Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvéremnek alkoholproblémái...

Testvéremnek alkoholproblémái vannak, nem akar külső segítséget kérni, viszont a családját tönkreteszi?

Figyelt kérdés

Mi nem beszéltünk egymással hosszú évekig, de egy városban lakunk. A sógorom felkeresett engem, hogy tudnék segíteni neki, mert az a helyzet, hogy a testvérem alkoholista, és nem én pénzelem-e esetleg, mert hiába vette el a sógorom a húgomtól a pénzét, folyamatosan talál a lakásában sörös, boros, pálinkás üveget.

Elmesélte, hogy eleinte csak szabadnapokon kezdett el inni meg munka után. De most már munka előtt is iszik. Van kocsija, de éppen ezért busszal jár, mert azért annyi esze van még neki, hogy ittasan nem ül autóba. Eleinte el tudta vinni a gyerekeket iskolába, de pár hónapja (még mielőtt nem volt online oktatás a kicsiknek) már el se tudja vinni őket, mert folyton elkéstek, és a gyerekek szégyellték, hogy dülöngél az anyjuk, mert már hajnalba beiszik. Pénzt nem tudjuk honnan szerez. Sokszor magára hívta már a mentőt, hogy ő nagyon rosszul van, akkor is full részeg volt. Hetente irattatta ki gyerekorvossl valamelyik gyereket az iskolából, hogy aztán otthon tudjon lenni. A szép szóból nem ért, a csúnya szóból nem ért, még a gyermekei se érdeklik.

2021. ápr. 2. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Fogni kell a gyerekeket, és elköltözni.
2021. ápr. 2. 14:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Így, ahogy az első mondja. Te mit tudnál tenni, ha nem is beszéltek évek óta?
2021. ápr. 2. 14:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor egy jó döntés van, fogni a gyerekeket és hagyni ott pusztulni önmagában. Ha akarja, majd összeszedi magát (nem fogja).

Így csak a gyerekek meg a férje nyomorodik bele egy életre. Semmi értelme. Tapasztalatból mondom. Az alkoholistán nem segít semmi, max ő maga, ha akarja. De ez elég ritka.

2021. ápr. 2. 14:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Változás csak akkor lesz, ha akarja.
2021. ápr. 2. 15:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Alkoholista szülő gyerekeként mondom: Jobb ha a sógorod beadja a válópert, és viszi a gyerekeket. Nem árt ha tudja bizonyítani hogy a neje alkalmatlan szülőnek.
2021. ápr. 2. 15:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is alkoholista szülő mellett nőttem fel. Hálát adtam volna az égnek, ha a másik szülőm ott hagyta volna és elvitt volna engem a közeléből, de nem tette.
2021. ápr. 2. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Bebizonyítani ezeket az eseteket, rendőr, mentő papírokkal és beadni a válópert.
2021. ápr. 2. 16:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az alkoholista ha nem ismeri be a betegségét akkor nem fog tenni ellene semmit. Ez csak rosszabb lesz. Úgy tudom kényszergyógykezelés már nincs. De érdemes lenne az utána járásnak. Ha semmi sem használ akkor a kapcsolat megszakítása a megoldás, mielőtt valami visszafordíthatatlant tesz. Sajnálom, hogy így jártatok. Ez komoly betegség. Nehéz ellene küzdeni.
2021. ápr. 2. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!