Meséljetek, kérlek! Tényleg ennyire borzalmas?
Este 11-kor elment a magzatvíz, össze szedtem a cuccaimat, 3 perces fája´sokkal bementünk a korházba, ott mi voltunk az egyetlenek, a bába egy fiatal csaj volt, elnevetgéltünk vele, majd a kitolásnál lejött az aszisztens orvos is, majd 2-kor meglett a lányom. Kicsit repedtem, de 2 nap után már szinte nem fájt. ìgypont a kiírt napon született meg.
Az elsö lányomnál 4 órás szülés volt, ott talán a kitolási szakasz volt hosszabb, de az is könnyü volt.
Nekem viszont a szoptatás volt mindegyiknél egy rémálom.
Nem olyan vészes a gátmetszés és amikor vágják, nem is érzed majd - már ha kell.
Az első fiunk a szülőszobába fekvéstől 1,5 óra alatt megszületett, óriásbébi, gátmetszés, de csak az 1 órás vajúdás része volt hányinger. Az szószerint olyan a végére, mint egy erős hányinger roham. A tényleges szülés meg ugyan az az inger, mint a nagywczés, tolási inger egymás után, az szerintem már nem is fáj.
Persze az orvoson is múlik, de a legtöbb majd mégis rajtatok, hogy fogadd el azt, ami történik és akkro ott már ne félj majd, hanem csináld, amit a szülésznő/orvos mond. Én szerettem hallani, hogy hol tart épp a gyerek pl. örültem, hogy halad előre a dolog.
Szóval nekem az első az egy kellemes csalódás, most a másodiktól megint nagyon félek és reménykedem, hogy nem csak szerencsém volt elsőre, hanem tényleg ennyi egy normális szülés :) 2Fáj" amúgy, de nem úgy, ahogy elképzeled!
2. vagyok,
Igen, azt lehagytam, hogy nekem is a szoptatási időszak tett be. Második gyerekkel ezt a kínlódást nem csinálom végig, ha nem megy nem erőltetem mindenáron az tuti.
Egyáltalán nem féltem. A kiírt időpont után két nappal az vizsgálat közben szivárgott a magzatvíz. Irany szülni. Fájáserősítő fájásgyengeség miatt. 1-2 óra múlva maga volt a pokol. Nem tágultam, egybefüggő, az ájulásig elviselhetetlen fájásokkal. Rossz nst miatt sürgősségi császár lett belőle. A gerincembe az érzéstelenítő komolyan mondom megváltás volt.
Hamar felépültem.
A szules utani heten azt mondtam, h inkabb mindennap szulok, csak szoptatni ne kelljen... Ez eleg beszedes, ugye? Egyebkent elso baba, es ot ora alatt lezajlott, a doki is hulyenek nezett, de lekozoltem, h max 5 ora alatt meglesz a gyerek. Tudatosan keszultem ra, a gyerekkel is megbeszeltem, h en villamgyorsan tagulok, o meg jon, mint a gyorsvonat.
Gatmetszest nem ereztem, pedig lattam a szulesznom kezeben az ollot, tehat tudtam, h most fog vagni. Az egeszbol az eleje volt igazan gaz, egett a derekam, mintha perzselnek, kb egy oran at a haloing is fajt, h hozzaert, majd volt egy fel ora kb, mikor mar tolofajasok voltak, de meg nem lehetett nyomni. Az vacak volt, de siman birhato.
A dokim az utolso ket orara esett be, a szulesznommel egyutt, mert masnap inditottak volna, es az ugyeletes legyintett a fajdalmamra, h ezek csak joslok, konkretan ki akart tenni a vajudobol, en meg lefekudtem az agyra, h marpedig nem megyek ki, mert zavarom a szobatarsaimat azzal, h minden fajasnal kiugrok az agybol. Megnezte nst-vel, lekozolte, h ne hisztizzek, es ott hagyott, mikor visszajott, akkor ujra nst, ujra legyintes, majd meltoztatott harmadszor is kinezni a keresztrejtvenyebol, es megvizsgalt. Akkor kezdett kapkodni, h hany ujjnyival jottem, mert eltunt a mehszaj...Ekkor hivta vegre a dokimat, szulesznomet, ejfelkor mentem be, es 4.40-kor felsirt a fiam.
Egy hete szültem meg a kisfiamat, és nem is tudtam, hogy volt-e gátmetszésem, a férjemtől tudtam meg, hogy volt. :D
Amúgy a fiam lapjával jött kifelé, nem fordult oldal irányba, így belül repedeztem szét apró helyeken, azt kellett összevarrni, de nem nagyon érzetem fájdalmat, csak kellemetlen volt, hogy szülés után még egy órát férceltek. DE ki lehet bírni!
Én kaptam gerincközelit, ez is számít gondolom.
27N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!