Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek mennyire gáz ha...

Szerintetek mennyire gáz ha egy szobába lakom 23 évesen a 21 éves öcsémmel?

Figyelt kérdés

Kb. egy barátomat se hivtam át még soha hozzánk annyira szégyellem.

Saját lakás nincs ahova tudnék menni, sajnos nem örököltünk nagyitól meg huszadrangú rokontól mint sok más szerencsés fiatal. Albérletre nincs pénzem, a keresetem nem fedezi a kéthavi kauciót meg a 150 ezres bérleti díjat. Vagyis fedezné, de kenyéren meg vizen köszönöm, de nem szeretnék élni. Szobáért szintén nem fizetek, azzal előrébb nem vagyok. Magánszféra lenne, de cserébe azért is fizetni kell szépen és még ismeretlen, kitudja milyen megbizhatatlan emberekkel osztozol mindenen.

A szülők pedig lefossák telibe, korábban se érdekelte őket ez a dolog hiaba könyörögtünk 10+ éven át egy szobáért, nekik megvan a kényelem az a lényeg, a mi helyzetünk nem érdekli őket. Pedig tudom az anyagi helyzetüket és 20 év alatt ha nagyon szerették volna simán összespórolhattak volna egy külön szobára nekünk, ez teljesen fixen állítom. Most már meg ugye minek huszonévesen a szoba, más ilyenkor mar házasodik meg gyereket vállal.

Mit gondoltok?

2021. aug. 14. 00:38
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
97%
20 éves koromig a két testvéremmel és az édesanyámmal éltem 39 négyzetmeteres lakásban. Soha nem szégyelltem senkit felhívni. Nem voltunk gazdagok, de mindig szép rend volt és boldogság.
2021. aug. 14. 03:04
 12/55 anonim ***** válasza:
91%

Mennyit keresel, és mióta dolgozol?

Társbérlet akkor is megoldás lehet. Ha szobát bérelsz, legalább egymagad lehetsz, nem az öcséddel.

2021. aug. 14. 04:46
 13/55 anonim ***** válasza:
63%

Okoska! Spórolj te!

Egy ilyen gyerek mellett nem csoda, hogy nem tudtak.

Mi sem voltunk gazdagok. A lányom legjobb barátnője egy szobában lakott a szüleivel.

Szereti őket.

Összetudtak volna...spórolni.

Nekem úgy tetszik mikor ti fiatalok a szüleitek pénztárcájában turkáltok.

Mutasd meg....

2021. aug. 14. 05:14
 14/55 anonim ***** válasza:
82%

Ilyen idős korban már a te hibád. Dolgozó ember vagy igaz keveset keresel. Legyél piacképesebb vagy találj egy jobban fizető állást! Természetesen gyűjtsd a pénzed önerőre! A fél ország 20-30% önerő után hitelből vett lakást. Nekik sikerült akkor neked miért ne sikerülne.

A szüleid pénzét ne te oszd be! Biztosan meg volt az oka, hogy nincs egy szobával több.

2021. aug. 14. 06:18
 15/55 anonim ***** válasza:
68%
150 ezres albérlet? Hol élsz te? 50ért már van tök normális kiadó lakás. Nem kell egyből luxuslakás a dunaparton jacuzzival 😃
2021. aug. 14. 06:35
 16/55 anonim ***** válasza:
61%
Ilyen felfogással, hogy várod a sült galambot, nem lesz szobád. Nálunk is egyben van a két fiú. Ha vmelyik csajt hoz, a másik a nappaliban alszik. Sztem nem a szülő dolga szexre alkalmas helyet biztosítani a gyereknek. Sörözni sem a szülőkkel kell. Én szobát béreltem, sok embert megismertem így, nem mind baltás gyilkos. Igen, ára van, de sztem megéri. Vagy nyavalyoghatsz, mint egy 3 éves, hogy ezt nem vette meg anyu, meg azt sem.
2021. aug. 14. 07:15
 17/55 anonim ***** válasza:
92%

Egy haverom pont így élt, egy kicsike szobában a felnőtt srác és a nővére, ráadásul nem akartam hinni a szememnek, még mindig emeletes ágyuk volt.

