Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha a testvérem...

Mit csináljak, ha a testvérem számítógép függő?

Figyelt kérdés

Előre megjegyezném hogy tudom, hogy ez még jobb mit a más felé függőségek, de azért ez sem normális.

A testvérem (16f) ,szerintem kimondhatom,hogy számítógép függő. Amikor haza ér a suliból, egyből nyomja be a gépet és kezdi nyomni a játékot. Nincsenek nagyon barátai sem, csak akikkel együtt játszani szokott, de az nem tudom mekkora barátság lehet. Én sem vagyok az a nagy társasági ember, de van egykét barátom még pár haverom is.

Próbáltam már azt hogy elhívom magammal hogy legalább kimozduljon, de nem akar és sehogy sem tudom kimozdítani itthonról.

A függőséget azért írtam, mert az utóbbi napokban nem volt jó a net annyira otthon és tényleg úgy viselkedik mint akinek elvonási tüntetei vannak.

Valaki járt már hasonló cipőben? Légyszi aki tud segíteni valamilyen tanáccsal írjon, mert tényleg féltem őt, főként attól hogy a jövőben a családon kívül senkije sem lesz.

A válaszokat előre is köszönöm

19f

2021. máj. 30. 11:32
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

30

(29-es vagyok)

Értelek, és egyetértek, de egyikből se egészséges napi 10 órát nyomni! :D

Mindkettő tökéletesen szétcseszheti az életed..

2021. jún. 1. 11:01
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Bármi szétcseszheti az életed, ha ész nélkül csinálod. Egyébként toltam napi 10 óránál többen is MMORPG-ket, de volt olyan 2-3 éves időszakom, hogy be se kapcsoltam a saját gépem otthon, miután hazaértem suliból.
2021. jún. 1. 11:08
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

32

Értelek, én is toltam elég sokat anno, igaz én FPS-t inkább (CS,Quake) így gondolom te is tisztában vagy azzal hogy mik a veszélyei.

Nyilván emberfüggő, sokan vannak akik órán odafigyelnek és 4-5ös osztályzatokat kapnak, vagy fejlettek a szociális képességei, így nem hagy rajta "nyomot" a rengeteg játék...

De legyünk őszinték, az emberek bő 90 százaléka nem ebbe a csoportba tartozik.

Illetve azt se hagyjuk figyelmen kívül hogy a videójáték függőség már egy hivatalosan elismert betegség!

Nem "boomerkedni" akarok, csak a kérdezőnek és a testvérének tanácsokat adni!

2021. jún. 1. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!