Most komolyan, en vagyok "ekkora bunko"?
Nem vagy bunkó, inkább kontrollt akar kiépíteni feletted.
Ha Istennel akarsz lenni,az magánügy, intim, belsőséges dolog. Nem kell beengedni senkit ebbe a kapcsolatodba.
Csak rád akaszkodik.
Megbocsatasrol nem kell beszelni, nagy mestere vagyok magamtol is. Szeretem anyukamat, es hagyom neki, hogy biztonsagi halokent banjon velem, allandoan en mentem meg. A testvereim mar nem beszelnek vele. (nem veletlen) Templomba viszont nem fogok vele menni, es szerintem ez nem bunkosag. Nem csak vele nem, senki massal se mennek, mert EGYEDUL szeretek!!! Komolyan, konnyebb latatlanul itelni, es elkonyvelni anyukamat a "kedves mamanak", aki csak a kapcsolatot keresi a gyerekevel, mint ezt megerteni??
Sok idot toltok vele, elviszem szinhazba, moziba, kavezni, ha azt akarja, de templomba nem!
Nem hívő vagy te, hanem tahó. Ülhetsz te napestig a templomban, nem ragad rád semmi, mert egy beképzelt, önimádó tuskó vagy, aki szerencsétlen anyját sem tiszteli.
Így írni a saját anyádról... Nemcsak az Ó, de az Újszövetségben is bűn a szülők felé irányuló tiszteletlenség, a szeretet meg alap lenne. Kétszínű.
Ez nem olyan egyoldalú, mint ahogy te is, meg a többi válaszadó látja.
Mert egyrészről anyukád - ahogy a szavaidból kivettem - nem a világ legjobb édesanyja, sőt még embernek is elég kihasználó, és logikusan nézve érthető, hogy a testvéreid sem kedvelik őt, és te sem akarsz vele templomba menni.
Viszont a templomba járás és a hívő élet nem csupán arról szól, hogy magányos emberek egyedül csücsüljenek a hideg templomban. És a hívő életük a magánélet kategóriájába számít, vagyis senki más ne akarjon belekerülni.
Persze van személyes része, amikor csak 2-en vagyunk Istennel közösségben, de most nem a belső szobában töltött időről beszélünk, hanem a templomba járásról.
A templomba a közösség miatt járunk. Fontos, hogy ne essünk a ló túloldalára, és már csak az emberek miatt menjünk, de azért vannak a gyülekezetek is, hogy a hívők közösen éljék meg a lelki életüket, és épüljenek a testvéri kapcsolatok.
Természetesen nem azt mondom, hogy anyukáddal kell építened ezt a lelki kapcsolatot, de Jézus azt is megparancsolta, hogy hirdessük az evangéliumot. Ha kell, akkor úgy, hogy egy-egy személyt elkísérsz Istentiszteletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!