Ennyire borzalmas vagyok?

Figyelt kérdés
Harmadéves egyetemista leszek, mérnökinformatikus. Jelenleg egy cégnél vagyok szoftverfejlesztő programozó, de a keresetem fele elmegy az egyetemi dolgokra, kolira, kajára stb. A negyedét hazaadom és a negyedét elteszem mert lakásra gyűjtök. Viszont napi szinten megy az ordítozás hogy semmihez nem értek,semmit se segítek, csak egész nap a gépen játszok és ne meséljem be hogy ez munka. Az igazi munka, naponta többször hangoztatják, a fizikai munka. Apám tudtom nélkül lebeszélt nekem egy csomó melót szomszédokkal hogy segítsen ha már magamtól nem találtam. Mehettem füvet nyírni, mogyorót és paradicsomot szedni 500 forintos órabérért amit úgy adtak oda mintha alamizsna lenne. Ezzel viszont a programozással elmaradtam, 3 napig nem aludtam mert egész éjjel dolgoztam hogy meglegyen határidőre. Persze utána azért ordított apám mert egész éjjel hallotta egy emelettel alattam hogy gépelek (kizárt, direkt szilikon billentyűzetet használtam. miután volt már ebből problémánk korábban is) és nem tudott aludni tőlem. Rendszeresen fenyeget hogy magas a villanyszámla és biztos a gépem miatt, adjak haza több pénzt de a gépemet is szét fogja verni majd hogy tanuljak belőle. Múltkor kerítést festetett velem, ő csak kiadta a feladatot és meg se nézte csak mikor kész lett. Jól fel is pofozott mert egy helyen hiába csiszoltam le a régit, egy pénzérme nagyságú területen lepergett. Bár annyi vétkem volt hogy miután felpofozott és ordított hogy semmihez se értek csak a gépen játszáshoz, közöltem vele hogy ezzel a gépen játszással ha meglesz a diplomám és megkapom a szoftverfejlesztő átlagbért (most fele annyit se kapok gyakornokként) akkor lesz annyi pénzem hogy majd felveszem gondnoknak és akkor nem baj hogy nem értek semmihez, mert ő elmondása szerint igen.

2020. aug. 13. 17:20
A kérdező szavazást indított:
SZörnyű vagy
Ne foglalkozz vele, nincs veled baj
Amíg ezt leírtad, kigazolhattad volna Irénke néni kertjét
138 szavazat
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
99%
Egyáltalán miért mész haza? Miért ott tartod a gépet? Menj koliba.
2020. aug. 13. 17:30
 2/30 anonim ***** válasza:
99%
Sőt, ha jól olvasom kolis vagy. Akkor az egyetlen kérdés. Miért mesz haza? Oke, korona vírus. De ha már vissza lehet menni. Nyáron is lehet kolisnak menni.
2020. aug. 13. 17:31
 3/30 anonim ***** válasza:
96%

Felnőtt embert pofoz az apja?

Hát ha hagyod hogy ennyire domináljon, és ennyi esze van akkor fog is.

Sarkadra kéne állni, és őt kicsit lebillenteni a sarkáról a sarokba befelé.

2020. aug. 13. 17:31
 4/30 anonim ***** válasza:
99%
Ilyen körülmények között én nem értem mit ülsz otthon, mikor van béred, simán el tudnál költözni végleg is. Vmi miatt mégis megéri otthon lenni, de ha mégsem így van, akkor meg tényleg adódik a kérdés, hogy miért nem mész el.
2020. aug. 13. 17:34
 5/30 anonim ***** válasza:
99%
Egyáltalán miért mentél el ezekre a munkákra????? Főleg úgy, hogy közben az igazi munkáddal lemaradtál.
2020. aug. 13. 17:35
 6/30 anonim ***** válasza:
98%

Én ezermester vagyok, vállalkozó és három fiam van. Tudok dolgozni keményen, és a fiaim is segítenek HA!! Ráérnek.

Az apád nem vesz férfi számba, de ezzel csak azt éri el, hogy te is bebeszéled magadnak. ne hagyd. Azt üzenem apádnak, hogy egy igazi fasz. szívesen szájonverném.

2020. aug. 13. 17:35
 7/30 A kérdező kommentje:

Nincs koli sajnos, vagyis csak egy szint van nyitva a korona miatt, de ott is a HÖK,a kolis vezetőség és pár olyan ember lakik akik az egyetemnek dolgoznak, nincs több szabad hely pedig sokan vagyunk akik kolisak lennének.

Albérletre sajnos nem telik, de gyűjtök rá, mint ahogy írtam.

Köszi a válaszokat!

2020. aug. 13. 17:41
 8/30 A kérdező kommentje:
Egyébként nem egy olyan gépem van ami valós időben rendereli a 4K-s videót. Jó ha 100 ezret ér, gémer körökben kettes alát kapnék rá, a munkámhoz is éppen csak elég, de gondolni se merek a fejlesztésre.
2020. aug. 13. 17:43
 9/30 anonim ***** válasza:
99%

Ha komolyan felhozza apád, hogy a géped fogyaszt sokat, akkor vegyél egy ilyet és majd kiderül az igazság:

[link]

Meg is kereshetitek vele, hogy a lakásban melyik készülék okozza a túl magas fogyasztást.

De szerintem egyszerűen arról van szó, hogy nem képes elfogadni, hogy felnőtt vagy. A munkádat pedig nem érti, nem fogja fel, hogy ezért tényleg pénzt adnak, hogy az ilyen munkára tényleg szükség van. Neki a számítógép csak a játékot jelenti.

Albérletre miért kell gyűjtened? Nyilván csak olyan albi jöhet szóba, amit amúgy havonta is tudsz fizetni majd. Vagy a kaució sincs még egyben?

Ha saját lakásra gyűjtenél, azt elhalasztanám addig, míg teljes bért kapsz. Főleg, ha nagyon elmérgesedik otthon a helyzet.

2020. aug. 13. 18:00
 10/30 anonim ***** válasza:
95%

Szobát bérelni sem tudsz más egyetemistákkal, akár kevésbé felkapott helyen? Nem baj, ha szűkös, a jelen helyzetednél jobban hangzik. Sajnálom, hogy ilyen primitívek a szüleid, menekülj, ahogy tudsz.

A barátomat sem segítették, ő rendes prog állást vállalt 30 órában és csúszott inkább az egyetemmel.

2020. aug. 13. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!