Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagy korkülönbség mondjuk a...

Nagy korkülönbség mondjuk a 13 év tesvérek között?

Figyelt kérdés

2022. jún. 29. 13:34
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
90%
Az egyiket még a Lego figurák érdeklik, a másiknak már saját gyereke lesz. De persze emiatt még szerethetik egymást...
2022. jún. 29. 14:27
 12/38 anonim ***** válasza:
94%

Én ilyenkor mondom azt, hogy nem testvért szülsz, hanem még egy gyereket. A lányok tiniként gyakrabban érdeklődnek a pár éves kistesó iránt, de ez másfajta kapcsolat lesz. Inkább pótanyaként tudja terelgetni, mint pajtásként játszani és megosztani a dolgokat egymással. Fiú esetében még ennyi kapcsolatot se várnék el.

Szerintem ne támassz elvárásokat a 13 éves felé, amikor megszületik a baba, hadd folyjon az élet a maga medrében. Simán lehet, hogy két külön úton indulnak el.

2022. jún. 29. 14:41
 13/38 anonim ***** válasza:
90%
Elég nagy ahhoz, hogy már ne tudjanak annyira együtt játszani, kicsiként sosem lesznek egyenrangúak, sokkal jobban érződni fog a kistesó-nagytesó viszony, mint pl 3-4 év korkülönbség esetén. Ettől függetlenül ha így alakult, nyilván kevesebb már nem lesz, ez van.
2022. jún. 29. 14:52
 14/38 anonim ***** válasza:
85%
Sok igen.
2022. jún. 29. 14:54
 15/38 anonim ***** válasza:
86%
Vana kiknek sok van akiknek nem ez nem csak ezen mulik hogy miylen lesz a kapcsolatuk.
2022. jún. 29. 15:02
 16/38 anonim ***** válasza:
87%

Nagy.

Azt szokták mondani, hogy ha 10 évnél nagyobb a korkülönbség, akkor gyakorlatilag kettő egyke gyereket nevelnek fel a szülők.

Ettől még természetesen szerethetik egymást gyerekként is, felnőttként is. De egyenrangú félként sosem tudnak majd együtt labdázni, fogócskázni, társasozni stb. Csak úgy, mint egy kvázi-felnőtt a gyerekkel, vagyis a nagy időnként direkt hagyja nyerni a kicsit, vagy a kicsinek könnyített feladata lesz a játékban stb.

2022. jún. 29. 15:10
 17/38 anonim ***** válasza:
83%

A pszichológusok azt mondják, hogy testvérek közötti ideális korkülönbség a 3 év. Ehhez képest a 14 eléggé sok; mikor születik a kicsi, a nagyobbik éppen kiskamasz, talán még épp a középiskolát is elkezdi. Mire 4 éves lesz, addigra a nagyobbik érettségizik. Mire elvégzi az általánost, addigra a nagyobbik már akár ki is repülhetett a családi fészekből és családot is alapíthatott. Szóval sok közük nem lesz egymáshoz.

Persze ettől még a viszonyuk lehet jó.

2022. jún. 29. 15:26
 18/38 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon sok. Köztünk 6 év van (én vagyon az idősebb), de már így sem tudtunk semmit sem kezdeni egymással.
2022. jún. 29. 15:51
 19/38 anonim ***** válasza:
91%
Köztem és a húgom közt 13, majdnem 14 év van. Nem igazán alakult ki köztünk olyan igazi “testvéri viszony”. Szerintem nagyon sok ez a korkülönbség testvérek között.
2022. jún. 29. 16:08
 20/38 anonim ***** válasza:
92%
16 ev van koztem es ocsem kozt, semmi testveri kotelek nincs koztunk
2022. jún. 29. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!