Most van a szülinapom. tesóm nem köszönt fel!?
nagyon rosszulesik.
írtam már ki kérdést róla pár napja, mióta megházasodott kifordult magából.
nem dolgozik, nagyon jó anyagi körülmények között él.
mi nyomorgunk, egyik szülőnket nemrég temettük el, én beteg vagyok.
kértem, h. segítsen, legalább hallgasson meg.
ha látja, h. hívom, nem hív vissza, csak napok múlva.
azt mondja azért, mert a gyerekek nem szeretik, ha ő telefonál.
ez annyira átlátszó duma, hiszen suliban-oviban vannak, miért ne beszélhetne, másokkal is beszél.
most úgy állította be a telefonját, h. ha hívom, foglaltat ad ki.nem köszöntörtt fel.
azt mondta, nem hagy cserben, kértem legyünk jó tesók, tartsunk össze, mint régen.
úgy sejtem a szálakat a sógorom mozgatja.
többen írtátok a múltkori kérdésem alá, h. talán bántalmazó kapcsolatban élnek.biztos vagyok benne, h. nem veri a tesómat, inkább arról van szó, h. tesómnak csak annyi bevétele van, amit a gyerekek után kap, egyébként eltartott, és lehet emiatt nem mer konfrontálódni a férjével.
ahogy múltkor mondtam is, kifejezetten jó volt a kapcsolatunk korábban, csak mióta férjhez ment, nem lehet ráismerni.
Csak azért, mert negatív véleményt fogalmaztam meg rólad, nem vagyok köpködő gyk-s. Mi egyáltalán nem ismerjük a kontextust, csak azt látjuk, amit te leírtál, és abból erre lehet következtetni. Nagyon úgy látszik, hogy savanyú a szőlő, hogy a testvérednek ilyen élete lett.
Ettől függetlenül boldog szülinapot, de a legjobb tipp, amit adni tudunk, hogy ŐSZINTÉN gondold át, hogy te hogyan viszonyultál a tesódhoz. Ha felhívtad, csak ecsetelted, hogy neked milyen rossz, milyen beteg vagy, mennyire kell a pénz vagy tényleg az ő élete felől érdeklődtél? Neked kell ezeket belátni, és ha úgy gondolod, hogy teljesen tiszta a lelkiismereted, akkor keresd fel a tesód, és beszéld meg vele, hogy vajon mi változhatott, hiszen ezt csak kettőtök tudja intézni.
Pont nem írta a kérdező, hogy pénzt kérne, szó szerint ezt állította: “csak hallgasson meg.” Ezt nem tudom, hogy csak arra értetted, hogy támogasson-e azzal, hogy melletted áll a bajban, vagy esetleg tényleg anyagi segítséget vársz, de igazából mindegy is. Nem tudtok leülni és megbeszélni kettesben a dolgot? Elmondhatnád neki, hogy neked hiányzik az a kapcsolat, ami régen volt közöttetek és szeretnéd, ha újra beszélhetnétek.
Én is úgy látom, hogy nem nagyon akar foglalkozni veled, de amíg nem tudtok rendesen beszélni erről, addig hiába őrlődsz ezen, hogy ki hibás, ki nem, stb. Ez ugyanúgy egy emberi kapcsolat, mint bármelyik másik, és attól, hogy a testvérek vagytok, és evidensnek tűnik, hogy ott van neked a másik, még ápolni kell, és nem csak úgy, hogy te kérsz, de nem adsz. Remélem, meg tudjátok beszélni.
Egyébként pedig isten éltessen sokáig! :)
Teljesen kívülállóként én azt tanácsolom, hogy engedd el ezt a dolgot. Hiába szaladsz olyan szekér után ami nem vesz fel. Egyszerűen nem akar veled jóban lenni. Lehet van oka lehet nincs. Ez legyen az ő baja. A sógor mozgatja a szálakat mondatra csak annyit, hogy a testvéred saját magától is lehet hülye , más tanácsa nélkül. Jó példa rá a tesóm, aki amikor megházasodott ugyan így hátat fordított mindenkinek. Pedig az én szüleim nem éltek nyomorban. Jó pár év után elváltak, akkor hirtelen mindenkivel kibékült. Mondanom sem kell az egész családom a feleséget hibáztatta hogy miatta fordult el a tesóm. Na szóval elváltak, mindenki örült megszabadult a k. rvától aki távol tartotta őt( én nem így láttam de le lettem építve). Na azóta lett új nő és minden ugyan az. Akkor ki is a hibás? Hát nem a feleségek, barátnők hanem a testvérem. Szóval van akinek kapcsolata lesz és átfordul.
Én nem szeretem a bezzeg én felköszöntöttem című dolgot. Ez olyan elvárás szerű. Ha én felköszöntelek nem várok viszonzást. Csak azért ne köszönts fel mert én is felköszöntöttelek.
Ha felköszöntesz akkor szeretetből tedd. De ez nálatok nincs, nem akar veled kapcsolatot a tesód. Én tudom milyen nehéz ezt elfogadni, feldolgozni, sok mindenen átmentünk a tesóimmal. Van amikor elkell engedni és nem magunkat hibáztatni. Ha gyengül a férjével a házasságuk akkor újra felétek fordul. Kérdés hogy visszafogadod e az életedbe.
"mi nyomorgunk, egyik szülőnket nemrég temettük el, én beteg vagyok.
kértem, h. segítsen, legalább hallgasson meg."
Most akkor rengeteg állattal meg terménnyel segítették őket a szüleid, vagy nyomorogtok? Nekem a kettő üti egymást.
Főleg hogy a tesód:
"nem dolgozik, nagyon jó anyagi körülmények között él."
Ha iskolás meg óvodás korú gyerekeik vannak, akkor gondolom nem múlt héten kötöttek házasságot. Nézd, a leírásod alapján elégge energiavámpírnak tűnsz. Nem csodálom, hogy nem akar veled szoros kapcsolatot. Meg te magad írtad, hogy sokszor hetekig nem is beszéltek. Kíváncsi vagy te rá tulajdonképpen, vagy csak akkor keresed mikor kellene valami?
Mi sem beszélünk túl sűrűn a tesómmal, de ha igen, akkor nem egymás vernyákolását kell hallgatnunk. Azt már tudjuk, hogy mi mindent vársz el a testvéredtől, de te egyébként mit tettél az elmúlt években azért, hogy jó legyen a kapcsolat? Komolyan érdekelne, nem kötekedésből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!