Szerintetek mennyire gáz ha egy szobába lakom 23 évesen a 21 éves öcsémmel?
Kb. egy barátomat se hivtam át még soha hozzánk annyira szégyellem.
Saját lakás nincs ahova tudnék menni, sajnos nem örököltünk nagyitól meg huszadrangú rokontól mint sok más szerencsés fiatal. Albérletre nincs pénzem, a keresetem nem fedezi a kéthavi kauciót meg a 150 ezres bérleti díjat. Vagyis fedezné, de kenyéren meg vizen köszönöm, de nem szeretnék élni. Szobáért szintén nem fizetek, azzal előrébb nem vagyok. Magánszféra lenne, de cserébe azért is fizetni kell szépen és még ismeretlen, kitudja milyen megbizhatatlan emberekkel osztozol mindenen.
A szülők pedig lefossák telibe, korábban se érdekelte őket ez a dolog hiaba könyörögtünk 10+ éven át egy szobáért, nekik megvan a kényelem az a lényeg, a mi helyzetünk nem érdekli őket. Pedig tudom az anyagi helyzetüket és 20 év alatt ha nagyon szerették volna simán összespórolhattak volna egy külön szobára nekünk, ez teljesen fixen állítom. Most már meg ugye minek huszonévesen a szoba, más ilyenkor mar házasodik meg gyereket vállal.
Mit gondoltok?
Köszi!
Aki pedig továbbra is csak szimpla picsogásnak gondolja a dolgot, olvassa végig a válaszaim és talán megérti a helyzetem.
Annyira egyébként nem kicsi a ház, az elosztasa nem jó, de fölfele semmi akadálya nem lett volna terjeszkedni, minden közmű fel van vezetve a tetőtérbe. Vagy akár hozzáépíteni is simán működött volna.
Ha csak havonta egy 20-ast félreraknak, simán pár év alatt ősszegyűlt volna a kellő összeg. :) Ja és tudok róla hogy volt régebben is több milliós megatakrítasuk, de csak ülnek a pénzükön azóta is. :)))
Teljesen normális körülmények közt nőttek fel. Nem 8an laktak együtt hogy megirigyeljék a példát.
Ja igen, és bármikor szóba hoztuk tesómmal a dolgot az elmúlt 6-8 évben, mindig csak a hárítás ment, meg hogy hagyjuk őket ezzel, most fáradtak, majd máskor megbeszéljük. Leszarták szimplán, bebasztak minket egy szobába, onnantól nem érdekelte őket a kényelmünk.
Teljesen jó volt a viszonyunk velük mindig is, semmi összefeszülés vagy utálat nincs. Egyszerűen nem volt szandékukban, hogy mint a legtöbb szülő, megadja a tőle telhető legtöbbet a gyerekének.
34# kedves kérdező, te írtad hogy kb átlagkereseted van, ami idén 411 e br, azaz netto kb 260.
De ha most meg 220 at keresel, áruld mar el légyszi mi a faxra tapsikolsz el ennyi pénzt?
Bazzmeg ebből havi 100 at teszek félre anyuéknál lakva, vagy többet.
Szarul osztod be a pénzedet.
Csak magad tehetsz a sorsodról, nem anyádék.
Te meg majd olyan házat vehetsz magadnak, amilyet akarsz, a te pénzedből, nem visszafelé kell mutogatnod hogy ki dolga lett volna.
Amúgy meg ha külön szobát is adtak volna szülők, gondolom akkor sem lenne cél a nyakukon megrohadni.
Állj meg bazzmeg a sarkadra, teremtsd elő a minimumot, ne picsogj hogy szobát tudsz csak bérelni hanem kezdj magaddal valamit mert így csak egy életképtelen lúzer maradsz örökre.
42# De miért a szüleid pénzét akarod te beosztani? Hogy jössz te ahhoz?
Oszd be a sajátodat, lássuk, mennyit teszel félre.
Továbbra sincs válasz, hogy mire megy el a pénz, ha nem tudsz továbblépni.
Ja, hogy nem futja luxus albérletre. Hát kicsikém alább kell adni az igényeket.
Más is csak íhy csinálja, de te még így se.
Jézus mária, nem értem, hogy miért ilyen gorombák az emberek.
Én is éltem egy kis ideig tesómmal egy szobába,de nagyon kényelmetlen volt. Főleg hogy én lány, ő meg fiú volt. Hálistennek nem tartott sokáig, de áttudom érezni a helyzeted. És amúgy nem értem, hogy valaki azzal jött hogy 50.000Ft-os albérlet? HOL? Mielőtt belemennénk az anyagiakba és leoltottátok volna szegény srácot, megkérdezhettétek volna hol lakik? Mert nem mindegy hogy Szatmárcsekén lakik vagy Pesten. Mert Pesten a legbénább lyuk is 150 rugó rezsivel együtt. És azt nem mondta, hogy minden fizetését elkölti. Nem lehet mindenkinek olyan jó a helyzete. Könnyebb róla beszélni mindenkinek, de ha ti lettetek volna benne akkor nem lenne ilyen nagy az arcotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!