Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ennyire borzalmas lennék?

Ennyire borzalmas lennék?

Figyelt kérdés

18 éves öcsém közölte hogy dolgozni akar és talált is egy helyet ahol nyáron szedhet dinnyét óránként 1000 forintért. Mondtam hogy ne akarjon ennyiért nehéz fizikai munkát végezni a tűző napon, jöjjön a vállalkozásomhoz ahol csak ülnie kell és válogatnia. (Egy gép is meg tudná csinálni) Órabért nem is merek írni annyira nevetséges összeget ígértem neki (mivel elfogult vagyok vele, mégis a testvérem) de legyen annyi elég hogy a dinnyés órabér többszöröse. Meg is beszéltük hogy tegnap 8-ra jön. Nem jött. Megbeszéltük hogy semmi baj, akkor ma. Nem jött. Előbb hívott hogy meggondolta magát, marad a dinnyézésnél. Erre pár perccel később hívott anyám hogy mennyire szar alak vagyok hogy a saját öcsémet akarom dolgoztatni magam helyett és mi az hogy azzal fenyegetőzök hogy ha nem jön akkor felveszek mást a helyére.

Én az ő korában árufeltöltő voltam.

2021. máj. 9. 10:52
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Mármint úgy értem, hogy ha mások csinálják meg helyettem a dolgomnat, akkor ami miatt nem hagyom azok vagy az elveim - mert tudom, hogy ez nem korrekt -, vagy valamiféle szégyenérzet fog rávenni. Na, őnála ezek nem működnek.
2021. máj. 12. 17:35
 32/33 anonim ***** válasza:
Nem vagy borzalmas. Viszont az öcsédnek -férfi lesz belőle!- jót tesz a dinnyeszedés. Az olyan, mintha medicinlabdát emelgetne, edzi a karját, hátát, mindent. És még neki fizetnek érte, nem ő fizet az edzőteremért.
2021. máj. 27. 17:45
 33/33 anonim ***** válasza:
Jól tetted, hogy felajánlottál neki munkát. A dinnyeszedés való ezek szerint neki ezresért, ott valószínű ha egy nap nem jön be, szevasz van. Jobb abból a szempontból, hogy nem családi vállalkozásban kezd el dolgozni, hogy megtapasztal jobban dolgokat (kötöttségek, feladatok, felelősség, valamint NYELÉS).
2021. dec. 12. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!