Szerintetek is a tesómnak kellene adnom a szobámat?
Eddig egy nagyon kicsi szobában laktam. De volt egy használatlan szoba a házban, ami jóval nagyobb, mint az enyém. Eddig vendégszoba volt. (Én azért laktam a kicsiben, mert akkor lett az enyém, amikor még kisebb voltam és ez közel van anyáéhoz, a másik meg 2 emelettel feljebb. Aztán mindig elmaradt, hogy átköltözzek a másikba.) A vendéghez van fürdő is az emeleten, vagyis ez sokkal jobb. Elegem lett, hogy nem férek el rendesen a szobámban, ezért átköltöztem. Vettem új bútorokat (spórolt pénz+diákmunka) lefestettem a falakat. A vendégszoba régi bútorai mentek az én régimbe. Igazából 1 hét alatt megvolt az egész. Hétfőn jött haza apától (elvált szülők) a nővérem, aki 18. Elkezdett sírni, hogy miért van új szobám. Tudta, hogy lesz, már csináltam mielőtt elment, de mist látta készen és irigy. Azóta hisztizik és magának követeli, mert ő az idősebb. Az ő szobája nagyobb, mint az én régim, majdnem akkora, mint a mostanim. Igaza van? Félek, hogy anyukám beköltözteti.
16/L
Ha a szülőd/szüleid beleegyeztek az átköltözésedbe, akkor a tatarozás nélkül is neked van igazad, azzal együtt meg főleg. A tesód irígységét sz@rd le! Ha muterodék mégis neki akarnak engedni, annak keményen állj ellen!
Ha nem volt megegyezés a szülőddel, akkor hűbelebalázs voltál, de ebben az esetben is igyekezz kilobbizni a szobát, hiszen nővérednek eddig is nagyobb szobája volt.
"Azóta hisztizik és magának követeli, mert ő az idősebb." Hisztizzen! És kapja be! Beleülne a készbe. Ezt akkor se hagyd, ha a muteroddal nem egyeztél meg a szobacseréről. Vagy ha mégis engedni kell, akkor a bútort stb. fizettesd ki vele!
Már ne is haragudj, de akkora idióta szülő nincs, aki a fent vázolt esetben átköltöztetne, és a nővérednek adná a szobádat.
Ha mégis, akkor nagyon nagy bajok vannak nálatok.
A kerti kisházas sztorit én is olvastam de kétlem hogy a kérdező ugyan az aki a kerti kisházas dolgot kérdezte. Bár tény hogy a sztori szinte ugyan az hisztiző nagy tesó stb... de mindegy.
Figyi a szobát neked adták, te költöttél rá, dolgoztál vele így neked van jogod ahhoz a helyhez. Ha a tesód jelenlegi szobája ugyan akkora majdnem akkor miért nem jó az neki? Egyszerűen Ő is megcsinálhatja oylanra amilyenre akarja gyűjtsön össze rá pénzt, dolgozzon meg érte. 18 éves már nagykorú örüljön hogy hazamehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!