Mit tehetek, ha a nővérem el akarja lopni a házamat? Tényleg neki kellene adnom? Kinek van igaza? 16l
A nővérem 20 éves, két éve elment egyetemre és elköltözött, a szüleim vettek neki egy lakást a sulija közelében. Én meg ugye még itthon élek, a kistesóimmal (8l, 6f, 4f) együtt.
A 2020-as online oktatásban már komolyan nem bírtam tanulni, mert a tesóim rajtam lógtak mindig. Egy perc nyugtom sem volt. Egyébként tényleg nagyon szeretem őket, foglalkozok is velük, de azért 0-24 nem bírom meg nem is lehet. Már bútorokkal torlaszoltam el az ajtót, hogy ne tudjanak bejönni (a szüleim nem engedik bezárni), mert mást már tényleg nem tudtam, és akkor a zajról még nem is beszéltem. Gondolom érti akinek van kicsi tesója, hogy ezt azért nem lehet állandóan bírni.
Erre volt az a megoldás, hogy kiköltözök a kis kerti házba. Valami vendégház vagy mi volt régen és ott van a kert végében, de elég lepukkant állapotban volt, fel kellett újítani. 2021 nyárig dolgoztam vele, diákmunkáztam, hogy fizetni tudjam az újítás egy részét. A szüleim fizették a fürdőszoba felújítását és a drágább bútorokat, de én minden mást. Ezen kívül saját kezűleg festettem le a kis teraszt, a falakat, az ajtókat, ablakkereteket és stb. Értitek, volt vele dolgom.
Nyáron beköltöztem, van egy hálószobám, egy fürdőm, egy gardróbom és egy nappalim. Tök jó az egész, zárhatom is a házat.
Erre 2 hete visszaköltözött a nővérem, mert felújítják a lakását és addig itt lakik. Előreláthatólag még HÓNAPOKIG. A régi szobájába költözött, de azért elég gyorsan feltűnt neki, hogy én a kerti házban lakok. Persze kiakadt. Panaszkodik, hogy zavarják a tesóink, amit el is hiszek. Most akárhányszor átmegyek a nagyházba, piszkál, idegesít, lopkodja a cuccaimat, mint egy elkényeztetett ovis. Bejárkál hozzám, mutogatja, hogy mit cserél majd le, ha ő fog itt lakni. Biztos benne, hogy neki kellene itt laknia, és próbálja erről meggyőzni a szüleinket.
Kikészít.
Én dolgoztam a házzal, most mégis neki kellene adnom szerintetek? Kinek van igaza? Mit tehetek ez ellen?
16l
Jól értem 5-en vagytok tesók?
Azt sem értem hogy eddig hol volt a nővéred?
Veled egy szobában?
Hagyjuk már ezt a kamu meg troll dumát, nem minden kitaláció, amit itt olvasol. Nekem teljesen mindegy, hogy ki mit gondol, de leírni nem muszáj mindent. Tartsd meg magadnak a véleményed, ha már sem segíteni nem akarsz, sem hozzáfűzni valamit a témához.
#42 Még mindig nem írtam sehol, hogy jogilag az enyém lenne, de most a kérdést hogy írjam ki? A szüleim mindig “szabadelvűen” neveltek minket, úgyse szólnak bele, alig vannak itthon.
#44 Igen, jól érted, 5-en vagyunk. Azt viszont világosan leírtam még az elején, hogy a nővéremnek vettek egy lakást a szüleim és ott lakik, mert egyetemre jár. Soha nem laktunk egy szobában, volt mindkettőnknek sajátja.
Mindig jössz valami szar eltúlzott mesével, majd magyarázkodsz, csűröd csavarod.. Nem unod még? Mire jó ez az állandó kamuzás?
Annyira jellegzetes ahogy litániát írsz kommentenként több hozzászólónak 😂
Persze persze.
a kérdés jelentve.
Pedig a szuleidnek kene beleszolni. Ez nem gyerekneveles . Nem akarjak a rossz zsaru szerepet..ennyi.
Eloszor probalj meg rajuk hatni. Ha nem megy, kenytelen leszel te hatarozott lenni.
Én tavaly nyárimunkát találtam meg babysitterkedtem is ismerősnél (nem hivatalosan) pár hetet, de elég gyorsan lett munkám.
Jaja, és kerestél egy millát a szünetben
#51 Hol írtam, hogy kerestem egy millát? Azt írtam, hogy BŐVEN egy millió alatt volt. BŐVEN.
#52 Nem minden öt gyerekes család a hitelre vett egyszobás kis lakásban tengődik, hidd el nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!