Más nem fért be a szobába, 20-on évesen a fiú-lány tesó emeletes ágyon... :D

Nem volt a haveromnak ciki, és én se mondtam rá semmit, csak mondom ide hogy hoznak fiút-lányt, mindig a párjukhoz mennek, ha van valakijük?

A szülők nagyon aranyosak, gondolom csak nem telt nagyobb lakásra, vagy a gyerekeknek sem volt igényük külön szobára, mert jól elvannak egy szobában, nem tudom. Azóta a lány férjhez ment, haverom pedig megnősült, vettek egy saját házat, aztán ennyi.

Megoldották. Ő rengeteget dolgozott, míg a szüleivel élt, gondolom kispórolta a házra vagy annak önerőjére valót.

Én 23 évesen a főiskola után albérletbe mentem, és bizony kispóroltam a fizetésből. Éljen a függetlenség. Aztán mikor megismertem a páromat, a szülőknél éltünk 3 évet, addig összeszedtük az önerőre valót saját házra. 3 év alatt gyűlt össze, vettünk egy házat, a szüleimnél pedig megszűnt a gyerekszoba.

Nekünk külön szobánk volt onnantól, hogy a bátyám elkezdett kamaszodni. :D

Minden gyereknek járna egy külön szoba.

Mi 3 szobás házat vettünk, előre gondolva arra, hogy ha gyerekünk lesz... Addig is van hobbiszoba, vendégszoba. :)

2021. aug. 14. 07:23
 18/55 anonim ***** válasza:
93%

Először a jelenlegi helyzetre:

Ameddig otthon élsz tudsz spórolni, ha ezt nem akarod megvárni nem kell rögtön lakást bérelni, az is haladás, ha bérelsz valahol egy szobát, esetleg valakivel felesben egy lakást.

Úgy az egészre:

Elhiszem, hogy nagyon dühítő (mondjuk tényleg nem mindenki örököl aki külön él). Én a szülők részéről nem szoktam érteni, hogy miért vállalnak annyi gyereket,ha nincs rá hely. Lehet mondani, hogy egy gyereknek nem kell sok hely,meg a szeretetet a lényeg, de ez nem teljesen igaz. Fontos lenne, hogy a gyereknek legyen külön helye, főleg amikor már kamasz. Elhiszem, hogy baromira kellemetlen neked a dolog.

2021. aug. 14. 08:13
 19/55 anonim ***** válasza:
81%

#21 ti legalább előre gondolkodtok...

de mekkora proli dolog már kipottyantani a 2 gyereket, aztán bedobni őket 1 lyukba 20 évig?

aki itt azzal jön hogy mutassa meg a kérdező, meg nem illik a szülők pénztárjácában turkálni...

nem inkább a szülőknek kellett volna előre gondolkozni, hogy egy lyukba nem vállalok 2 gyereket?

érdekes az én szüleimnek mindig az volt a legfontosabb hogy nekünk minden meglegyen, keményen dolgoztak, most meg is van az eredménye

2021. aug. 14. 08:13
 20/55 anonim ***** válasza:
99%

Mi is így voltunk testvéremmel, szegény a családunk. Mi ketten mentünk albérletbe, ahol 2 külön nyíló szoba volt. Így nem idegenekkel osztoztunk, hanem kvázi ugyanúgy a tesómmal, csak már volt saját szobánk. Ott laktunk kb 28 éves koromig, aztán hitelből meg a spórolt pénzből vettem egy garzont. Ugyanúgy egy szobám volt végülis, de legalább már csak én voltam egyedül.

Sok mindent nem tudsz tenni. Nekem is minden ismerősöm lakást kapott akkoriban, mert akkor még olcsó is volt, én meg irigyeltem őket, de ettől nem lettem előrébb. Bérelj külön nyíló, zárható szobát. Van egy csomó ilyen, akkor nem baj ha idegenekkel kell együtt lakni.

2021. aug. 14. 08:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!