Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek nagy korkülönbség...

Szerintetek nagy korkülönbség a 9 év tesvérek között?

Figyelt kérdés

2021. aug. 28. 22:27
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
96%
Embere válogatja. Nálunk még ennél is több volt, de valahogy nem bántam, hogy kimaradt köztünk az a hisztizős, irigykedős, osztozkodós időszak, helyette volt egy tök jófej, laza dadám. :) De ez csak én vagyok.
2021. aug. 28. 23:09
 12/38 anonim ***** válasza:
89%

Csaladja es embere valogatja. Ha te szeretnel meg gyereket, de mi azt mondjuk sok a korkulonbseg, akkor nem vallalod be, vagy mi?

Ha akarod, legyen meg. Utana mar csak (joreszt) neveles kerdese, hogy hogy alakul a ket testver viszonya. Jo, es rossz pelda is van ra.

2021. aug. 28. 23:18
 13/38 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem. A legkisebb testvérem és én köztem 11 és fél év van. Amikor megszületett én imádtam vele babázni,ezáltal belekóstolhattam egy kicsit a gyereknevelésbe is. Ez azt jelenti hogy mikor oviba került akkor én 16 évesen sokszor mentem érte és sokat is vigyáztam rá ami nagyban megkönnyítette a szüleim dolgát. Utána mikor suliba került segítettem neki a tanulásban is. És soha nem volt belőle balhé otthon hogy nekem kell rá vigyázni mert szerettünk együtt lenni. A tesóm most 17 én pedig 29 vagyok. És a mai napig jól kijövünk egymással. Én nem érzem most már kettőnk között ezt a nagy korkülönbséget.
2021. aug. 29. 00:04
 14/38 anonim ***** válasza:
86%
A pszichológusok szerint az ideális korkülönbség testvérek között 3 év. Ehhez képest a 9 év sok. De nem az a lényeg, hogy a 9 sok-e vagy sem, hanem hogy a testvérek hogyan jönnek ki egymással.
2021. aug. 29. 00:41
 15/38 anonim ***** válasza:
69%

Elsőre azt mondanám, hogy sok a 9 év. Két generációnyi különbség lenne köztük, ami már csak kényelmetlenség árán áthidalható. Mire a kicsi érdeklődni kezd, aktívan játszani akar, addigra a nagy kiskamasz lesz és a háta közepére se kívánja a zaklató totyogót. Még akkor is szerencséje van a kicsinek, ha a nagy együttműködő, de nem testvérként, hanem harmadik szülőként fogja vigyázni, irányítani a kis tesót. Szerintem ez jelenthet később jó kapcsolatot, de nem a klasszikus testvéri kötődés lesz.

Másrészt viszont a testvérek koruktól függetlenül lehetnek annyira mások, hogy pár év korkülönbség mellett sem tudnak mit kezdeni egymással. A nemük és személyiségük eltérései miatt már korán vágyhatnak külön társaságra, például egy hercegnős lány és egy boksz imádó fiú nehezen talál közös nevezőt. Így lényegében meg ugyanott vagy, mintha 10 év lenne köztük. Felnőttként már elmosódik ez, de addig eltávolodhatnak egymástól.

2021. aug. 29. 04:54
 16/38 anonim ***** válasza:
91%
Köztünk 12 év van. Amikor megszületett a testvérem, nem gondoltam arra, hogy sok vagy kevés a korkülönbség.
2021. aug. 29. 06:49
 17/38 anonim ***** válasza:
81%

Köztünk majdnem 8 van.

Nem volt egyszerű.

Igazából nem volt köztünk igazán jó kapcsolat.

2021. aug. 29. 07:22
 18/38 anonim ***** válasza:
85%

Köztünk 11 év van. Szeretjük mi egymást, de két egyke voltunk.

A saját 3 gyerekemet 4 és fél év alatt szültem, nem véletlenül.

2021. aug. 29. 07:39
 19/38 anonim ***** válasza:
81%
A nagy bébiszittere lesz a kicsinek. Biztos nem véletlen, hogy így alakult, ha még gyereket akarnék, bevállalnám én is. De játszani nem nagyon fognak, és ez már 5 év korkülnél is így van. Ettől függetlenül lehetnek jó tesók. Gyerekem osztálytársa és ismerős is azért szült nagy korkülönbséggel, mert a nagy akart kistesót. Jól is elsülhet.
2021. aug. 29. 07:47
 20/38 anonim ***** válasza:
69%

Köztünk öcsémmel több, mint 6 év van. 5-6 éves koráig elképesztőmód szerettük egymást, utána elkezdtem kamaszodni, neki is megmutatkozott a jelleme, onnantól kezdtünk eltávolodni egymástól. Mire ilyen 17-18 éves lettem egyszerűen egymáshoz sem szóltunk.

Ő az a tipikus újgazdag, elkényeztetett, számítógépfüggő gyerek lett, amit én mindig próbáltam elkerülni.

Én ezt a korkülönbségnek tudom be.

Sok a 9 év.

2021. aug. 29. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!