Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek egy báty lehet...

Szerintetek egy báty lehet ugyanolyan felelősségteljes, mint egy nővér?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy egy 18-20 éves lányban (általában) már benne van az anyai ösztön és ha mondjuk van egy 5-6 évvel fiatalabb testvére, vagy esetleg egy újszülött kistesó, akkor Ő tud vigyázni rá. De egy 18-20 éves fiú lehet felelősségteljes, tud a kistestvérére vigyázni, vagyis van apai ösztöne?

Lehet, hogy egy kicsit nagyon hülyén fogalmaztam, de eléggé fáradt vagyok és nem forog úgy az agyam, mint szokott, bocsi!

2017. febr. 17. 18:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Igenis lehet. :D

Ennek már csak a gondolata is hülyeség valamilyen szinten.

Oké, a pasik általában lazábban veszik a dolgokat, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne rájuk bízni valamit. Egy húsz éves lány se biztos hogy többet tud kezdeni egy csecsemővel, mint egy srác.

2017. febr. 17. 18:26
 2/14 A kérdező kommentje:

Van egy bátyám, aki 6 évvel idősebb nálam és nagyon jó, szoros a kapcsolatunk.

Arra lennék kíváncsi, hogy nektek mi a tapasztalatok?

2017. febr. 17. 18:27
 3/14 A kérdező kommentje:
Tapasztalatotok*
2017. febr. 17. 18:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lehetne ? Ez csupán az emberbe belekódolt ösztönök erősségétől függ. Ismerek olyan, most 62 éves asszonyt, aki anyának sem volt mintaanya, unokáit lényegében csak karácsonykor látja és folyamatosan saját magával van elfoglalva (egyedül él).
2017. febr. 17. 18:33
 5/14 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem minden lányban van benne az anyai ösztön, én most általánosságban írtam, mert sok olyan lány ismerősöm van, akik nagyon szeretik és vigyáznak a kistestvérükre.
2017. febr. 17. 18:41
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Lehet olyan felelősségteljes, de ez nem anyai/apai ösztönök miatt van elsősorban.

Minden értelmes 18-20 éves képes vigyázni alkalmilag egy kisebb gyerekre. Csecsemőt azért inkább nem bíznék rá, nem tud beszélni, stb.

2017. febr. 17. 18:58
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen, lehet ugyanolyan.

A fiam is ilyen, igaz, még csak 14.

Ha nem erőlteti az ember, és önkéntes alapon, szívesen van a kistesóval, akkor legalább olyan felelősségteljes kis babysitter, mint egy nővér.

Viszont ha ezt a szülő erőlteti, muszáj állandóan a kicsire vigyázni, nem jut idő arra, hogy kamasz lehessen, akkor nemtől függetlenül utálni fogja a feladatot.

2017. febr. 17. 19:03
 8/14 anonim ***** válasza:

Ez lehet hogy fura lesz neked, de az én bátyám ezt már 8 éves korában érezte, hogy vigyázni rám és az ikertesóimra, meg játszani velünk hogy anya tudjon porszívózni nyugodtan, stb. Mindig nagyon gondoskodó volt, azóta sem változott a dolog.

Ez szerintem a gyerek természetétől is függ részben, de inkább mondanám rá, hogy a neveléstől jobban.

2017. febr. 17. 19:17
 9/14 anonim ***** válasza:
Már miért ne lehetne?
2017. febr. 17. 19:20
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. febr. 17. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!