Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem akarhat kistesót?

Miért nem akarhat kistesót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek volt e esetleg másnál hasonló helyzet?

Van egy kislányom aki 10 éves.

Apukájával már 8 éve külön vagyunk. Azóta ő is házas és én is. Nálunk útban van a kistesó,akit a kislányom nagyon szeretett volna. Kicsit tartottam/tartok,hogy fogja venni a dolgokat.

Egyenlőre várja,szereti a hugicát.. sokszor simizi a pocakom,beszél hozzá,puszilgatja,rajzol rá stb.

Viszont nem olyan régen az apukájáék kijelentették,hogy ott is szeretnének tesót,aminek nagyon nem örül a lányom.

Olyan szinten,hogy olyanokat mond,hogy kidobja majd az ablakon,meg őt akkor nem fogja szeretni az apukája,meg ők fiút akarnak,mert a lányok hisztisek.. (ezt az apukája felesége mondta neki),plusz még azt is mondta neki,hogy az apukája akarja a kistesót ő nem.

Olyan szinten felvan háborodva,de nem is lehet vele erről beszélni.

Azóta nem is nagyon akar elmenni hozzájuk,amiért én onnan azt kapom,hogy féltékeny a lányunk a hugira és tőlem nem akar elszakadni..

De én nem így látom rajta,sőt nekem inkább az jön le,hogy ők nagyon nem jól tálalták neki a dolgokat.

Szerintetek mi lehet a gond?

Amúgy nagyon apás volt mindig,de mostanában nem akar ott aludni náluk,csak jönni-menni.

2022. jan. 23. 02:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
35%
TE ezt láttad. A másik két gyerek meg azt ahogy anyád viselkedett velük. Az egyértelmű hogy anyádat véded, mert azt láttad amit anyád mutatott előtted. De az általános tapasztalat az, hogy az új nő marja az előző házasságból való gyereket az esetek legnagyobb részében.
2022. jan. 23. 11:15
 32/39 anonim ***** válasza:
80%
Ne haragudj, de örülnék ha nem pocskondiáznád a halott édesanyám emlékét. Tényleg úgy bánt a nővéremmel mintha a sajátja lenne, mert nővéremet az igazi anyja eldobta magától, anyám meg a szárnyai alá vette. Mit kapott hálából? Kibeszélést, és értem sem különösebben rajongott. Hidd el sosem ártottunk neki.
2022. jan. 23. 11:18
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Az új feleség nem bírja a lányodat és főleg hogy most úton van a közös gyerek még jobban el akarja távolítani. A másik dolog pedig hogy ez a lányok hisztisek a fiúk pedig nem dologból a kislányod úgy vette le hogy ha ott öccse lesz akkor az apja nem is fogja már s
2022. jan. 23. 11:38
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, csak véletlenül előbb elküldtem. Na az a lényeg hogy az apukája már nem is fogja szeretni őt ha ott fiú születik. Ezt totálisan ők cseszték el. Az meg elég szomorú hogy a volt párod nem látja a problémát.
2022. jan. 23. 11:40
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy érzem nem a beszólás volt a legnagyobb problémája a kislánynak. Valószínű inkább az lehet a háttérben, hogy így is ritkán találkozik az apjával és ha ott is lesz kistesó akkor már annyi ideje se lesz vele foglalkozni mint eddig. Szerintem valahol érthető hogy jobban megviseli mikor a különélő szülőnek lesz gyereke. Főleg hogy belegondol hogy a másik gyerek minden nap ott lesz az apjával ő meg nem
2022. jan. 23. 15:06
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Tíz év nagyon sok. A kislány számára az a természetes, hogy mindenhol ő a gyerek, édes testvér esetében is gondot okozna. Értem, hogy most várja, meg minden, de most még csak elképzeli. Ő már annyi idős, hogy most lenne ideje jönni-menni, mozizni, korizni, mindent amit egy tíz évessel már lehet. Erre jön a pici, aki minimum két óránként elveszi róla a teljes figyelmet. Hab a tortán, hogy beígérnek egyet a másik oldalon is. Az elkövetkező öt év nem lesz neki leányálom, tizenöt évesen meg már minden fogja érdekelni csak az nem, hogy mi van otthon. Apuka felesége meg nem tudja összerakni, hogy ő szintén nem fiú? Vagy talán ő is hisztis?

Ha meglesz a pici, nagyon figyelj a külön csajos programokra a lányoddal. Apuval ottmarad a pici, ti meg megpattantok egyet fagyizni, pizzázni, fodrászhoz, bármit ahol ti ketten vagytok a csapat. Nem kell külön mondogatni, de mindenképp éreztetni kell, stabil a helye, történjen bármi.

2022. jan. 23. 16:05
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
A beszólás se semmi, de azt gondolom, nem ez a probléma fő forrása. Hanem inkább az hogy mindkét oldalon egyszerre lesz kistestvér, így ő attól fél, mindkét családban kívülálló lesz. Hiszen ő az aki ki-be jár a két, külön egész kis család életébe. Főleg, hogy már 10 éves, nehéz lesz megszokni hogy már nem egyke. Szegény, nem lesz könnyű neki.
2022. jan. 24. 01:51
 38/39 anonim ***** válasza:
62%

Gyerekpotyogtatók világa. A meglévő már nagy, nem cuki, le kell szarni, hogy mennyire teszi tönkre a kétoldalról potyogtatás.

Komolyan sajnálom szegény kis lelkét... És még a gyerektelenek önzőek, mi?

2022. jan. 24. 05:24
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Szegény gyereknek nem egyszerű. Még egy kistesó belefér neki, főleg, hogy lány, meg hát veletek éli a mindennapjait. A másik oldalról meg már eleve "osztozik" az apján egy "idegen" nővel, aki kijelentette, hogy nem szeretne kislányt. Szerintem is érdemes lenne gyerekpszichológust felkeresni és bevonni apukát is a dologba.
2022. jan. 24. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!