Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsémmel együtt lakunk, de...

Az öcsémmel együtt lakunk, de nem akar lakbért fizetni?

Figyelt kérdés

Fél évig fizettem a lakbért (160ezer forintot), mert ő lusta volt dolgozni. Aztán most egy 8-9 hónapja feleztük a lakbért, most hogy kiment 2 hónapra svédországba dolgozni, mert ott sokkal többet lehet keresni, úgy tűnik hogy megint nem akar fizetni egy vasat sem. Pedig 20-ig még itt volt, és szeptembertől megint itt lesz.

Azon gondolkozom hogy kipakolom a cuccaimat, hazamegyek pár napra amíg ki nem nézek egy új lakást, aztán ennyi elég volt...

Mit gondoltok?

Azért mert az öcsém, még nem fogok hülyét csinálni magamból.

2021. jún. 29. 14:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Megmondod neki, hogy egyedül nem tudsz fenntartani két fős albit, ha nem ad bele, kiveszel magadnak egy egy személyesen, ő meg oldja meg a lakást ahogy akarja.
2021. jún. 29. 14:51
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Sztem se legyél hülye. Meg bűntudatod se legyen, Ő kezdte a "köcsögösködést". Szóval nehogy Te finanszírozd egyedül... Az a baj, h eddig is megtetted. Sztem vérszemet kapott.
2021. jún. 29. 15:04
 3/15 anonymousreview60 ***** válasza:
87%

#1: +1

#2: +1

A fentiekhez csak ennyit kell hozzátenni.

2021. jún. 29. 15:12
 4/15 anonim válasza:
95%
Én a helyedben még most is korrekt lennék és figyelmeztetném, hogy ez bizony nem jó buli neked, ha nem tud vagy nem akar beleadni az albiba amíg kint van semmi gond, de akkor Te keresel magadnak egy olyat amit fent tudsz tartani egyedül. Ezért nem sértődhet meg pláne ne szivasson meg Téged ha már a tesód... Te is tudnád másra költeni a pénzt, mintsem egy üres szobára :)
2021. jún. 29. 15:14
 5/15 anonim ***** válasza:
96%
Meg kell mondani neki, hogy nem megy így tovább, te erre, ő arra. Nem muszáj ám haraggal, meg mutogatással sem elválni, de ha nem megy, akkor ne erőltessétek. Nem értem az ilyen kérdésekben igazából mi lenne a kérdés, mert tök egyértelmű mi a megoldás.
2021. jún. 29. 15:21
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Tökre értem hogy testvéred de ha ez neki nem jelent semmit akkor addig fog kihasználni ameddig hagyod.

Vagy válaszút elé állítod, hogy vagy megfizeti ami kimaradt, és ezen túl rendesen fizeti (nagy kegyesen részletekben is fizetheti), mert az első jelre összepakolsz és fizetheti egyedül az egészet. Vagy eleve össze pakolsz és mész... Ha a saját testvéred paraszt veled, az nem túl jó előjel. Lustaságot értem én csak lesz@om, mert ezzel a másiknak árt. Ezt önzőségnek hívják. Ameddig nem dolgozott addig meg te tartottad el? Most meg hogy dolgozik megint neked kell eltartani? Ne húzd az időt mert neked is rossz lesz. Vagy hát csak neked lesz rossz.

2021. jún. 29. 15:24
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak akik írtak. Várom hogy visszaírjon, de semmi eddig. Estig várok, aztán ha nem kapok értelmes választ, kezdek pakolni.
2021. jún. 29. 15:29
 8/15 anonymousreview60 ***** válasza:
62%
Lehet, hogy duplaműszakot nyom, bebaszott stb. A válaszra hagyj neki 48 órát! Küldj SMS-t is, hogy levele van! Írd meg rögtön neki, hogy egyértelmű választ vársz a levél elküldésétől számított 48 órán belül. Ha így jársz el, az korrekt oda-vissza.
2021. jún. 29. 16:37
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jogos. Szerintem is az lesz a megoldás, hogy kiveszel egy neked megfelelő albérletet, és nem közösködsz vele. Még így is nagyon gáláns voltál, hogy eddig helyette fizettél (ha korrekt lett volna, az első svéd fizetéséből törlesztett volna).
2021. jún. 29. 18:27
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ideje külön albinak.
2021. jún. 29. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!