Hogy lehetne rásegíteni a jó testvéri viszony alakulására kiskorban? Nektek mi segített (volna)?
Mint anya, egyensúlyra törekszek, próbálok nem kivételezni, így igazságosnak maradni. De észreveszem, hogy csak nem harmonikus és rossz látni 😞
Lányom 11, fiam 7 éves.
Nem a szülőktől függ szerintem. 2 bátyám van, 4 és 7 évvel idősebbek, a szokásos testvéri verekedés, hisztizés, veszekedés, nyúzás, visongás stb. megvolt hármunk között. Mikor kamaszok voltak bátyáim, akkor volt, hogy hónapokig nem szóltak egymáshoz, mert úgy összevesztek. Most felnőttként nagyon jó a kapcsolatunk, bármiben számíthatunk egymásra, bármikor felhívjuk egymást, órákig tudunk dumálni stb.
Szóval ne idegeskedj ezen, gyerekek... Nem neveléstől függ, hanem a korkülönbség és a személyiség, kamaszodás stb is benne van. Van, hogy felnőttként nem is tartják a kapcsolatot a testvérek. Ez előfordul sajnos, de ilyen az élet.
Tévhit, hogy mindenből egyenlő mennyiségűt kell adni, és akkor van igazság, meg jó. Minden gyereknek a szükségletének megfelelően kell adni!
Ha az egyik gyerek nem szereti a marcipánt, de szeretni a csokit, akkor nem azon görcsölni, hogy nanogramra egyenlő részre osszátok meg a marcipánt, hanem hogy mindenki azt kapja, amit szeret.
Ugyanez van a figyelemmel is.
A gyerekek a szülők mintáját követik, tehát ha azt látják, hogy anya apa veszekszik folyton, civakodnak, stb. akkor ők is ezt veszik át.
A példamutatás mindennél többet ér.
26 évig jóban voltunk a bátyjámmal, mindig számíthattunk egymásra és elválaszthatatlanok voltunk, mind addig amíg nem fordított hátat az egész családnak egy pénz éhes buta kis prosti miatt. Azóta teljesen megváltozott, kimosta a kis k*rva az agyát és már köszönni sem bír.
A szülőkön is sok múlik két testvér kapcsolata, de nézd meg, pedig úgy neveltek minket hogy soha ne forduljunk el egymástól, még is bármi megtörténhet ha az egyik fél egy idióta barom.
5
Nem a nő a hibás hanem a tesód. Sajnos tapasztalat. Az én egyik bátyám is így volt, hátat fordított stb… mindenki a családban a feleségére fogta. Én hiába mondtam hogy nem a nő a főbűnös hanem a tesónk.
Na elváltak tizenöt év után. A család örült, visszakapta az elveszett bárányt stb..
Talált egy új nőt. Mit ad Isten, ugyanaz a szitu mint a feleséggel volt. Tehát megállapíthatjuk hogy az a hibás aki mindenkit eldobott. És aki egyszer dobott az másodszor is fog.
Nekem 4 évvel fiatalabb húgom van. Nálunk sokat javított volna a helyzeten, ha a szüleim nem kivételeztek volna vele oly módon, hogy mindig, kritika nélkül, gondolkodás nélkül neki adtak igazat minden helyzetben. Tesóm persze így már bátran feszegette a határaimat, mert úgyis ő lesz megvédve, úgyis neki lesz igaza. Sikerült elérniük, hogy én voltam 9 éves, ő volt 5 éves, és szó szerint utáltam, mint a szart.
Később sem változott, köszönhetjük a szüleinknek.
Sehogy.
Majd ők eldöntik.
Nálunk öcsém és köztem volt 6 év, teljesen okés kapcsolat.
Közte és a másik öcsém között 5 év, és folyamatosan gyilkolták egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!