Miért nem tanítja meg a baratnőmet sminkelni?
Én a barátnő helyében kérnék a tesódtól egy sminket (természetesen piaci áron, illetve amennyiért amúgy is dolgozik), és közben lehet vele beszélgetni, vagy csak figyelni, hogy most éppen mit hogyan miért ken az arcomra. A hallott infókat meg elteszem későbbre.
Körmösnél, fodrásznál ugyanez - pár alkalom alatt ellestem annyit, amennyivel magamnak itthon megoldom.
A munka az munka, családon belül is. Te ismered a viszonyaitokat. Vannak olyanok, ahol belefér a kapcsolatba, van, ahol nem. Gondolkodj el azon, hogy te mennyit segítesz a tesódnak. Ha semennyit, akkor ne csodálkozz, hogy ő se ugrál lelkesen, hogy dolgozzon neked.
Saját sztori: Amikor megismerkedtem a párommal és bemutatott az anyjának, az szörnyen boldog volt, mikor megtudta, hogy matek tanár vagyok, mert akkor tudok foglalkozni a párom húgával ingyen. Ezt konkrétan így benyögte az első alkalomkor. Többet nem mentem oda, nem tartjuk a kapcsolatot.
2 éve vagyunk már együtt, az én szüleim 1 hete felvetették, hogy van egy kevés burkoló meló (párom az) a házuknál. Nem beszéltek még semmi konkrétat, de mikor Anyuék elmentek, mondtam a páromnak, hogy ha ők ingyen gondolták (nem hiszem), akkor majd én kifizetem az óradíját. A párom visszautasította, mert az én szüleim rengeteg ételt hoznak nekünk havonta mindig kérés nélkül, kedveli őket, jó a kapcsolatuk, Anyu mindig süt neki sütit, olyat, amit kér, ünneplik a szülinapját, névnapját, karácsonyra mindig kap ajándékot. Azt mondta, ez a legkevesebb.
Látod? Nagyon nem mindegy, hogy milyen a viszony.
Én ugyan nem sminkes vagyok, de az én munkaeszközeim is több százezer forintba kerülnek. Engem is megrohamozott boldog-boldogtalan amikor elvégeztem egy sulit, hogy mutassam meg a trükköket, adjak kölcsön ezt-azt. 1x adtam kölcsön az egyik eszközt (25.000 forint), majd amikor 2 hét után szóltam, hogy szeretném visszakapni, akkor én voltam a szemét, hogy dehát ez nekem csak másodállás meg hobbi, nem érti miért kell ennyire.
Na onnantól soha többet. A tanfolyam ára, amit munka mellett elvégeztem az is több 100ezer forint volt, utána megvettem a cuccokat, gyakoroltam, aztán meg megrohamoztak az ingyenélő haszonlesők. Pont ez vagy te is a barátnőddel.
Képzeld el fordítva. Mi. A hobbid? Vagy mit dolgozol?
Mondjuk autófényező vagy. Húgod újdonsült barátja egy erősen napszítta golf tulajdonosa.
Te profi vagy, mutasd már meg, hogyan kell polírozni! Fél nap, egy csomó paszta, a gép, komolyan ingyen adnád a két hete ismert csávónak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!