Én mint nővér, mit tehetek az öcsémért?
Rászállt egy idősebb fiú az iskolájában, aki ráadásul az osztálytársa is, mert lebukott hozzájuk.
Minden nap együtt vannak, és ez a fiú pont az öcsémet bántja, és nem csak szavakkal. Ment már messzebb is.
Az én öcsém meg olyan csöndes,és az utóbbi időben történtek érthetőbbek, visszavezethetőek erre, csak annyira nem mondta,és magába tartja most is...én meg szenvedek, mert nem szeretnék rosszat neki,de így neki is minden nap szenvedés, stressz,és még mindig elfojtja ezt magában.
Az hogy miért nem védi meg magát...talán okos, talán gyengébb...nem az a lényeg, hanem hogyan tudok én segíteni? Vagy bárki? Milyen kiut van ebből? És hogyan?
#19: Nem sajnálni kell őket. De akár gazdag, akár szegény gyerek, érheti érzelmi elhanyagolás, érzelmi abúzus, fizikai abúzus otthon, ami miatt feszült lesz, haragszik. És ha nem alapból nebántsvirág az ilyen gyerek, akkor ezt rosszalkodásban, rosszabb esetben iskolai abúzusban vezeti le.
Emiatt 4 megoldás lehetséges:
1. A zaklató megsegítése iskolapszichológus által. Lassú és kétes folyamat.
2. A zaklató elszigetelése. Áthelyezés, javítóintézet stb. Kétséges. Sok bizonyíték kell.
3. Az áldozat elszigetelése: iskolaváltás (Ott is lehet zaklató.), magántanuló (részleges társasági elszigetelődés).
4. A zaklató megfélemlítése. Meg kell verni. Ez gyors és hatásos. Ha tudja, hogy neki is fájhat a saját maga által elkövetett zaklatás, akkor már nem éri meg neki. Én erre szavazok. Anyámnak is ez vált be 55 évvel ezelőtt, és több osztálytársamnak is 35 éve.
Régen az én öcsémet is bántották a középiskolában. Az a tipikus csendes gyerek volt, aki mindenkivel kedves és sosem árt másoknak. Volt 1-2 osztálytársa, aki ezt ki is használta.
Több, mint fél évig bántották mire észrevettem, de az is csak a szerencsén múlott. Egy ceruzát vettem volna kölcsön. Belenyúltam a táskájába és amikor vettem ki a kezem, akkor tudatosult, hogy kutyaszarba nyúltam. Persze először nem akarta elmondani amikor rákérdeztem, mert szégyellte, de a végén sírva mesélte el hogyan bánnak vele.
Én nagyon egyszerűen megoldottam. Bementem másnap hozzá az iskolába szünetben és a "kedves" osztálytársait megkínáltam az ajándékkal, amit az öcsémnek adtak. Nem igazán ízlett nekik.
Mondjuk én 3 évvel idősebb voltam, küzdősportoltam, nem igazán mertek ellenkezni. De ha van egy talpraesettebb férfi barátod bekísérhetné öcsédet néha csak úgy a suliba.
22-es: Igazából az a baj hogy felnőttként kezeled a dolgot.
Hogy oldanád meg a problémát mikroszinten?
Az a rossz kölyköt nem tudod megmenteni vagy megjavítani.
Szóval az a megoldás hogy valahogy jobbá tegyük az áldozat életét.
Az nem megoldás hogy azt mondjuk hogy az elkövető is áldozat és mossuk a kezünket.
Elvégre a pedofilok is áldozatok mégis gyerekeket molesztálnak. Vagy szerinted az semlegesíti a bűnt hogy ő maga is áldozat volt gyerekkorában?
Morálisan semmi sem fekete-fehér viszont valahol meg kell húznunk egy határvonalat hogy mi oké és mi nem oké.
És az nem oké hogy rászállnak a gyenge, csendes gyerekre mert otthon baj van.
És ebben a pedagógusoknak k.va nagy felelősségük van akik meg persze lesz.arnak mindent.
9-es első körben a kérdező szüleinek kéne bemennie beszélni a gyerekük tanárával, és ha a tanár nem csinál semmit, akkor az igazgatóhoz, de onnantól kezdve a tanárt is elő kell venni akkor már, mivel hagyta az iskolai bullyinget, és nem tett semmit.
Az meg a rendőrkapitány rokonára nézve szégyen hogy vele arcol a kisfiú, miközben ő meg nem becsületes.
Nem erőre vall, ha mással takarózik, hogy védje magát.
Ha nem tesznek semmit se a tanár, se az igazgató, akkor az iskola rendőrt keressétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!