Nővérem túl nagyra tartja magát, hogy lehetne megértetni vele, hogy igazából egy senki?
26 éves, egy éve dolgozik, azóta le van szállva magától, megvesz magának mindenféle drága joghurtot, samponokat, sminkes cuccokat. Miközben apa és anya minden spórolnak és a legolcsóbbat veszik maguknak.
Szóval úgy tesz, mintha gazdag lenne, közben meg igazából egy csóró senki, egy gimiben tanít és valami 200 ezres fizuja van, én is többet kapok most diákmunkán.
De azt hiszi, hogy mivel keresete van, most ő a ház ura, nekem is állandóan parancsolgatni akar.
Úgy szeretném, hogy elköltözzön már itthonról, de csak élősködik a szüleimen.
17/F
Érdekelne a 1,5 millát kereső villanyszerelő száma, megkérdezném, hogy csinálja.
Nyugi, nem leszek konkurencia, az ország másik végén lakom (bár ez eleve alátesz a keresetnek).
Manapság mindenki a legolcsóbb szakit keresi, aki lehet azt se tudja mit csinál, de keveset kér.
Nincs türelmem megkeresni a többit.
Jó lenne valami új téma.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..
Sok sikert ahhoz, hogy a villanyszerelői szakmát ilyen élet hozzáállással elsajátítsd, és keress vele 800K forintot.
"én veszem majd magamnak saját lakást, ha ez nem kotródik el innen addig." Ha nem kotródik el, akkor te is a szüleiden fogsz lógni?
De ha nem, ráfogsz jönni, hogy belecsöppeni a felnőtt életbe apuci és anyuci nélkül olyan nehéz, hogy életed legrosszabb pillanatát visszakövetelnéd, amit az iskolában megéltél.
Írtam előbb is, a 27 vagyok a sorban, de muszáj ismét írnom.
Csóró senkinek nevezni olyat, aki a etetésbe és a rezsibe beszáll, és kifizeti a saját részét, és lehet, hogy a tiédet is..
Sőt, nem is értem, hogy mi a problémád. Megveszi magának A SAJÁT PÉNZÉBŐL azt az ételt, amire vágyik, a saját sminkeket, a saját samponokat, és nem anyádék pénzéből él. :D Szerintem példaként tekinthetnél rá abból a szemszögből, hogy keményen dolgozz a pénzért, mert a tanárnak lenni nem kis munka; elvannak áztatva dolgozatokkal, papírokkal, főleg, hogy Magyarországon elég kevés az oktató. Ezenkívül lehet, hogy családjuk is van, akivel foglalkozniuk kéne. Nem beszélve az olyan szemétláda kölykökről (kérdező?:D), akik lenézik a munkájukat, és semmibe veszik az erőfeszítésüket.
No, és tanúságként is, hogy ne verd el a pénzedet, és hogy megtanulj spórolni.
Más oldalról: Amit kérdeztél, az egy olyan magánügy, amibe nem kéne idegeneknek belefolyniuk. Pl: Megosztani a testvéred pénztárcáját. :D
Tanácsként ugyanazt tudom ajánlani, hogy valami neked kedvezőt is írjak:
Beszélj vele a viselkedéséről, és ne a háta mögött hord el egy senkiházi féregnek ismeretlen embereknek, miközben lehet, hogy szeret téged. Ezzel a posztoddal többet mondtál/mondasz el magadról, mint a nővéredről.
Változtass magadon, mert az életben meg fogod szívni. Előbb vagy utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!