Milyen a viszony a nem veletek élő mostohatestvéreiteket?
A valódi kérdés, hogy mennyire ismeritek a nem veletek élő mostohatestvéreiteket? csak nem engedte ki úgy az oldal.
Nekem kettő hétvégi mostoha tesóm is volt gyerekként ( persze még mindig megvannak csak már más a találkozási felállás). 4 éves voltam amikor a szüleim elváltak én apukámhoz kerültem, ő nevelt fel. Anyukám oldaláról van két lánya a nevelőapukámnak, az egyikkel 2 hónap van köztünk a másikkal 3 év. Mindig nagyon jó volt a kapcsolatunk bár csak két hetente hétvégén jöttek míg én minden hétvégén ott voltam, nyári szünetben viszont többet voltunk együtt, mikor önállóbbak lettünk akkor pedig még gyakrabban voltunk mind a hárman a "közös" családunknál. A velem egykorúval két évig egy osztályba is jártunk a középsuliba.
viszont még mindig megtudok döbbenni, hogy mennyi mindent nem tudok róluk hogy mennyire nem ismerem őket és az anyai családjukkal való életüket. Mindig olyanok voltak és a mai napig olyanok mint akik teljesen más emberként jönnek hozzánk, mintha az anyai családjuk nem is létezne. Egy ilyen példa hogy három éve 25 évesen (addig már 21 éve voltak együtt a szüleink) tudtam meg, hogy az anyai oldalról is vannak mostohatestvéreik. Ugyan olyan régóta mint én, velünk szintén egyidősek, az anyukájuk szintén a válás óta együtt van azzal a férfival. Mindezt egy fotóról amit kiraktak, és szimplán rákérdeztem, hogy ők kik? Akkor egyszerűen elmesélték hogy hát a mostoha testvéreik. Azelőtt soha egyetlen egyszer egy mondatfoszlányban sem hangzott el, hogy ők léteznek és még anyu és a nevelőapám sem tudtak róluk, csak pislogtunk mind a hárman. Ez pedig elgondolkodtatott, hogy vajon velük is ilyen jó a kapcsolatuk, hogy jönnek mennek, vásárolgatnak, moziba járnak, családi nyaralás van és emellett azoknak a mostohatesóknak sincs halvány lila gőzük rólam? Az apai oldal is csak egy "megyek apáékhoz" és az pont annyi aki amennyit gondol?
Vagy egyáltalán a világ ellen ennyire befordultak, hogy senki nem tud senkiről semmit, mert feltéve hogy osztálytársak is voltunk az osztálytársaimnak azért tudtam hogy kinek hány testvére van. A saját testvéremnek meg nem.
Az ő oldalukról nagyon zűrös volt a válás az anyukájukat szinte soha nem is láttam csak messziről nem is kísérte ki őket soha csak kiküldte az ajtón és éppígy vette is vissza őket vasárnap délután. A mai napig ha véletlenül összefutunk valahol mert nem lakunk túl messze egymástól nem köszönnek elfordulnak, anno a családi rendezvényeken is pl ballagás, a két család 1km távolságra egymástól... Az ottani nevelőapjuk pedig soha nem jelent meg sehol.
Nekem féltesóim vannak, apu oldaláról. Már bőven felnőttek vagyunk, de mostanra se alakult ki szoros kapcsolat. Igaz, köztünk cirka 20 év a korkülönbség, biztos ez is benne van, szeretjük egymást, de nem bensőséges a viszony.
Anyu oldaláról a 2 tesómmal viszont nagyon szoros a kapcsolat, pesig ott is van 12-15év korkülönbség. Evvan, elfogadtam így.
Apám 8 éve van együtt egy nővel.
17 voltam, amikor összejöttek, 5 évvel idősebb a lánya nálam.
Fura csaj, köszönni szokott, de van, hogy csak kikiabál a szobából, hogy szia.
18 éves koromban anyukám meghalt (vele laktam), a nő kijelentette, hogy hozzájuk nem mehetek, pedig a lánya akkor még Pesten lakott az egyetem miatt.
Néha szoktunk beszélgetni a lánnyal, de csak ilyen felszínes mi a helyzet, ez vagy az van dolog. (van egy édesnővérem, ő sem beszélget vele)
19 éves korom óta külföldön élek, kb. ki lettem zavarva, hogy lelegyen rólam a gond. Most akarunk hazaköltözni a párommal, szó szerint foggal-körömmel küzdenek ellene, mert eddig fejénél fogva irányították apámat.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!