Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesódnak van kulcsa a lakásodh...

Tesódnak van kulcsa a lakásodhoz/házadhoz? Ha nálad van, oda mehet, és azt csinálhat a lakásodban/házában, amit akar?

Figyelt kérdés
2021. júl. 11. 16:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincsen, még csak az kéne.

Sajnos nem megbízható, ezt most nem fejteném ki.

2021. júl. 12. 13:08
 12/19 A kérdező kommentje:

Biztonságos tesókra gondoltam.

A távoli rokonságban nekünk is van egy hasonló eset, ahol az egyik fél alkesz, a másik tök normális.

2021. júl. 12. 13:26
 13/19 anonim ***** válasza:
3 an vagyunk testvérek, mindegyikünknek van kulcsa mindenkihez. Sokszor előfordul hogy kell ez az, fazék, flex, akármi,de a másik dolgozik, akkor oda telefonálunk hogy ide e adja, és be mehetünk e. Sose volt gond belőle.
2021. júl. 12. 14:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok

Az én testvérem és amúgy az egész családunk teljesen normális, senki nem alkesz, rendetlen, lopós, megbízhatatlan, retkes stb., de ettől függetlenül egyszer sem jutott még eszébe senkinek sem kulcsot adni a másiknak a saját lakásához. Minek? Felénk az a szokás, hogy mindenkinek ahhoz a lakáshoz van kulcsa, ahol lakik vagy esetleg vannak ott cuccai, amiket használ (pl. nekünk is megvan még a szobánk a szüleinknél és hozzájuk rendszeresen járunk is mindketten, mi is ott laktunk sokáig, így oda van kulcsunk még). A testvérem lakásához ilyen formán semmi közöm nincsen, neki sem az én otthonomhoz. Ugyanúgy külön háztartásról van szó, nekem nem természetes, hogy valaki másnak az otthonában (rokon, barát, idegen, akárki) csak úgy otthon érezzem magam szabadon, ha amúgy nem magától értetődő a dolog vagy nincsen megbeszélve. Ha valamiért kell neki a kulcs, akkor oda merném neki adni vagy mit tudjam én megkínálnám vagy mondanám neki, hogy csináljon egy szendvicset, ha éhes stb., de nálunk ez nem rendszeres.

2021. júl. 12. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
Nincs.
2021. júl. 17. 02:16
 16/19 toncsi64 válasza:
100%
Konkrétan ugyanaz a zár van mindkettőnknél, így a kulcskérdés megoldva :) Nyilván nem "jövünk-megyünk" ötletszerűen egymás lakásában, de pl amikor balesetem volt kifejezetten jól jött, hogy tudott hozni nekem otthonról mindent ami szükséges. Mondjuk szinte minden héten (általában hétvégén) egy napot együtt töltünk. Sajnos kevés már az élő családtag :(
2021. júl. 18. 06:04
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld pacsi.
2021. júl. 18. 11:30
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Van.
2021. aug. 1. 20:44
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyumnál van a pótkulcs, de a tesómnak is simán odaadnám. Jól jöhet, ha elveszítem a kulcsom, ha elutazom és valakinek meg kell locsolni a növényeket, stb.
2022. márc. 16. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!