Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Én mint nővér, mit tehetek az...

Én mint nővér, mit tehetek az öcsémért?

Figyelt kérdés

Rászállt egy idősebb fiú az iskolájában, aki ráadásul az osztálytársa is, mert lebukott hozzájuk.

Minden nap együtt vannak, és ez a fiú pont az öcsémet bántja, és nem csak szavakkal. Ment már messzebb is.

Az én öcsém meg olyan csöndes,és az utóbbi időben történtek érthetőbbek, visszavezethetőek erre, csak annyira nem mondta,és magába tartja most is...én meg szenvedek, mert nem szeretnék rosszat neki,de így neki is minden nap szenvedés, stressz,és még mindig elfojtja ezt magában.

Az hogy miért nem védi meg magát...talán okos, talán gyengébb...nem az a lényeg, hanem hogyan tudok én segíteni? Vagy bárki? Milyen kiut van ebből? És hogyan?

2021. nov. 11. 07:17
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem beszélj erről a szüleitekkel is! De én javaslom az iskola váltást vagy a magán tanulóságot.
2021. nov. 11. 07:21
 2/42 anonim ***** válasza:
87%
Kezdjetek el közösen valamilyen önvédelmi sportra járni. Manapság mindenkinek hasznos lehet.
2021. nov. 11. 07:44
 3/42 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy az elsők mondják!
2021. nov. 11. 07:47
 4/42 anonim ***** válasza:
86%
Iskolapszichologus!! A kis agresszor gyerekkel van a baj,nem az ocseddel, be kell menni es szolni, az ofonek es az iskolapszichologusnak. Allj ki az ocsed mellett, ezzel tudod ot megvedeni.
2021. nov. 11. 08:15
 5/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :(

A szüleim tudnak róla és talán az anyukámnak többet el is mond az öcsém, nekem nem nagyon tárulkozik ki.

Lehet hogy nem is olyan sötét a helyzet, mint ahogy leirtam, őszintén nem tudom. Csak hogy egy 18 éves keményfiú kipécézte.

Ezt az önvédelmet én is gondoltam. Amúgy elég erős fiú, velem legalábbis simán elbán :/

Őszintén nem tudom, a szüleim mit tudnak tenni. Anyukám akar beszélni az ofovel, de ez középiskolában lehet nem megoldás

2021. nov. 11. 08:17
 6/42 anonim ***** válasza:
92%
Azert kell szolni az iskolapszichologusnak is. O be fog avatkozni. Akkor is kell szolni,ha csak gyanu van. A verbalis bantalmazas is sulyos sebeket hagyhat egy kamasz lelken. Ne bagatellizald el, torodj vele, lepj erte.
2021. nov. 11. 08:20
 7/42 A kérdező kommentje:
#4 ez a fiú folyton a rendőrkapitany rokonával menőzik és elég nagy arca van..
2021. nov. 11. 08:20
 8/42 A kérdező kommentje:
Mert ez a rosszfiú majd eljár pszichológushoz? Amúgy lehet hogy nincs is az iskolában...vagy csak nagyon eltitkolva :(
2021. nov. 11. 08:21
 9/42 anonim ***** válasza:
92%

Tokmindegy ki a rokona, mert a jog a tesod vedi, mert o az aldozat.

Nagy a pofaja. Nagyon valoszonu,hogy ot is bantjak/bantottak, azert keresett most valakit akin ezt kielheti. Ez teljesen mindegy, nektek az ocsedet kell megvedeni. Es ez felnott emberek bevonasaval fog menni

2021. nov. 11. 08:23
 10/42 A kérdező kommentje:
Igazad van. Csak elkeserít a helyzet, nem is gondoltam volna, hogy ilyen problémája van.
2021. nov. 11. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!