Tesódnak van kulcsa a lakásodhoz/házadhoz? Ha nálad van, oda mehet, és azt csinálhat a lakásodban/házában, amit akar?
Nincsen, még csak az kéne.
Sajnos nem megbízható, ezt most nem fejteném ki.
Biztonságos tesókra gondoltam.
A távoli rokonságban nekünk is van egy hasonló eset, ahol az egyik fél alkesz, a másik tök normális.
8-as vagyok
Az én testvérem és amúgy az egész családunk teljesen normális, senki nem alkesz, rendetlen, lopós, megbízhatatlan, retkes stb., de ettől függetlenül egyszer sem jutott még eszébe senkinek sem kulcsot adni a másiknak a saját lakásához. Minek? Felénk az a szokás, hogy mindenkinek ahhoz a lakáshoz van kulcsa, ahol lakik vagy esetleg vannak ott cuccai, amiket használ (pl. nekünk is megvan még a szobánk a szüleinknél és hozzájuk rendszeresen járunk is mindketten, mi is ott laktunk sokáig, így oda van kulcsunk még). A testvérem lakásához ilyen formán semmi közöm nincsen, neki sem az én otthonomhoz. Ugyanúgy külön háztartásról van szó, nekem nem természetes, hogy valaki másnak az otthonában (rokon, barát, idegen, akárki) csak úgy otthon érezzem magam szabadon, ha amúgy nem magától értetődő a dolog vagy nincsen megbeszélve. Ha valamiért kell neki a kulcs, akkor oda merném neki adni vagy mit tudjam én megkínálnám vagy mondanám neki, hogy csináljon egy szendvicset, ha éhes stb., de nálunk ez nem rendszeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!