Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, ha a testvérem...

Mit csináljak, ha a testvérem számítógép függő?

Figyelt kérdés

Előre megjegyezném hogy tudom, hogy ez még jobb mit a más felé függőségek, de azért ez sem normális.

A testvérem (16f) ,szerintem kimondhatom,hogy számítógép függő. Amikor haza ér a suliból, egyből nyomja be a gépet és kezdi nyomni a játékot. Nincsenek nagyon barátai sem, csak akikkel együtt játszani szokott, de az nem tudom mekkora barátság lehet. Én sem vagyok az a nagy társasági ember, de van egykét barátom még pár haverom is.

Próbáltam már azt hogy elhívom magammal hogy legalább kimozduljon, de nem akar és sehogy sem tudom kimozdítani itthonról.

A függőséget azért írtam, mert az utóbbi napokban nem volt jó a net annyira otthon és tényleg úgy viselkedik mint akinek elvonási tüntetei vannak.

Valaki járt már hasonló cipőben? Légyszi aki tud segíteni valamilyen tanáccsal írjon, mert tényleg féltem őt, főként attól hogy a jövőben a családon kívül senkije sem lesz.

A válaszokat előre is köszönöm

19f

2021. máj. 30. 11:32
1 2 3 4
 11/33 felkelhetetle ***** válasza:
37%
A szüleidnek meg üzenem, hogy a gyereket nem elég megszülni, hanem foglalkozni is kellene vele, az azért elég problémát, hogy neked, mint a testvérének, kell ezt a kérdést feltennie és nem a szülei foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Az egyik legnagyobb probléma a mai gyerekneveléssel, hogy a többségnél kimerül abban, hogy megvesszük a gyereknek a számitógépet meg fizessük az internetet és a gyereknevelés meg is van oldva, hiszen nem lóg a nyakokon a gyerek, igy abban a hitben vannak, hogy minden rendben van, hát hogyne... Persze, nyilván a leírtodból következtettem ezt ki, a teljes storyt nem ismerem.
2021. máj. 30. 12:47
 12/33 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem rég elveszett ügy az egész, ha a szüleidnek ez a dolog nem fontos, és te "hajtod" csak, aki ugyanúgy gyerek a szülei vonatkozásában, mint a tesód.

Vagyis a szüleidnek kellene felismerniük a függőség tényét és azt, hogy ez "gáz", és ha a radikális megoldások (netkikapcsolás pl.) nem segítenek, akkor addiktológushoz (függőségekkel, sznvedélybetegségekkel foglalkozó orvos-szakemberhez) fordulni. Amíg ők ezt nem ismerik fel, és hagyják, mint fürdőkádban langyos vizet, addig te nem fogod tudni kiharcolni, hogy történjék valami, mivel te akárhogy is - a szüleid szemében legalábbis - mégiscsak gyermek vagy.

2021. máj. 30. 12:54
 13/33 felkelhetetle ***** válasza:
24%
Azért jó lenne, ha a lepontozók elmagyaráznák, hogy miért is nincs igazunk, én szívesen tanulnék új dolgokat és nyitott vagyok arra, ha esetleg nincs igazam, de egy lepontozásból nem fogok tanulni semmit sem. Bár van egy sejtésem, hogy nem a válaszaimmal van a baj, hanem beleléptem valakinek a büszkeségébe. :)
2021. máj. 30. 13:31
 14/33 anonim ***** válasza:
22%
Túltoltad az agyalást azé
2021. máj. 30. 13:40
 15/33 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem meg hagyd játszani ne fontoskodj. Mitől másabb ez, mintha egész nap kint lógna? Neki ez a szórakozás most.
2021. máj. 30. 13:42
 16/33 felkelhetetle ***** válasza:
19%
14 Ja értem, a te szellemi nívódnak ez már túl magas. Igazad van, arra tényleg nem gondoltam, hogy vannak olyan emberek akiknek ez már túl van ,,agyalva". Gondolom, az ilyen emberek csodálkoznak majd a legjobban, honnan van ennyi lelkibeteg ember ezen a világon.
2021. máj. 30. 13:46
 17/33 felkelhetetle ***** válasza:
4%

15 Azzal tényleg nem lenne semmi baj, ha alkalmanként leülne és játszana, az tényleg csak szórakozás, de ha valaki következetesen mindennap, minden szabadidejét a játékokra áldozza, na ott már el kell gondolkodni, hogy ez helyes-e igy?

Attól másabb, ha kint lógna, akkor emberekkel találkozna, kapcsolatokat építene, mozogna, egészségesebben élne, ami hasznára válna, ha valaki számitógépes játékokra áldozza a teljes szabadidejét, azt a magány nagyon gyorsan megtalálja és leépül. Nem azzal van baj, ha játszik, hanem azzal ha nem tudja tartani a mértéket és csak ez tölti ki a magánéletét, na az hatalmas baj.

2021. máj. 30. 13:51
 18/33 anonim ***** válasza:
73%
De ha neki ez a jó élet? Nem mindenki akar haverkákat meg unalmas emberekkel az unalmas életükről beszélni.
2021. máj. 30. 14:07
 19/33 felkelhetetle ***** válasza:
24%

18 Azt az apróságot elfelejted, hogy az ember egy társas lény, mindenkinek szüksége van a társaságra ez egy biológiai szükséglet, esetleg nem ártana ránézned a Maslow-piramisra. Persze itt mondhatod, hogy vannak introvertáltabb emberek, akik annyira nem társas lények, viszont nekik is szükségük van legalább egy olyan emberre, akiben feltétel nélkül megbíznak.

Senki nem mondta, hogy unalmas barátaid kell, hogy legyenek, mindenki tudd találni olyan társaságot, akik az adott szemszögből nem unalmasak, ugyanis az relatív, hogy ki az unalmas meg ki nem.

Az úgy megvan, hogy egy heroinista szemszögéből is az egy jó élet, ha a saját anyját is eladná a következő adagért, szerintem mégsem mondanád rá, hogy ez igy rendben van. A közös a két fajta ember között, hogy mind a kettőből a függőség beszél.

2021. máj. 30. 14:45
 20/33 anonim ***** válasza:
46%

Nem semmi, hogy némely hozzászóló szerint ez normális, ha valaki számítógépfüggő...

Volt már nem egy olyan kollégám, aki 40 feletti volt, és az egész felnőttkora ebből állt, hogy meló után hazament és hajnalig nyomatta a játékokat... Aludt 2 - 3 órát!

Napközben meg megivott vagy egy liter energiaitalt... Ezt így csinálta több kollegám is különböző munkahelyeken!

Azt már szerintem mindenki kitalálta, hogy a többségük a negyvenes éveikben is a szüleivel élt, mivel ennyi volt az életük...

Volt olyan is, akinek kisgyerekei voltak. Ő egy fokkal talán jobb, mert ő úgy csinálta, hogy 10 körül lefektette a gyerekeket, aztán szintén hajnalig játszott... Felesége is volt...

Aztán egyszer meglepődik majd, ha az asszonyt más fogja dugni - ha már a férje nem képes rá...

Szóval, gyerekként "Hagy csinálja! Majd kinövi!", aztán esélyed, hogy mégsem növi ki, hanem ezzel cseszi el az egész életét!

Az már csak mellékes, hogy felnőttkorban az ilyen számítógépfüggő emberek általában alkoholisták, erős dohányosok, elhízottak és gyakran drogosak is...

Szép kilátás, ugye? "Hagy csinálja a gyerek!"...

2021. máj. 30. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!