Harmadéves egyetemista leszek, mérnökinformatikus. Jelenleg egy cégnél vagyok szoftverfejlesztő programozó, de a keresetem fele elmegy az egyetemi dolgokra, kolira, kajára stb. A negyedét hazaadom és a negyedét elteszem mert lakásra gyűjtök. Viszont napi szinten megy az ordítozás hogy semmihez nem értek,semmit se segítek, csak egész nap a gépen játszok és ne meséljem be hogy ez munka. Az igazi munka, naponta többször hangoztatják, a fizikai munka. Apám tudtom nélkül lebeszélt nekem egy csomó melót szomszédokkal hogy segítsen ha már magamtól nem találtam. Mehettem füvet nyírni, mogyorót és paradicsomot szedni 500 forintos órabérért amit úgy adtak oda mintha alamizsna lenne. Ezzel viszont a programozással elmaradtam, 3 napig nem aludtam mert egész éjjel dolgoztam hogy meglegyen határidőre. Persze utána azért ordított apám mert egész éjjel hallotta egy emelettel alattam hogy gépelek (kizárt, direkt szilikon billentyűzetet használtam. miután volt már ebből problémánk korábban is) és nem tudott aludni tőlem. Rendszeresen fenyeget hogy magas a villanyszámla és biztos a gépem miatt, adjak haza több pénzt de a gépemet is szét fogja verni majd hogy tanuljak belőle. Múltkor kerítést festetett velem, ő csak kiadta a feladatot és meg se nézte csak mikor kész lett. Jól fel is pofozott mert egy helyen hiába csiszoltam le a régit, egy pénzérme nagyságú területen lepergett. Bár annyi vétkem volt hogy miután felpofozott és ordított hogy semmihez se értek csak a gépen játszáshoz, közöltem vele hogy ezzel a gépen játszással ha meglesz a diplomám és megkapom a szoftverfejlesztő átlagbért (most fele annyit se kapok gyakornokként) akkor lesz annyi pénzem hogy majd felveszem gondnoknak és akkor nem baj hogy nem értek semmihez, mert ő elmondása szerint igen.
Találj még két olyat, akinek nem jut koli és béreljetek közösen egy lakást, hogy mindenkinek legyen egy szobája. Úgy azért már ki lehet fizetni és ha nem otthon laksz, akkor nem kell hazaadnod se, meg ha nagyon nem jössz ki a pénzedből, akkor a spórolást hagyd egy ideig. Nagyon nem tesz jót a fejlődésednek az otthoni légkör, most az legyen az első, hogy erre találj megoldást.
2020. aug. 13. 18:19
12/30 anonim válasza:
Az egyetlen értelmes megoldás, ha elköltözöl - akár egyedül egy kisebb szobába, akár másokkal közösen -, de annak, ami nálatok van, semmi értelme!
(vagy esetleg valami rokonhoz menni átmenetileg, akinek több esze van, mint apádnak)
2020. aug. 13. 18:25
13/30 anonim válasza:
Bérelj szobát!
2020. aug. 13. 18:51
14/30 anonim válasza:
Összeköltözés meglátásom szerint a legjobb.
De legközelebb letenném elé a gépet, megmondanám csinálja meg a feladatod, mire te végzel a többi (házi) munkával. Ha nincs kész mire végzel, akkor fizessen neked.
2020. aug. 13. 18:51
15/30 anonim válasza:
Nem is értem, ha ekkora őstulok és vaskalapos, akkor eleve hogy tudtál ilyen suliba menni? Támogatta hogy oda járj de mégsem akarja hogy olyan végzettséget szerezz?
Ezt valahogy nem tudom összerakni a fejemben. Azok a szülők akik lemaradtak száz évvel és nyomják a proli fizikai munkás szöveget, eleve nem is szokták engedni hogy a gyerekük továbbtanuljon.
2020. aug. 13. 18:52
16/30 anonim válasza:
Az apád a borzalmas nem te.
Itt én a költözésben látom a megoldást és utána egy fillért se hazaadni.
Esetleg a jelenlegi helyen, ahol gyakornok vagy, ott nincs szolgálati lakás? Lehet, hogy szálló csak, de még az is jobb ennél a légkörnél. Többet is tudnál félre rakni. Érdemes lenne rákérdezni.
Utolsó lehetőség még tényleg egy szobát bérelni.
2020. aug. 13. 18:56
17/30 anonim válasza:
Engem felnőttként csak egyszer akrt felpofozni anyám, egész egyszerűen megfogtam a kezét és nem hagytam. Még ő volt felháborodva, körbesírta vele a várost, hogy megszorítottam a karját. Hát álljon már meg a nászmenet.
Ezt a műsort meg rengetegszer megkaptam tőle, meg egy két expasimtól is, hogy amit csinálok, az nem munka, csak amit a gyárban csinálnak.
Az ilyen emberekre nincs szükséged. Menekülj.
2020. aug. 13. 19:00
18/30 anonim válasza:
Én gépészmérnökit végeztem, még főállás mellett is dolgozgatok apámmal, de az rendes meló, ügyfdlekkel ( fizikai). Szóval azért ezt be lehet vállalni. Viszont ahogy a szüleid iselkednek, az gáz.
2020. aug. 13. 20:14
19/30 kovpet válasza:
"Jelenleg egy cégnél vagyok szoftverfejlesztő programozó, de a keresetem fele elmegy az egyetemi dolgokra"
Munkahelyváltáson nem gondolkodtál még? Ha IT-ben annyit keresel, hogy nem tudsz simán lakást bérelni, akkor rossz helyen vagy. Igen, olvastam, gyakornok, de akkor is.
2020. aug. 14. 10:39
20/30 A kérdező kommentje:
Máshol se kapnék többet, csak egy érettségim van, másról nincs papírom még sajnos.
20 évesen pedig elég gáz hogy menekülnöm kell otthonról, más vígan elvan még 3-4 évet mire elköltözik.
De próbálják is ellehetetleníteni a költözést. Mindig mondogatják hogy úgyis visszajönnék hozzájuk mert életképtelen vagyok.
Érdekes...koliban tudok mosni, főzni magamra. Otthon ha főzni szeretnék anyám már tépi ki a fakanalat a kezemből hogy "Úristen, felgyújtod a házat!"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!