai napig ilyen vagyok, vannak barátaim, akikkel havonta 2-3 alkalommal találkozunk, de ha úgy alakul az élet, akkor az sem zavar, ha nem, és csak neten beszélünk. Három nagyon közeli barátom van, akikkel bármit megbeszélhetek, mintha a testvéreim lennének. Valamint - lehet, hogy önzőség - de tudom, hogy nem lenne olyan jó sorsom, mint most. Szüleim szerencsére vannak olyan anyagi helyzetben, hogy tudtak támogatni az egyetemi tanulmányaim során, úgy is, hogy egy félévet eltöltöttem egy másik szakot, otthagytam, majd a következőn egy félévet csúsztam. Valószínűleg két gyerekkel nem tudták volna megtenni, hogy mindent fizettek, a diákmunkás fizetésemre meg az ösztöndíjra csak azt mondták, hogy gyűjtögessem.
2022. dec. 11. 21:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek korom nagy részét az unokatesóimmal töltöttem (hétvégék, nyaralások stb) így nem igazán unatkoztam és megtanultam osztozkodni stb.. Még egész kicsi koromban (amikor még nem értettem hogy működik:D) emlékszek hogy nyaggattam anyámat kistesóért mert babáznom viszont nem volt kivel, de később meg már tuti hogy idegesített volna, főleg tizenévesen (egy idő után az unokatesóim is idegesítettek pedig csak 2 évvel fiatalabbak nálam)

Így felnőtt fejjel meg néha azon gondolkodom hogy nem lenne rossz ha lenne.. kicsi a családom, az unokatesóimmal nem tartjuk a kapcsolatot, ha a szüleim meghalnak, nem lesz senki. Ha nekem gyerekem lesz, nem lesz más kisgyerek a családban mellé, vagy segítségem ha kell.. Tudom hogy viszonylag ritka de irigylem azokat a családokat ahol igazi összetartás van.

2022. dec. 12. 08:49
 16/21 anonim válasza:
100%
Életem legjobb dolga,hogy egyke vagyok! Szüleimmel elválaszthatatlan hármasunk van,nem hiányzik bele még valaki. Arról nem beszélve hogy a testvéred egy plusz valaki, akivel foglalkoznod kell, ha nem keresed megsértődik, lehet hogy a világ legjobb testvére lesz akire mindig számíthatsz, de az is lehet hogy egy rohadék lesz aki kihasznál és pénzt kér vagy állandóan megsértődik és családi viszályok lesznek. Jó,hogy inkább kimaradtam belőle..
2022. dec. 12. 08:49
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
#15 Szintén egykeként mondom, hogy az nem feltétlen igaz, hogy nem lesz majd a gyerekednek más gyerek hozzátartozója a családban. Nálunk pl hiába vagyok én egyke, a férjemnek 4 testvére van. Együtt vagyok terhes az egyik sógornőmmel, egyidős gyerekeink lesznek. És biztos előbb-utóbb a többi sógornak/sógornőnek is lesznek gyerekei, szóval lesz bőven unokatesója az enyémnek. Persze ez sem minden családra igaz, nyilván van ahol a másik fél is egyke, vagy simán csak nincs a családban másik gyerek, de ez is olyan kiszámíthatalan. Nekem is kis vérszerinti családom van, soha nem vágytam nagyobbra. Aztán a férjemmel együtt kaptam egy akkora pereputtyot, hogy bőven sok is néha, annak ellenére hogy szeretem őket.
2022. dec. 12. 11:37
 18/21 anonim ***** válasza:
18%
csak sejteni sejthetem, de szerintem nem annyira jó.
2022. dec. 12. 21:02
 19/21 Grósz János válasza:
100%
Szerintem egyéntől függ. Én gyerekként is szerettem magamban morfondírozni, ha kevesebb időm jut erre, egy testvér tuti megőrjített volna :D De biztosan jót tett volna a szociális tulajdonságaimnak, ezt nem tagadom. Ahogy mindennek, ennek is megvannak az előnyei, hátrányai.
2022. dec. 12. 21:33
 20/21 anonim válasza:
100%

Helyzettől függ. Putriban nyolc rajkó nem lehet akkora élmény, kastélyban, meg 3 is lehet kevés.

Aztán, akinek jó testvére van az öröm, ilyen havernak is örültem,

ezek felnőtt korukban is segítik egymást. Aztán láttam olyat, hogy folyton verekedtek, na a francnak hiányozna az ilyen.

2023. ápr. 17. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!