Ennyire borzalmas vagyok?

Figyelt kérdés
Harmadéves egyetemista leszek, mérnökinformatikus. Jelenleg egy cégnél vagyok szoftverfejlesztő programozó, de a keresetem fele elmegy az egyetemi dolgokra, kolira, kajára stb. A negyedét hazaadom és a negyedét elteszem mert lakásra gyűjtök. Viszont napi szinten megy az ordítozás hogy semmihez nem értek,semmit se segítek, csak egész nap a gépen játszok és ne meséljem be hogy ez munka. Az igazi munka, naponta többször hangoztatják, a fizikai munka. Apám tudtom nélkül lebeszélt nekem egy csomó melót szomszédokkal hogy segítsen ha már magamtól nem találtam. Mehettem füvet nyírni, mogyorót és paradicsomot szedni 500 forintos órabérért amit úgy adtak oda mintha alamizsna lenne. Ezzel viszont a programozással elmaradtam, 3 napig nem aludtam mert egész éjjel dolgoztam hogy meglegyen határidőre. Persze utána azért ordított apám mert egész éjjel hallotta egy emelettel alattam hogy gépelek (kizárt, direkt szilikon billentyűzetet használtam. miután volt már ebből problémánk korábban is) és nem tudott aludni tőlem. Rendszeresen fenyeget hogy magas a villanyszámla és biztos a gépem miatt, adjak haza több pénzt de a gépemet is szét fogja verni majd hogy tanuljak belőle. Múltkor kerítést festetett velem, ő csak kiadta a feladatot és meg se nézte csak mikor kész lett. Jól fel is pofozott mert egy helyen hiába csiszoltam le a régit, egy pénzérme nagyságú területen lepergett. Bár annyi vétkem volt hogy miután felpofozott és ordított hogy semmihez se értek csak a gépen játszáshoz, közöltem vele hogy ezzel a gépen játszással ha meglesz a diplomám és megkapom a szoftverfejlesztő átlagbért (most fele annyit se kapok gyakornokként) akkor lesz annyi pénzem hogy majd felveszem gondnoknak és akkor nem baj hogy nem értek semmihez, mert ő elmondása szerint igen.

2020. aug. 13. 17:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
59%

20 évesen NEM gáz, ha különköltözöl, hanem ésszerü lépés!

A még 3-4 év csak arra lenne jó, hogy éledet végéid ottmaradj!

Azzal meg nem kell foglalkozni, MIT mondanak, tipikusan azok a szülök jönnek azzal, hogy úgyis visszajön a gyerek, akik félnek a gyerek önállósodásától, ileltve hogy elvesztik fölette a hatalmukat!

Szerintem MINÉL ELÖTT lépj le, késöbb egyre nehezebb lesz, mert tönkretesznek lelkileg!

2020. aug. 14. 11:11
 22/30 kovpet ***** válasza:
32%

"Máshol se kapnék többet"

Mennyit kapsz most? Ha nem kapsz 300 ezret, akkor válts. De legalább kérdezz körbe.

2020. aug. 14. 11:14
 23/30 anonim ***** válasza:
75%

Nem igaz, hogy csak egy érettségid van. Van tapasztalatod, és az nagyon sokat számít. Nézz körül.

A 20 év egyáltalán nem korai. Engem 18 évesen zavartak el.

2020. aug. 14. 11:27
 24/30 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem nem gáz otthon lakni, ez függ a körülményektől. Én is otthon lakom, pedig 30 vagyok és nekem is vannak néha összezörrenések a szüleimmel. De nálunk 2 generációs a ház+másik telken építkezünk. Nálam akkor van szívás ha épp munkát keresek, mert ba.ogatnak folyton, hogy találjak már. Félretenni viszont így könnyebb. Én vok a gépészmérnökit végzett kommentelő, és nekem már van pár év főállásban tölött tapasztalatom, de örülnék én a 300 nettónak :D Persze it-ban jobb valamivel a fizetés az tény.

Ha apámmal elvállalok melót, ahova elvisz, vele tudok plusz zsebpénzt keresni. Én inkább azt tanácsolom próbálj jó viszonyra törekedni, mégiscsak a szüleid, a menekülés csak látszatmegoldás. És akár lehet 2 helyről is bevételed a végén, vagy beletanít valamibe a faterod.

2020. aug. 14. 11:44
 25/30 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem meg a "mégiscsak a szüleim" a látszatmegoldás.
2020. aug. 14. 12:03
 26/30 anonim ***** válasza:
23%
25: Az a látszatmegoldás, hogy elmegy és marad a szüleivel egy híg fosban, vagy ha megpróbálja velük megbeszélni a dolgot és közösen lefektetik a kereteket. Kérdező, te tudod, de én az intelligens megoldást javaslom.
2020. aug. 14. 12:23
 27/30 anonim ***** válasza:
81%

ma 11:44-es/ma 12:23-as: nem tudom, nem olvastad el, mit ír a kérdezö, vagy nem tudsz szöveget értelmezni?????

A szülei nem vevök a megbeszéljükre, szerintük amit a kérdezö csinál, az NEM MUNKA, csak azt ismerik el, ami fizikai munka.

A kérdezöt nem hagyják dolgozni, megpofozzák, és ezt jogosnak tartják.

Persze, te könnyen írogatsz, mert neked nincsenek ilyen gondjaid, a kérdezönek ugyanis nem az a problémája, hogy NÉHA segíteni kellene a szülöknek!

Ilyen esetben NINCS MIT megbeszélni és az egyetlen értelmes és logikus megoldás a különköltözés és ez egyíttal az intelligens megoldás is.

Az, hoyg a szüleivel tartja-e a kapcsolatot, más téma, de sok értelme annak sincs, ha ennyire lenézik.

Arról meg ne is beszélj, hogy ki ül a langyos ...-ban, mert aki 30 évesen még a szülökkel lakik és szerinte ez az optimális, annak nem sok jogosultsága van ebben a témában.

2020. aug. 14. 12:40
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

12:40es minden szavával egyetértek. 26 behúzza fülét-farkát, mert az anyagilag megéri neki, és mert az ő szülei még elviselhetőek. De van az a szint, ami már nem az. Ha egy felnőtt embert felpofoznak, azt senkinek nem kell elviselni.

És két NAGYON különböző dolog, hogy te néha elmész segíteni apádnak a fizikai munkában némi mellékesért, vagy ha valakinek az apja vissza akarja rángatni a gyerekét egy jól fizető értelmiségi munkából a saját szintjére. Nehogy már többre vigye a gyerek, mint ő. Na az ilyet ott kell hagyni, és vissza se nézni. És nincs "de mégiscsak a családom". Mert a család feltétele nem a vérrokonság, hanem hogy támogatjuk egymást.

2020. aug. 14. 13:14
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha kolit is fizetsz, akkor mit keresel otthon??? Most ha nincs koli, akkor miért nem bérelsz egy szobát??? Bármi jobb a türhő, tanulatlan apádnál.
2020. aug. 14. 18:11
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim a tesómmal ugyanezt csinálták. Miután elköltözött, kiderült, hogy nem a gépe fogyasztott olyan sokat, hanem a régi hütőszekrény.

De az én szüleimnek sem munka az irodai munka. Én egész nap csak beszélgetek és kávét főzök - titkárnő vagyok-. A tesóm pedig a gépen játszik - szintén informatikus.

Mi a tesómmal közösen bérelünk egy kis lakást. 40 m2 sincs az egész. Én vagyok a nappaliban, ő a félszobában. Ezerszer jobb, mint otthon a szüleinknél.

2020. aug. 14. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!