Szerintetek egy báty lehet ugyanolyan felelősségteljes, mint egy nővér?
Ezt úgy értem, hogy egy 18-20 éves lányban (általában) már benne van az anyai ösztön és ha mondjuk van egy 5-6 évvel fiatalabb testvére, vagy esetleg egy újszülött kistesó, akkor Ő tud vigyázni rá. De egy 18-20 éves fiú lehet felelősségteljes, tud a kistestvérére vigyázni, vagyis van apai ösztöne?
Lehet, hogy egy kicsit nagyon hülyén fogalmaztam, de eléggé fáradt vagyok és nem forog úgy az agyam, mint szokott, bocsi!
Igenis lehet. :D
Ennek már csak a gondolata is hülyeség valamilyen szinten.
Oké, a pasik általában lazábban veszik a dolgokat, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne rájuk bízni valamit. Egy húsz éves lány se biztos hogy többet tud kezdeni egy csecsemővel, mint egy srác.
Van egy bátyám, aki 6 évvel idősebb nálam és nagyon jó, szoros a kapcsolatunk.
Arra lennék kíváncsi, hogy nektek mi a tapasztalatok?
Lehet olyan felelősségteljes, de ez nem anyai/apai ösztönök miatt van elsősorban.
Minden értelmes 18-20 éves képes vigyázni alkalmilag egy kisebb gyerekre. Csecsemőt azért inkább nem bíznék rá, nem tud beszélni, stb.
Igen, lehet ugyanolyan.
A fiam is ilyen, igaz, még csak 14.
Ha nem erőlteti az ember, és önkéntes alapon, szívesen van a kistesóval, akkor legalább olyan felelősségteljes kis babysitter, mint egy nővér.
Viszont ha ezt a szülő erőlteti, muszáj állandóan a kicsire vigyázni, nem jut idő arra, hogy kamasz lehessen, akkor nemtől függetlenül utálni fogja a feladatot.
Ez lehet hogy fura lesz neked, de az én bátyám ezt már 8 éves korában érezte, hogy vigyázni rám és az ikertesóimra, meg játszani velünk hogy anya tudjon porszívózni nyugodtan, stb. Mindig nagyon gondoskodó volt, azóta sem változott a dolog.
Ez szerintem a gyerek természetétől is függ részben, de inkább mondanám rá, hogy a neveléstől jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!