Én mint nővér, mit tehetek az öcsémért?
Figyelt kérdés
Rászállt egy idősebb fiú az iskolájában, aki ráadásul az osztálytársa is, mert lebukott hozzájuk.
Minden nap együtt vannak, és ez a fiú pont az öcsémet bántja, és nem csak szavakkal. Ment már messzebb is.
Az én öcsém meg olyan csöndes,és az utóbbi időben történtek érthetőbbek, visszavezethetőek erre, csak annyira nem mondta,és magába tartja most is...én meg szenvedek, mert nem szeretnék rosszat neki,de így neki is minden nap szenvedés, stressz,és még mindig elfojtja ezt magában.
Az hogy miért nem védi meg magát...talán okos, talán gyengébb...nem az a lényeg, hanem hogyan tudok én segíteni? Vagy bárki? Milyen kiut van ebből? És hogyan?
2021. nov. 11. 07:17
42/42 anonim válasza:
Én 5 évvel vagyok idősebb öcsémnél, egy komplett 1-12. osztályt tömörítő suliba jártunk. Hatodikos lehetett amikor pár gyerek nekiállt elvenni a dolgait, lökdösni, kiközösíteni. Véletlenül tudtam meg. Néhány fiú osztálytársamat meg azok haverjait összeszedtük, és hatan-nyolcan átmentünk az általános sulis részlegre. Egyszer tízórait adtam öcsémnek, egyszer csak beköszöntünk meg egyszer négyszemközt megsúgtam a gyereknek, hogy ha meghallom, hogy b@szakszik többen jövünk vissza. Messze elkerülte utána öcsémet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!