Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most komolyan, en vagyok...

Most komolyan, en vagyok "ekkora bunko"?

Figyelt kérdés
Nehany honapja elkezdtem templomba jarni. Addig is hivonek tartottam magam, csak nem gyakoroltam a vallast. Multkor anyukam velem akart jonni, de mondtam neki, hogy en nem szeretnem. O kb. 15 eve nem tette be a labat templomba (fel se merult, hogy menne), es szerintem most is csak azert akarna jonni, hogy nehogy kimaradjon valamibol. En nem csak vele, de massal se szivesen mennek, egesz egyszeruen azert, mert egyedul szeretek. Ugy tudok rendesen figyelni, "atszellemulni". Keptelen ezt megerteni, es emiatt en vagyok a "szemet, meg a bunko". Miert olyan nagy ugy ez? Nyilvan nem a templomtol tiltom el, mondtam, hogy ha szeretne menni, en elmegyek a masikba, de ugy mar nem akar.
2013. jún. 14. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
mert anyád VELED akar együtt lenni... és max attól fél, hogy ha ki is marad valamiből, akkor az a veled töltött idő... te bunkó... szóval alapvetően igen... te egy ritka nagy bunkó vagy, ha nem veszed észre, hogy anyád még arra is hajlandó lenne, hogy elmegy templomba, ahova 15 éve nem ment, csak azért, mert téged boldoggá tesz a dolog, és szeretne veled együtt lenni.
2013. jún. 14. 12:17
 2/10 anonim ***** válasza:
52%
Lehet tényleg csak alkalmat szeretne keresni arra érdes anyád, hogy veled legyen. Szerintem ez nem akkora nagy baj.
2013. jún. 14. 12:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Engem ezzel nem tesz boldogga, es abszolut nem az egyutt toltott idot hianyolja. Azert akar jonni, hogy ne maradjon ki belole, nem azert, mert velem akar lenni. (mellesleg az ongyilkossaggal valo fenyegetozeseivel, a gyujtogetesevel, ami beteges, az allando penztelenseggel, amirol o tehetett, de en eheztem, tonkretette az egesz gyerekkoromat. Nem vagyunk rossz viszonyban, normalizalodott, mert elfogadtam ot ilyennek, de nem akarok vele menni)
2013. jún. 14. 12:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy bunkó, inkább kontrollt akar kiépíteni feletted.

Ha Istennel akarsz lenni,az magánügy, intim, belsőséges dolog. Nem kell beengedni senkit ebbe a kapcsolatodba.

Csak rád akaszkodik.

2013. jún. 14. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Megbocsátásról nem beszélnek a templomban?
2013. jún. 14. 15:27
 6/10 A kérdező kommentje:

Megbocsatasrol nem kell beszelni, nagy mestere vagyok magamtol is. Szeretem anyukamat, es hagyom neki, hogy biztonsagi halokent banjon velem, allandoan en mentem meg. A testvereim mar nem beszelnek vele. (nem veletlen) Templomba viszont nem fogok vele menni, es szerintem ez nem bunkosag. Nem csak vele nem, senki massal se mennek, mert EGYEDUL szeretek!!! Komolyan, konnyebb latatlanul itelni, es elkonyvelni anyukamat a "kedves mamanak", aki csak a kapcsolatot keresi a gyerekevel, mint ezt megerteni??

Sok idot toltok vele, elviszem szinhazba, moziba, kavezni, ha azt akarja, de templomba nem!

2013. jún. 14. 15:36
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

Nem hívő vagy te, hanem tahó. Ülhetsz te napestig a templomban, nem ragad rád semmi, mert egy beképzelt, önimádó tuskó vagy, aki szerencsétlen anyját sem tiszteli.

Így írni a saját anyádról... Nemcsak az Ó, de az Újszövetségben is bűn a szülők felé irányuló tiszteletlenség, a szeretet meg alap lenne. Kétszínű.

2013. jún. 14. 15:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez nem olyan egyoldalú, mint ahogy te is, meg a többi válaszadó látja.

Mert egyrészről anyukád - ahogy a szavaidból kivettem - nem a világ legjobb édesanyja, sőt még embernek is elég kihasználó, és logikusan nézve érthető, hogy a testvéreid sem kedvelik őt, és te sem akarsz vele templomba menni.

Viszont a templomba járás és a hívő élet nem csupán arról szól, hogy magányos emberek egyedül csücsüljenek a hideg templomban. És a hívő életük a magánélet kategóriájába számít, vagyis senki más ne akarjon belekerülni.

Persze van személyes része, amikor csak 2-en vagyunk Istennel közösségben, de most nem a belső szobában töltött időről beszélünk, hanem a templomba járásról.

A templomba a közösség miatt járunk. Fontos, hogy ne essünk a ló túloldalára, és már csak az emberek miatt menjünk, de azért vannak a gyülekezetek is, hogy a hívők közösen éljék meg a lelki életüket, és épüljenek a testvéri kapcsolatok.

Természetesen nem azt mondom, hogy anyukáddal kell építened ezt a lelki kapcsolatot, de Jézus azt is megparancsolta, hogy hirdessük az evangéliumot. Ha kell, akkor úgy, hogy egy-egy személyt elkísérsz Istentiszteletre.

2013. jún. 14. 16:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Kompromisszum: menjetek együtt és üljetek a templom különböző szegleteibe. Így is zavarna? Ne csak Magadra figyelj, hanem a Rád bízottakra is!! Nem tudom, hány éves vagy, de ha szép lassan elindulsz a hit útján, ezt meg kell értened, és Rajtad múlik, hogy mennyi kínlódás és fájdalom árán. Egyszerűbb már az elején szeretni, mert a szeretet cselekedet: igen, idegesít, igen, zavar, de kibírom, mert szeretni AKAROM. Nagyon keményen megtapasztaltam az elmúlt években, hogy jobb lett volna engedni...
2013. jún. 15. 11:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Plussz gondolj arra is, hogy hátha valami megérintené őt úgy a templomban, hogy lassan ő is elindulna egy változás útján. NEM, NE ÍTÉLJ ELŐRE, hogy úgysem, ismerem, blabla. Bármi lehetséges Istennek, nem igaz?
2013. jún. 15. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!