Mit tennétek a helyemben? Hogyan lehet ezt felelősségteljesen kezelni?
Figyelt kérdés
A húgom 19 éves, még otthon él, mert a nevelőanyám nem engedi el. Eléggé szorongó típus, és régebben is volt depressziós, meg zaklatott, amiben nyilván nagy szerepet játszott az anyja viselkedése, mindenben korlátozza őt, és eléggé manipulatív. Majd apu halála után kb teljesen bekattant az anyja, és napi szinten veszekszenek. Ma a húgom feljött hozzám, láttam hogy feszült, bejött és letett egy doboz gyógyszert az asztalra. Egy vényköteles nyugtató volt (utána néztem), nem tudom hogy szerezte. Megkért hogy tűntessem el, mert ha nem teszem, megint beveszi, de már nem akarja, és sírva kérte hogy segítsek. Ilyenkor mit lehet csinálni? Hogy kezeljem ezt jól? A húgom gyógyszerfüggő? Hogy nem vettem észre? Orvoshoz vigyem, vagy pszichológushoz? 23F (elnézést hogy kicsit zavaros a szöveg, elég ideges vagyok emiatt…)2022. márc. 26. 17:09
11/26 anonim válasza:
Egyébként elviheted a világ összes orvosához de ők mindig idegenek lesznek. Te viszont valóban mellette tudsz állni. Remélhetőleg találtok szakszerű segítséget is, de mivel te is fiatal vagy, én leinformálható szakorvoshoz vinném el.
12/26 anonim válasza:
azért a gyógyszer jó lenne tudni, hogy mi, mert nem minden gyógyszert lehet csak úgy pikkpakk lerakni következmények nélkül
13/26 anonim válasza:
aranyos vagy ha el akarod költöztetni, de ha függő a tesód, nem tudhatod mit szakítasz annak a két lánynak a nyakába. Ez nem fog csak attól gyógyulni hogy költözik...
14/26 anonim válasza:
Én is azt mondom hogy nagykorú így nem tudja visszatartani az anyja! Segits neki elindulni az úton, legyen munkája pénze, tudjon menni albérletbe!
15/26 anonim válasza:
Segíts neki mindenben. Akkor is ha kiborul. A függők teljesen ki tudnak fordulni magukból, hisztiznek, kiabálnak, dobálóznak, verekednek.. De ezeket nem bántásból csinálják, nem akarnak rosszat.
A függőség rettenetes dolog. Ki kell deríteni, mennyire durva a helyzet. Orvos ÉS pszichológus. Plusz környezetváltozás. És tartsd rajta a szemed, amennyit csak tudod.
Nagyon kemény út, de ha valamiért érdemes keményen megdolgozni az életben, akkor az egy családtagod egészsége.
Kitartást!
16/26 anonim válasza:
Nem zavaros a szöveg. Megoldás lenne elkülöníteni a társadalomból, amíg gyógyult lesz, ha lesz.
18/26 anonim válasza:
Már az nagy előre lépés,hogy mert neked szólni. Látszik,hogy benned megbízik. Mist kellene vele leülnöd,és biztosítani arról,hogy segítessz neki,de mindent mondjon el neked,hogy tisztában legyél a helyzetével. Ne feledd,tőled próbál segítséget kérni. Ha most te magéra hagyod,lehet többé senkihez sem mer fordulni. Véleményem szerint meg van benne a hajlandóság,hogy orvossal is beszéljen,különben nem kért volna segítséget.
19/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igyekszem akkor erről őszintén beszélni vele.
2022. márc. 27. 13:25
20/26 anonim válasza:
"19 éves, még otthon él, mert a nevelőanyám nem engedi el"
Ilyen nincs. Már 18 évesen is arra megy valaki, ahova akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!