Komolyan még én vagyok bunkó?
A tesóm és a sógorom mondták hogy jönnének hozzánk aludni karácsonykor, arra a 2 napra amíg körbemennek a szülőkhöz Idén nemet mondtam, több okból:
december 19-re vagyok kiírva programcsászárra, karácsonyra jöhetünk haza ha minden oké.
Őszintén nem akarok úgy hazajönni hogy már jön is valaki és itt is alszik, sőt még ugráljam körül azért ("csak egy rántotta is elég reggel nekünk meg vacsira valami, ebédre elmegyünk a mamáékhoz").
Ráadásul minden évben hoznak valami betegséget (van 2 kisfiuk akik most kezdték az ovit ráadásul) a családból, ami nem hiányzik most nagyon.
Elmondtam,hogy most költöztünk 1 hete, szét van még verve a ház jó része, van egy fürdőnk és egy szobánk (nekünk sincs még ágyunk csak matrac) és a gyerekszoba, mindenhol máshol félkész állapotok, alapanyag, burkolóanyag tárolók kb, van olyan szoba ahol csak a beton van meg, fal vakolásra vár.
Erre megkaptam hogy: "milyen vagyok, ennyire nem vagyok képes, csak 2 nap, éljem túl,ők mit csináljanak így akkor?! Addig csak kész lesz még 1 szoba..."
Tényleg én vagyok bunkó?
Egyáltalán nem vagy bunkó!
Azt nem értem, miért nem tudnak valamelyikük szüleinél megszállni?
A tesódék részéről bunkóság, hogy belepofáznak abba, hogy ti mit hogyan újítotok fel. Másrészt pedig, ha a ház teljesen tökéletes állapotban lenne, akkor is: önmagában a dec. 19-i császár (vagyis, hogy a várható hazameneteled közvetlenül karácsony előtt lenne) indokolná, hogy azon a karácsonyon senkit ne akarjatok elszállásolni. Ekkora baromság nem is tudom, hogyan juthat eszébe olyanoknak, akiknek szintén született már gyerekük!
Megmondom őszintén, én még a szüleiken is meg vagyok rökönyödve. A ti szüleitek nyilván, de talán a másik szülőpár is tudja, hogy nálatok most fog érkezni a baba. Hogyhogy egyikük sem szólt tesódéknak, hogy ha máskor nem is, de most semmiképpen se aludjanak nálatok, ne is vessék ezt föl nektek, hanem inkább őnáluk aludjanak????
Mert a mi családunkban biztos így történt volna.
Komolyan leragadtam a tojásnál...
Ez úgy hangzott el, hogy megcsinálják maguknak vagy neked kellene? :D
milyen vagyok, ennyire nem vagyok képes, csak 2 nap, éljem túl,ők mit csináljanak így akkor?! Addig csak kész lesz még 1 szoba..."
Akkor mondom a számlaszámom hova utalhatsz hogy kész legyen, és be is legyen rendezve nektek a plusz szoba.
Ja, nem tetszik? Menjetek hotelba, vendégházba mint minden más, NORMÁLIS ember. Ne hozzám pofátlankodjatok be.
Ezt válaszolnám.
De miért kell mentegetőzni, magyarázni? Egyszerűen csak nemet mondasz. Lehet mondani, hogy mehetnek szállodába is.
Tudom miről beszélsz, velem is ez volt. Mindegy, hogy ünnep vagy csak hétköznap, minden rokon szállodának nézte a lakásunkat. Én bolond meg sosem mondtam nemet, körbeugráltam őket, kiszolgáltam, vittem őket mindenfelé. Anikor elmentek, a férjemmel megint arra jutottunk, hogy akiből hülyét lehet csinálni azok mi vagyunk. Nem csak a szabadságunkkal éltek vissza, nem csak a pénzünk ment rá, de egy rokonnak sem jutott eszébe, hogy azt mondja, hogy "beszállok a benzinbe, ti sem a kisujjatokból rángatjátok ki a pénzt" Amikor egy állandó vendégeskedő rokonunkat aki balatonnál lakik, megkértük, hogy 3 napra ketten elmennénk pihenni, nemet mondott, hogy neki erre se energiája, se ideje, se pénze, hogy vendégeket fogadjon. Na itt fejeztük be. Mi nem magyarázkodtunk, nem mentegetőztünk. Amikor szóltak, hogy jönnének X napra, közöltük, hogy a magánszálloda bezárt végleg. Tudunk adni pár szállodát vagy linket ahol tudnak szállodákat nézni, de mi végleg befejeztünk. Nincs vendégeskedés. Volt sértődés. Sőt a balatoni rokon családostul beállított annak ellenére, hogy nemet mondtunk, mondván ha már itt vannak, úgyis beengedjük. Volt kiabálás, fröcskölődés részükről, amikor az ajtóban közöltük, hogy a nem az még mindig nemet jelent. Nincs ingyen szállás, ingyen kaja. Elküldtük őket. Persze, hogy azóta is megvannak sértődve, de hidd el, nem érdekel. Végre nem néznek minket hülyének. Tessék gyakorolni. Fejedet jobbra-balra forgatni, és mondani NEM.
Ilyen helyzetben eszembe nem jutna hozzátok cuccolni.
Szeméy szerint még a látogatást sem preferálnám. Tudom,hogy milyenek ezek a betegségek, 2 kisgyerekem van.
"A tesóm és a sógorom mondták hogy jönnének hozzánk"
Normális ember az ilyet nem mondja, hanem kérdezi, hogy lehetne-e esetleg, lennétek olyan kedvesek és elszállásolnátok-e őket.
Mivel nyilván tudja, hogy ezt nem lehet, így ezért csinálja a fesztivált, hátha mégis spórolnak rajtatok egy húszast. Hát, nem.
Itt valaki mondta, hogy máskor sem. Pontosan, ezek után máskor sem.
Nyugtasd meg őket, hogy lesz még kész a szoba, csak majd nem ők, hanem egy csocsóasztal és egy edzősarok alszik majd ott.
Szia!
A császár után nyugalomra és pihenésre lesz szükségetek neked is és a picinek is.Nem pedig látogatókra akik 2 napra ott ragadnak és ráraknak esetleg valami kórokozót a babára ami qvára nem hiányozna mert pár napos újszülött körül nem lehet össze vissza mászkálni🤦♂️🤦♂️Nekem nincsen gyerekem és ezt mégis tudom,érdekes...
A testvéred egy pofátlan alak és ne is foglalkozz vele mert egy érthetetlen,önző kis xar már bocs hogy így fejeztem ki magam de ez az igazság!
Te csak magatokkal foglalkozz!Sok sikert a szüléshez és legyen sok örömötök a piciben!💕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!