Milyen egykének lenni? Nem érzitek magatokat egyedül?
Én mindig is vágytam kistesóra,de nem lehetett,ez nagyon rossz volt,főleg most.Bár azt érzem,hogy így mindent megkapok,osztozkodnom se kell,bár tudok/tudnék és mindig is tudtam.Annyira nem rossz,bár tudom,hogy hiányzik..:/
15/L
Én 11 éves koromig voltam egyke, ekkor született meg a féltestvérem. Mindig megvolt mindenem, de ettől függetlenül nem érzem úgy, hogy elkényeztetett gyerek lettem volna, mindig jó tanuló voltam, tisztesség-és kötelességtudó, a mai napig ilyen vagyok.
Mivel túl nagy a korkülönbség köztünk, így sajnos nem alakult ki közöttünk olyan igazi testvéri kapcsolat. (én már 6 éve nem lakom otthon az egyetem miatt). Sokszor érzem azt, hogy olyan jó lenne egy korban hozzám közelebb álló testvér, akár fiú akár lány, akár idősebb akár fiatalabb. De ez sajnos már nem adatik meg nekem. A vőlegényemnek 2 lánytestvére van és jó látni, hogy milyen is egy igazi testvéri kapcsolat.
Így, hogy én mindkét oldalát látom az érmének, mindenképpen azt mondom, hogy testvérrel jobb az élet.
Nekem is van testvérem, de szerintem jó érzés ha valakinek nincs. Több odafigyelést, több törődést kap
Szerintem ez nem igaz. A szeretet nem 'feleződik' meg, csak mert egynél több embernek adod, sőt.
Hát, szerintem mindkettő végletnek két oldala van.
Nagyon jó, ha van tesód, van kire számíthatsz, hülyülhetsz, és bár sokszor összevesztek, kibékültök, meg szeretitek egymást Lényegtelen, hogy öcsédről, bátyádról, húgodról vagy nővéredről van szó. Egy testvérre mindig számíthatsz.
Nekem is van, így nem tudom, hogy milyen az, aki egyke. Nyilván annak is van jó oldala: több odafigyelést, szeretetet (stb) kapsz, viszont sokakat elkényeztetnek.
De nem feltétlenül kell, hogy elkényeztetett önző majom legyen, akinek nincs tesója.
Pl. van 2 egyke osztálytársnőm. Az egyikről, hacsak nem tudod, biztosan nem gondolnád, hogy egyke. Mindig mindent megoszt mindenkivel, rettentően jószívű, kedves, aranyos.
Na de a másik... iszonyatos... szemtelen és önző. Megkínálom csokival, és szinte az egészet elveszi. Múltkor a legjobb barátnőmnek volt még két rágója- ő megkérdezte tőlem, hogy kérek-e. Mondtam, hogy igen. És akkor már az a természetes, hogy az utolsó darab az övé, nem? Tehát, oda akarta adni nekem, erre odajön az előbb említett csaj, és elveszi az utolsó kettőt, mondván, neki nagyobb szüksége van rá...
Nem kötekedtünk, ráhagytuk, de el tudjátok képzelni....nem?
Na tehát minden ember más, minden egyke is más. Van, amelyik jószívűbb, mint akinek 4 testvére van, van amelyiken meg nagyon meglátni azt, hogy egyke.
Nem tudom, hogy melyik a jobb, de én jobban szeretem a "testvéres-oldalt". =)
17:53-as, megnyugtatlak, hogy ez a gondolatvilágod meg fog idővel változni. Legalább is remélem. :)
Nekem öcsém van, 3 évvel fiatalabb. Én már 30 vagyok. Mikor gyerekek voltunk, állandóan téptük egymás haját, vérre össze verekedtünk, számtalanszor megfogadtam, hogy ha nagy leszek jól megbosszulom. :)) Persze most, hogy már ő is "normális" :)) lett, nagyon örülök, hogy van. És tudod miért? Mert eljön az idő, amikor CSAK Ő lesz Neked, csak rá számíthatsz és ő rád, mert a VÉR nem válik vízzé (normális esetben). Igaz, hogy lesz férjed/feleséged, de az nem ugyan az, több válásról hallasz, mint hogy a tesók ne lennének jóban, a barátokról nem is beszélve. Azoknál több az esély, hogy belerúgnak az emberbe.
Éppen ezért aggódom, hogy ha nem lesz tesója a gyermekemnek. :(
Remélem én is tudtam egy kicsit segíteni Neked. Tudom, hogy most nehéz, de hidd el, jobb lesz. :)
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert azt reméltem, hogy írnak valami bíztatót az egykék, de csak az én véleményemet támasztották alá. :(
A válaszokat köszi! :)
Szia! Én is egyke vagyok, de engem ez egyáltalán nem zavar. Valószínű azért, mert nem is tapasztaltam meg, milyen ha van tesóm. Én simán felnőttem tesó nélkül úgy, hogy nem éreztem hiányát. Szerintem nincs félnivalód (:
Puszi
L/19
Én is egyke vagyok, sosem vágytam tesóra, se kicsire, se nagyra. Egykének azért jó lenni, mert minden szeretet csak rá összpontosul, mindent meg tudsz neki venni. Szeretek egyedül lenni, fizikai értelemben is. El tudom magam foglalni, nem unatkozom, senki sem zavar, szobán nem kell osztozkodni. Kisebb koromban is elvoltam, sokat jártunk/járunk társaságba, ahol sok hasonló korú gyerek volt és van is, ezért mindig tudtunk együtt játszani, most már inkább beszélgetünk. Most sem szeretnék testvért, megszoktam az egyedüllétet, és élvezem is!=)
Szerintem nem lenne rossz a gyerekednek, és szerintem, habár én sem vagyok egyszerű eset, egy gyerekkel mindig könnyebb, mint többel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!