Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek mennyire gáz ha...

Szerintetek mennyire gáz ha egy szobába lakom 23 évesen a 21 éves öcsémmel?

Figyelt kérdés

Kb. egy barátomat se hivtam át még soha hozzánk annyira szégyellem.

Saját lakás nincs ahova tudnék menni, sajnos nem örököltünk nagyitól meg huszadrangú rokontól mint sok más szerencsés fiatal. Albérletre nincs pénzem, a keresetem nem fedezi a kéthavi kauciót meg a 150 ezres bérleti díjat. Vagyis fedezné, de kenyéren meg vizen köszönöm, de nem szeretnék élni. Szobáért szintén nem fizetek, azzal előrébb nem vagyok. Magánszféra lenne, de cserébe azért is fizetni kell szépen és még ismeretlen, kitudja milyen megbizhatatlan emberekkel osztozol mindenen.

A szülők pedig lefossák telibe, korábban se érdekelte őket ez a dolog hiaba könyörögtünk 10+ éven át egy szobáért, nekik megvan a kényelem az a lényeg, a mi helyzetünk nem érdekli őket. Pedig tudom az anyagi helyzetüket és 20 év alatt ha nagyon szerették volna simán összespórolhattak volna egy külön szobára nekünk, ez teljesen fixen állítom. Most már meg ugye minek huszonévesen a szoba, más ilyenkor mar házasodik meg gyereket vállal.

Mit gondoltok?

2021. aug. 14. 00:38
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
45%

Na jólvan drága, keresd a kifogásokat, hibáztass mindenkit, csak te vagy a tökéletes szegény szerencsétlen kis angyalka 😃

Akkor maradj a kis szobádban a tesóddal. Igy soha nem is lesz nás a szitu.

Ahelyett, hogy itt sajnáltatod magad, most is dolgozhatnál. A hétvégi melókért többet fizetnek

További minden jót a kis szobádban...

2021. aug. 14. 10:31
 32/55 A kérdező kommentje:

17, 18, 19

Köszönöm, végre valaki aki átérzi és reálisan, az én szemszögemből nézi a szituációt.

19: pontosan így gondolom, pacsi!

2021. aug. 14. 10:33
 33/55 anonim ***** válasza:
55%

Bocs, de ha kb átlagkereseted van, ami netto kb 260 e körüli akkor mégis mire tapsolsz el ennyi pénzt ha otthon laksz, hogy még kaucióra sem telik?

Ne haragudj, de ebbe a történetbe bibi van. Mindenki kis lépésekkel kezdi. Kell lennie legalább pár száz ezer megtakarításodnak. Abból el lehet(ne) indulni.

2021. aug. 14. 10:43
 34/55 A kérdező kommentje:

Azt értsétek meg, hogy nem azzal van a bajom, hogy most nem kapok szobát. Arra gondolok, hogy mikor kellett volna, 10 évvel ezelőtt, akkor nem kaptam meg, amikor a legtöbb kiskamasz igen és lehetőség is lett volna rá.

Soha egy mobiltelefont nem kaptam vagy semmit sem tőlük, ami pár ezer forintnál drágább dolog lett volna. Miközben minden osztálytársam meg igen. Vagy esetleges nyaralás finanszirozasa barátokkal? Szóba sem jöhetett, egy fillért se adtak ilyenekre. Magamnak megvettem zsebpénzből az első érintőképernyős telómat, 17 évesen, mikor már mindenkinek az volt. És nem lenézve senki munkáját vagy keresetét, de nem eladóként meg takarítóként dolgoznak. Úgy tudom egy mérnök ember nem a létminimumot kapja...

Szóval lehet itt mindennel jönni, de az biztosan nem igaz, hogy mindent megadtak nekünk, amit tudtak. Mielőtt valaki azt gondolná hogy ki volt nyalva a seggünk elektronikai cuccokkal meg Armani ruhákkal, csak a sajat szoba nem készült el.

2021. aug. 14. 10:50
 35/55 anonim ***** válasza:
75%
Ha 17 évesen félre tudtál tenni pénzt, hogy legyen egy okostelód, akkor most 23 évesen nem tudsz félretenni pár hónapig egy albérletre? Vicces 🤣😃
2021. aug. 14. 10:52
 36/55 anonim ***** válasza:
27%

kérdező, a szülőknek van saját szoba?

az fel se merült, hogy ők a nappaliban alszanak, hogy a 2 gyereknek normális tinédzserkora legyen?

mert sok ismerősömnél sajnos nem telt 60-70m²-nél nagyobb lakásra, de ha már a szülők ilyen kis helyre vállaltak 2 gyereket, akkor kiköltöztek a nappaliba, vállalták a kényelmetlenséget, hogy a gyerekeknek jobb legyen

2021. aug. 14. 10:53
 37/55 A kérdező kommentje:

33: Nem azt irtam hogy nem telik, hanem hogy azt nem vagyok hajlandó kifizetni és emiatt kenyéren meg vizen élni, hó végén számolgatni a forintokat, hogy mondjuk egy pizzát rendelhetek e még 2000 forintért vagy nem tudom kifozetni a futárt. Ja és nem keresek 260-at, akkor mellélőttem az átlagkeresettel, egy negyvenest vonj le belőle.

Ha elkezdek albérletezni, életem végéig abban fogok élni. Mellette nem tudsz sajátra gyűjteni.

2021. aug. 14. 10:55
 38/55 A kérdező kommentje:
A nappaliban alszanak a szülők. És igy vagyunk egy szobában, egy kertes házban...
2021. aug. 14. 10:57
 39/55 anonim ***** válasza:
69%

erre nehéz mit mondani kérdező, kitartás, próbálj meg tesóddal lelépni egy olcsóbb albérletbe, jobb munkát találni, és vhogy összekaparni a pénzt

a szülőket idős korukban meg majd hasonlóan támogatod, ahogy ők tettek

2021. aug. 14. 10:58
 40/55 anonim ***** válasza:
57%

#38 ohh, akkor az nagyon picike ház, sajnálom :(

mondjuk tény, hogy nem egy nagy költség hozzáépíteni

szomszédom most csinálja tök egyedül hétvégente munka mellett a pincét, amire jön egy szint, hozzáépítve a házhoz, meg még emelet is rá

azért ezt össze lehetett volba hozni 20 év alatt, vagy megcsináltatni, régebben nem is voltak ilyen anyagárak

szüleid hogy nőttek fel?

ha nekik is hasonló volt, akkor lehet nekik ez a normális, és á ye érezték a gondotokat

2021. aug. 14. 11:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!