Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Én mint nővér, mit tehetek az...

Én mint nővér, mit tehetek az öcsémért?

Figyelt kérdés

Rászállt egy idősebb fiú az iskolájában, aki ráadásul az osztálytársa is, mert lebukott hozzájuk.

Minden nap együtt vannak, és ez a fiú pont az öcsémet bántja, és nem csak szavakkal. Ment már messzebb is.

Az én öcsém meg olyan csöndes,és az utóbbi időben történtek érthetőbbek, visszavezethetőek erre, csak annyira nem mondta,és magába tartja most is...én meg szenvedek, mert nem szeretnék rosszat neki,de így neki is minden nap szenvedés, stressz,és még mindig elfojtja ezt magában.

Az hogy miért nem védi meg magát...talán okos, talán gyengébb...nem az a lényeg, hanem hogyan tudok én segíteni? Vagy bárki? Milyen kiut van ebből? És hogyan?

2021. nov. 11. 07:17
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
93%
Feljelentést kell tenni
2021. nov. 11. 12:57
 32/42 anonim ***** válasza:
89%
Osztályfőnöki órán, vagy bármi maskor kérjen szót, s kérdezzecmeg a kedves illetőt, hogy mi a baja vele, adjon rá értelmes valaszt mindenki előtt!
2021. nov. 11. 13:43
 33/42 anonim ***** válasza:
75%
Nem egy osztályba járnak, nem tudja órán megszólítani. Ilyenkor egyébként a tanárok lehurrogják a gyereket, hogy ezt ne órán hozza elő, ez magánügye.
2021. nov. 11. 13:46
 34/42 anonim ***** válasza:
91%
Ezt úgy kell intézni, hogy szólsz a szüleidnek, ők odamennek és elmagyarázzák a miheztartást a gyereknek. Mi ezt csináltuk anno, abba is maradt a baszogatás.
2021. nov. 11. 13:55
 35/42 anonim ***** válasza:
29%
Nyilván nem segítenek a szülők, helyettük a nővér aggódik.
2021. nov. 11. 14:15
 36/42 anonymousreview60 ***** válasza:
45%
#35: Sokszor a gyerek annyira szégyelli, hogy a szülő sem tud róla.
2021. nov. 11. 16:21
 37/42 anonim ***** válasza:
44%
Beszélni kell a szülőkkel, és nekik kell intézkedni elsősorban. Lehet menni a gyerek szüleihez, a tanárokhoz, igazgatóhoz. Ha nem lesz változás, akkor ki lehet írni a neten, név nélkül persze, mert az személyiségi jogot sért, illetve iskolaváltás.
2021. nov. 11. 16:42
 38/42 A kérdező kommentje:

Tudnak a szüleim róla.

Csak én vagyok az, aki ezzel feljött gyk-ra. Közel állunk egymáshoz az öcsémmel,és jóhogy aggódok.

Az a rosszfiú pedig osztálytársa az öcsémnek, hozzájuk bukott le.

2021. nov. 11. 16:50
 39/42 anonim ***** válasza:
93%
És a szüleid mit tesznek ezügyben?
2021. nov. 11. 16:58
 40/42 A kérdező kommentje:
Anyukám akar beszélni az öcsémmel, hiszen nem mondott el mindent...aztán az ofot fel akarja hívni. Apukám más megoldást is javasolt
2021. nov. 11. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!