Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem akarhat kistesót?

Miért nem akarhat kistesót?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek volt e esetleg másnál hasonló helyzet?

Van egy kislányom aki 10 éves.

Apukájával már 8 éve külön vagyunk. Azóta ő is házas és én is. Nálunk útban van a kistesó,akit a kislányom nagyon szeretett volna. Kicsit tartottam/tartok,hogy fogja venni a dolgokat.

Egyenlőre várja,szereti a hugicát.. sokszor simizi a pocakom,beszél hozzá,puszilgatja,rajzol rá stb.

Viszont nem olyan régen az apukájáék kijelentették,hogy ott is szeretnének tesót,aminek nagyon nem örül a lányom.

Olyan szinten,hogy olyanokat mond,hogy kidobja majd az ablakon,meg őt akkor nem fogja szeretni az apukája,meg ők fiút akarnak,mert a lányok hisztisek.. (ezt az apukája felesége mondta neki),plusz még azt is mondta neki,hogy az apukája akarja a kistesót ő nem.

Olyan szinten felvan háborodva,de nem is lehet vele erről beszélni.

Azóta nem is nagyon akar elmenni hozzájuk,amiért én onnan azt kapom,hogy féltékeny a lányunk a hugira és tőlem nem akar elszakadni..

De én nem így látom rajta,sőt nekem inkább az jön le,hogy ők nagyon nem jól tálalták neki a dolgokat.

Szerintetek mi lehet a gond?

Amúgy nagyon apás volt mindig,de mostanában nem akar ott aludni náluk,csak jönni-menni.

2022. jan. 23. 02:53
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
96%
Tök szar lehet neki, mindkét helyen ő lesz a kívülálló, a féltesó.
2022. jan. 23. 06:36
 12/39 anonim ***** válasza:
98%
Az apja új felesége volt rendkívül primitív azzal a beszólással, hogy "ők fiút akarnak, mert a lányok hisztisek". Így többes számban, tehát az apa nevében is. A kislány ebből azt szűri le, hogy ő nem elég jó, mert lány. Így lehet megalapozni nemcsak a testvérféltékenységet, de a nemi identitással kapcsolatos egyéb komplexusokat is. Szerintem is a gyerekpszichológus lenne a legjobb opció. Persze, hogy szereted a lányodat, és segíteni akarsz neki, de ehhez most szaktudás és tapasztalat is kell.
2022. jan. 23. 07:39
 13/39 anonim ***** válasza:
92%
9es voltam, még annyit tennék hozzá, hogy remekül mutja az exférjed hozzáállását, meg jellemét, hogy ezért is téged hibáztat, téged okol, pedig teljesen az ő hibájuk. Kicsit oszd ki!
2022. jan. 23. 07:54
 14/39 anonim ***** válasza:
80%

Elég szomorú, ha ilyet kérdezni kell és nem egyértelmű.

Jogosan fél, hogy az apja jobban fogja szeretni a másik gyereket. Őt nemcsak szombatonként fogja látni, hanem minden nap, így elkerülhetetlen, hogy a kötődés is erősebb lesz. Nyilvánvaló, hogy a mostoha apja is az új jövevényt fogja jobban szeretni, nem pedig másik férfi pulyáját.

2022. jan. 23. 07:58
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom, ezt a kislányt teljesen összetörték ezzel a mondattal hogy ők fiút szeretnének mert a lányok hisztisek. Így én se akarnék onnan semmilyen nemű tesót.
2022. jan. 23. 07:58
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kislány...
2022. jan. 23. 08:13
 17/39 anonim ***** válasza:
28%

Gyerekek, ne foglalkozz velük. Szereti az apját viszont lehet hogy nem szereti a feleségét és a közös gyerek bebetonozná a kapcsolatukat.

Az hogy a feleség azt mondta hogy fiút akar mert nem bírná a lányokat mert hisztisek pont egy célzás volt hogy a lány maga hisztis ami gonosz.

Legalábbis az hogy pont előtte mondta ezt.

Egyébként lehetett volna 1000 más oka is szerintem, a gyerekek ugyanúgy szeretik kisajátítani a szüleiket, féltékenyek lehetnek még a saját születendő vértestvéreikre is.

Majd megbékél a helyzettel. Mostohaanyával nem lehet mit csinálni viszont az apa is megérdemli a boldogságot és ezt a lányoddal tudatosítani kellene

2022. jan. 23. 08:18
 18/39 anonim ***** válasza:
92%

Akkor most egy kis magánnyelvtanóra,azon belül mondatelemzés tartalmi aspektusból.

"Mi fiút akarunk,mert a lányok hisztisek"

Mint észrevetted a mondat második feléből,az egyik csoportról,nemről (amibe a lányod beletartozik) mondott egy negatív tulajdonságot az elsőben pedig kiemelte hogy a másik csoporttal (fiúk) szerinte nincs is ilyen gond. Lefordítom magyarról magyarra a kislányod olvasatában:

Mi nem olyat szeretnénk mint te,a közös gyerekünk jobb lesz.

Jogosan hiheti azt,hogy valószínüleg jobban szeretik majd a fiút hiszen kiemelték és az arcábavágták hogy neki van egy rossz tulajdonsága ami a másiknak nem lesz.

2022. jan. 23. 08:45
 19/39 anonim ***** válasza:
13%
Ha már magadnak válaszolsz, legalább ne ugyanazokkal a nyelvtani hibákkal tedd, kedves szóköz nélküli troll. Amúgy gyenge kamu.
2022. jan. 23. 09:17
 20/39 A kérdező kommentje:

Igen,sajnos én is erre jutottam,hogy nekik másképp kellett volna hozzáállniuk,de az apuka nem érti hiába magyarázom neki. Egyszerűen nem fogja fel.. igazából nem is értem az egészet,mert eddig szépen megtudtunk beszelni mindent vele,de pár hónapja mintha kifordult volna.

Ő nem szombati apuka volt amúgy,nálam van elhelyezve a gyermek és nálam lakik,de bármikor viheti az apuka amikor tudja. Ebből sose csináltunk problémát,mivel apás volt a kislány nagyon. Simán lehetett volna itt is meg ott is,de ők azt nem tudták megoldani,hogy hétköznap vigyék oviba illetve iskolába. Így amikor tudta vitte az apja.

Hát én most jelenleg úgy döntöttem,szülés után visszatérek rá,egyenlőre mondtam neki én nem erőltetem azt se hogy menjen,mert akkor azt fogja hinni én nem akarom,hogy itthon legyen. Ha akar megy ha nem nem,ezt oldja meg vele telefonon. Jobbat nem tudok.

Ez most kicsit nehéz időszak lesz így.

2022. jan. 23. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!