Mit tehetek, ha a nővérem el akarja lopni a házamat? Tényleg neki kellene adnom? Kinek van igaza? 16l
A nővérem 20 éves, két éve elment egyetemre és elköltözött, a szüleim vettek neki egy lakást a sulija közelében. Én meg ugye még itthon élek, a kistesóimmal (8l, 6f, 4f) együtt.
A 2020-as online oktatásban már komolyan nem bírtam tanulni, mert a tesóim rajtam lógtak mindig. Egy perc nyugtom sem volt. Egyébként tényleg nagyon szeretem őket, foglalkozok is velük, de azért 0-24 nem bírom meg nem is lehet. Már bútorokkal torlaszoltam el az ajtót, hogy ne tudjanak bejönni (a szüleim nem engedik bezárni), mert mást már tényleg nem tudtam, és akkor a zajról még nem is beszéltem. Gondolom érti akinek van kicsi tesója, hogy ezt azért nem lehet állandóan bírni.
Erre volt az a megoldás, hogy kiköltözök a kis kerti házba. Valami vendégház vagy mi volt régen és ott van a kert végében, de elég lepukkant állapotban volt, fel kellett újítani. 2021 nyárig dolgoztam vele, diákmunkáztam, hogy fizetni tudjam az újítás egy részét. A szüleim fizették a fürdőszoba felújítását és a drágább bútorokat, de én minden mást. Ezen kívül saját kezűleg festettem le a kis teraszt, a falakat, az ajtókat, ablakkereteket és stb. Értitek, volt vele dolgom.
Nyáron beköltöztem, van egy hálószobám, egy fürdőm, egy gardróbom és egy nappalim. Tök jó az egész, zárhatom is a házat.
Erre 2 hete visszaköltözött a nővérem, mert felújítják a lakását és addig itt lakik. Előreláthatólag még HÓNAPOKIG. A régi szobájába költözött, de azért elég gyorsan feltűnt neki, hogy én a kerti házban lakok. Persze kiakadt. Panaszkodik, hogy zavarják a tesóink, amit el is hiszek. Most akárhányszor átmegyek a nagyházba, piszkál, idegesít, lopkodja a cuccaimat, mint egy elkényeztetett ovis. Bejárkál hozzám, mutogatja, hogy mit cserél majd le, ha ő fog itt lakni. Biztos benne, hogy neki kellene itt laknia, és próbálja erről meggyőzni a szüleinket.
Kikészít.
Én dolgoztam a házzal, most mégis neki kellene adnom szerintetek? Kinek van igaza? Mit tehetek ez ellen?
16l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!